IUI – samoplačniško
Pozdravljene!
V jesen sem šla zelo optimistično. Po raznih pregledih sem šla na prvi obisk k dr. na GK. Ker sem šla k drugemu, hoče histeroskopijo, da se še on prepriča o moji maternici. Dobila sem datum decembra!!! Glede na izvid bo ali IUI ali IVF. Ker je za oboje potreben žegen komisije, če gledam pesimistično, sva ob eno leto.
Že sedaj so minila štiri neuspešna leta in oba sva že čez 30.
Sedaj se prepričujem, da mi bo naredil samo histeroskopijo, pa čeprav je omenil, da bo naredil mogoče tudi laparo. Nič kaj si je še enkrat ne želim.
Razmišljam o IUI, pa čeprav je % uspeh bolj nizek.
Ali opravljajo IUI s spontano ovulacijo ali jo spodbujajo? Ker bi to šla samoplačniško, me seveda zanima cena in seveda ali jo Reš sploh opravlja.
Če bi lahko čas zavrtela nazaj, bi že po enem letu neuspeha potrkala na vrata ginekologinje. S tem, da bi takrat že imela v rokah možev spermiogram. Čas res prehitro gre, ko čakam na pregled, potem na izvid, pa zopet na pregled….
Bo že! Ni pregovor kar tako – ZA DEŽJEM VEDNO POSIJE SONCE.
LEP DAN VSEM.
Simona
Ja, Reš opravlja IUI samoplačniško v Postojni. Cena pa je odvisna od količine zdravil za stimulacijo ovulacije. Kot vem, se on ne gre naravnega ciklusa.
Tudi jaz sem hotela na IUI k njemu, pa sem se premislila zaradi cene in zaradi majhnega % uspešnosti.
Če prav razumem, so te na GK naročili na histero šele decembra? To me zelo čudi, saj jaz čakam na 1. dan M, da bom na vrsti oktobra. Tudi leta ’98 sem bila takoj na vrsti.
Vse dobro!
Tašika
Jaz tudi čakam na 1. dan menstruacije in bom na vrsti oktobra.
Tašika, povej mi prosim, je tebe bolelo? Jaz grem na HSG prvič, čeprav sem že jemala klomifen (4x) in bila na IUI. Vem, da moraš po HSG strogo počivati, kdaj pa lahko začneš s spolnimi odnosi? Ali bom morala pač ta ciklus spustiti skozi?
Za odgovor že v naprej hvala!!
LP, Jasna
Živjo, Jasna!
Mene HSG ni bolel. Čutila sem samo pritisk v trebuhu, ko so me s kontrastom nafilali. Mi je bilo pa slabo za umret. In sicer ko te nafilajo, potem se moreš pa na mizi obrniti še na trebuh, da še od zadaj slikajo. Sem mislila, da bom kar na mizi začela bruhat.
Jaz sem z odnosi začela šele po 1. M po HSG.
Držim pesti, da bi ti kar najbolje prestala!!!!!!!!!
Tašika