IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017
Ojla, punce 🙂
Vidim, da ste že kar daleč: držim pesti, da se vam krvavitve/krči umirijo in se na koncu pokažejo pluseki in srčeki. Tudi Roza tebi želim, da se pa v naslednjem poskusu pingvinček zares prime 🙂
Mene ta drugi del čakanja še čaka (upam, da – če pridelamo kaj). 11.10. sem imela ravno sprejem na GK Lj (22.dan ciklusa) in sem verjetno od stresa kar M dobila še isti dan, tako da sem naslednji dan že začela z Gonal F (kratek protokol) .
Imam pa že od prve injekcije čudne simptome: po injekciji imam malo občutka mravljinčenja po telesu, pa malo sem ‘švoh’, zadnje dni pa imam tudi občutek kakšne dve uri po injekciji kot bi težko požirala oz. se mi mehko nebo ne bi želelo skrčit… Vseeno lahko jem in pijem, samo občutek je čuden. Je imela katera kaj podobnega? Imam tudi navale vročice, pa lažje glavobole, ampak to je pa verjetno normalno, a ne?
Imam kar visoko dozo Gonala F 250 i. E.(slaba jajčna rezerva), pa je mogoče zato vse skupaj bolj dramatično. Trebuh je zaenkrat ok. Pošpika redko – me ponavadi med navadno M in pred O bolj boli. Kdaj ste čutile, da se nekaj dogaja, ko ste pridelale dovolj foliklov?
Lep pozdrav vsem, pa srečno :-*
Ekapuka danes je 10 dan po transferju. 4 dan sem zjutraj imela krvav izcedek ko sem sla na wc na papirju potem do predvcerajsnjim nic. Zdaj mam pa ze od petka rjav izcedek. Zvija me pa skoz ze od 4 dneva po transferju. Jst mislim da ne bo nic. Tko da pocakam se ene dva dni ce ne bo se menstruacije bom nardila test. Sam mislm da mi sam estima zavira m, do zdaj sem imela skoraj vsak postopek tko.
Živjo,
danes sem po punkciji, pridelala 6 jajčnih celic 🙂 zelo vesela. Sedaj pa čakanje do torka na transfer, upam, da me kaj počaka.
Vitoli,
jaz sem imela tudi 250 menopura in še dipherline zraven. Od stranskih občutkov sem zaznala le rahle glavobole, tako da sem ene trikrat vzela Lekadol.
Kolikšen pa imaš amh, če smem vprašat? Jaz ga imam 1,5. Sem kar vesela, da je bilo sploh toliko jajčnih celic.
Upam, da bomo čim bolj uspešne ta mesec oziroma čim prej 😉
lp
O, bravo Sonce34 🙂 To je pa res super novica: držim pesti za transfer 🙂
Meni AMH niso delali (ne vem zakaj), FSH je bil normalen, ampak glede na UZ so določili, da imam slabo ovarijsko rezervo: L sta bila samo dva antralna folikla, D pa 4-5 (2x OP endo). Na konziliju so rekli, da bomo veseli, če dobimo en folikel ali dva, pa da upajmo, da bosta kvalitetna, ker še nisem toliko stara (30 let) in da se oplodita. Zdravnica je še rekla, da o zamrznjenčkih sploh nima smisla razlagat… Ful optimistično, a ne 🙂
Drugače grem pa v IVF, ker so tudi jajcevodi zamašeni, tako da upam, da so se vsaj malo zmotili in rezerva ni tako zelo slaba (sem jim omenila normalen FSH, pa jih to ni ganilo). Bomo videli… Javim kaj povedo v torek, ko imam prvo merjenje foliklov.
Držim pesti za transfer 🙂
Vitoli,
a pa ti niso nič naredili zaradi zamašenih jajcevodov? Pri meni so sumili, da imam en jajcevod zamašen in sem šla zato na laparoskopijo, da bi mi ga odstranili. Pri operaciji so potem ugotovili, da je bila take čudne oblike cista, jajcvodi pa da so ok. Hočem povedati, da mi je dr. rekla, da zamašeni jajcevod slabo vpliva na vgnezditev, ker tekočina iz zamašenega jajcevoda kaplja v maternico in da to ni dobro. Meni bi ga iz tega razloga odstranili, če bi bil zamašen.
Antimulerjev hormon pove rezervo jajčnikov, čudno, da te niso testirali. Meni se je dr. na podlagi tega odločila, katere injekcije bom imela. Fsh sem tudi jaz imela ok.
V glavnem,upam, nam vsem uspe 😉 Meni se že zelo vleče vse skupaj.
Eko, tudi meni so se krvavi izcedki od vceraj razvili v M. Vsaj tako izgleda, krvavitev je sveza, s sluzjo in koscki tkiva. Tako kot je ponavadi 2. dan M. Cudno mi je, ker je danes “sele” 8. dan pi ET (na 3. dan). Vstavili si mi dva zarodka in mogoce je to kaj vplivalo? Nimam pojma… Zelo mocno dvomim, da bi bila vgnezditvena, prvic, ker je nekoliko pozno, drugic, ker je krvavitev mocnejsa, tretjic, ker v prvi nosecnosti ni bilo nikoli nobenega izcedka. Caka me en zamrznjencek, zato bi sla rada cimprej ponj. Roza7, kako si se ti zmenila? Najbolje, da danes klicem Resa? V dilemi sem, ali naj preneham z jemanjem estime, ali nadaljujem? Do kdaj? Ce danes naredim test, itak ne bo pokazal pravega rezultata, ker je prezgodaj, je tako?
Eva in bt1, izgleda, da ta mesec ni bil nas. Punci, drzita se, bo pa naslednjic!
Eva, pri tebi je prava M? Resa bom poklicala danes, da se dogovoriva. A ti imas kaksnega zamrznjencka? Kdaj gres pa lahko v nov postopek? Razumem, da po treh mesecih, vendar ne vem, ali pomeni ta prva M, ki jo na zalost dobis po neuspesnem postopku, pomeni 1. ciklus, naslednja M 2. ciklus in lahko z naslednjo M (torej tretjo) startas (na 2. dan v kratkem postopku).
Bt1, saj ce so samo izcedki, se ni panike. Drzim pesti.
Ekapuka, meni je dr.Lomsek rekla da nadaljujem z Estimo do 14 dni po transferju in nato naredim test. Potem sem javila da je neg, narocena sem 14 dni od takrat na uz, da pogleda sluznico maternice in nato vidimo ali se zamrtnjencke vstavi takoj ali je treba se neke hirmonske podpore. Ne vem kaj vec – uz imam 25.
Zal mi je za vsako od vas, ki ji ni uspelo ta mesec. Bomo pa naslednjic, kajne!?
Bt1 Res pravi naj prenehamo z estimo, ce je krvavitev. Si bos vzela pauzo sedaj?
Roza7, jaz sem se tudi dogovorila z Resem, da pridem 12. dan na UZ, to je v petek, 27.10. Zopet takooo zgodaj, med 5h in 6h. Ti tudi najbrz, ne? A ves kako potem to poteka? Na koliko dni imas UZ? A se dobi kaksna zdravila? Si se odlocila ali bos ustavila dva ali enega? Jaz imam itak samo enega, upam, da prezivi odmrzovanje in da je ta tapravi :).