Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

Kastalenka, ja še enkrat grem na punkcijo, ker nisem imela zamrznjenckov. ET sem imela 8.12. Če bos dobila menstruacijo se kar takoj naroči v Leonisce l, saj sem jaz na Vrsto pri Banovi čakala en mesec in pol.

Hvala banana,takoj mi je lazje,ko preberem vase vspodbudne odgovore🤗🤗
Tandan vem ja itak bilo kaksno stanje je,se obremenjujemo dokler nismo sigurne. Pa tudi to je res da vsako telo je razlicno. Ja ti si 4 dni pred mano,se malo…tudi jaz ne vem,ce bom delala test prej.
Orhid ti pa obratno trenutno,vesela da si jo dobila😄

Dolenjca hvala za odgovor. 😉
Banana sem se že sprijaznila ja… sem naredila še en test in je pokazal -. 12 dan pa bi že moral pokazati pravilno. Tako, da sem sigurno, da moje pikice ni več. Pa sej sem čutila tako, da…. enkrat pa bo… vseeno M se nisem dobila – zna biti da je krivec crinone gel.
Ohrid, včeraj sem kr pisala meil in se naročila, prej ko se prej pridem na vrsto… Tako, da sm kr pisala. Upam da pridem hitro na vrsto. Želim ti, da pridelava čimveč zarodkov,da ti tokrat uspe. 😉
Moteče katera pozna kakšno smiselno dieto pred punkcijo. Kaj jesti on čemu se izogibati, da prideš do cimvecjega št. Kvalitetnih jajčec. Prosim tudi za kakšne napotke glede vitaminov in dodatkov kaj je smiselno jemati.

Hvala punce in uživajte v nedelji.

Kastelanka..se nic ni izgubljeno..sploh pa če ne krvavis.28.2.pojdi na krvnega v vsakem primeru.glede nato,da nimamo časa obnavljati celic in nekaj na hitro spremeniti..saj sem jaz imela vedno samo 2 celici ..in ena se je vedno oplodila in bila zelo dobra.no pa mi telo ni sprejelo..🌹neko dieto hudo ti pa ne priporočam. .ker ti lahko kvecjemu skoduje..se ti ciklus pomeša itd.jej veliko mediteranske prehrane,pij vodo,telovadi in mislim,da ce do sedaj si živela dokaj zdravo,da naj tako tudi ostane.za večje stevilo celic pa saj veš. .tudi leta naredijo svoje..jaz v 35 letu in se tudi to zeloo pozna😃se ne more moje telo primerjati z 24 letnico.kajne??

Kastelanka pozdravljena, ti bom malo opisala česa vsega sem se jaz po služila po oktobrskem neuspešnem postopku, kaj od tega je dejansko pomagalo ne vem, vendar je bil moj rezultat res dober, 12 celic 10 oplojenih, v prejšnjih postopkih je bla pa vedno mižerija…no pa začnimo 🙂 Vsak dan topla limonada z medom (moj je čebelar tako, da vem, da imam res naraven med), pa tudi jedla sem veliko agrumov, grenivko skoraj vsak dan…pila sem še b complex, dhea kapsule in femisan kapljice…vsak večer sem se moksala (poznaš?) ob sprostitveni glasbi, ker naj mi ogrevanje maternice tudi pomagalo…iz prehrane sem izključila piščančje in svinjsko meso, pa tudi vse predelane hrane (hrenovko in podobno), ter vegete in raznih kock nisem več rabila, ker sem prebrala, da vse našteto naj bi bilo hormonski motilec…dober mesec pred postopkom sem začela pit femibion. Kak teden pred punkcijo sem jedla anans ali pila 100% ananasov sok, spila kak deci pive in jedla kuhan jajčni beljak ( samo beljak zato, ker jajc sploh ne prebavljam) . Pijem pa aglurab že skoraj eno leto 2x na dan, ki mi ga je predpisal Reš.
Mislim, da smo si vse podobno in poskusimo vse, še največjo bedarijo, da bi se nam uresničila največja želja.
Od transferja dalje nosim rdeče, roza, oranžno,… spodnje perilo, spim v isti barvi pižame in na isti barvi rjuh, ker naj bi te barva kao ugodno vplivale na vgnezditev 😀
Konec koncev pa same lahko najbolj vplivamo tako, da smo čim bolj sproščene in srečne, vendar vemo, da ob vseh hormonih in vsem čakanju je težko to doseči. Mene zadnje dneve razburi in spravi v jok že najmanjša bedarije 🙂
Prijeten preostanek nedelje 🙂

Banana ni več upanja, ravnokar je pritekla M. 😭 pa saj sem že vedela, da ni uspelo. Veliko sreče jutri. Držim pesti, da ti jutri uspe in dobiš svojega angelcka 😇😇😇
Misa kako se ti drzis? Upam, da zagledaš veeelik +. Hvala za nasvete glede prehrane. Sem brala na enem ameriškem forumu in tudi zasledila stvari ki naj bi jih uzivali in katerih bi se naj izogibali v ivf postopku. Tako da od jutri naprej bom probala. Tudi v lekarno bom šla po par stvari in jih vključila v svoj vsakdan.
Punce dosti pozitivne energije vam želim.
In upam, da ne bom predolgo cakala na punkcijo.

Kastalenka žal mi je… 😞

Kastelanka..res mi je žal.posiljam ti pozitivno energijo.
Hvala za tako lepo napisano in evo sem že vsa navdušena😃
Sporoči, kako si?
Vsem ostalim pa držim pesti in želim lep dan🌹🌹

Hvala Banana in Ohrid. Ma občutki in počutje so tako – tako. Mešano optimizem in pesimizem. Banana pošiljam dosti pozitivne energije. Sporoči kako je bilo… Upam, da ne bo hudo in da boš zadovoljna z izkupičkom :).
Čakam odgovor iz Leonišča kdaj pridem na pregled pri dr. Banovi in napotnico za naprej. Z mojim sva celo razmišljala, vendar ne veva če je to izvedljivo, da bi šla na ta pregled samoplačniško. Problem je, da ima moj takšno službo, da od 6 meseca do 9 meseca skoraj, da ne more dobiti prostega dne in bi se nama v tem primeru zelo zavleklo. Samo ne vem ali je to izvedljivo. Ima mogoče katera informacije kako je s tem?

Kastalenka, najboljse da pokličeš ali pošlješ Mail v Leonisce in jih kar direktno vprašaš kako najhitreje priti do napotnice. Povej, da si bila na punkciji ze pred 4 leti, da ti ne bodo težili s tem da je treba čakati 3 mesece…

Kastelanka drži se, bodi močna! Imej cilj pred sabo, ki ga boš zagotovo dosegla, vse ga bomo, moramo verjet v to.
Jst sm danes 11. dan, testa nisem delala, bom upošteva Reša in ga delala 14. dan 🙂 pa tudi moj mi ne pusti 🙂 Sm pa še napihnjena, vendar precej manj in jajčniki me na momente kr špikajo…žal pa opažam tudi krče podobne pred M in črvičenje…ampak ostajam pozitivna, vsaj trudim se no 🙂

Kastelanka, zal mi je . Drzi se! 😘
Evo punce, jaz sem okej. Dans sem poslala sms da ni uspelo in kdaj bi najhitreje lahko sla v nov postopek. Enkrat se probava, potem pa nekaj casa pavze. Prevc stresa in zivcev.
Misa hvala za tele napotke glede prehrane. Sigurno bom kaj upostevala ob naslednjem postopku. Drzim pesti za vse, se malo pa bojo testi +.
Pozdravcki! 😘

Luca bova poskušali skupaj ponovno :). Jaz sem tudi poslala meil in se naročila. Vprašala sem tudi ali obstaja možnost ta en pregled opraviti tudi samoplačniško. Strah me je, da pred 6 mesecem drugače ne pridem na vrsto, moj pa ima takšno službo da od 6 – 9 meseca praktično dela brez prostega dneva. 🙁
Misa hvala tudi z moje strani… Tudi jaz bom probala malo dodelati stvari na tem področju :). Probaj zdržati in ne delaj testa. Jaz nisem bila tako trdna.
Ohrid hvala za nasvet, sem ga tudi upoštevala. Pošljem kaj so mi odgovorili. 🙂

Misa glede, da je tvoj čebelar boš najboljše vedla. Prebrala sem, da je zelo priporočljivo piti matični mleček? predvidevam, da je najboljše jemati naravnega in direktno od čebelarjev. Nisem nikoli prej slišala za to, mi je nova stvar in me zanima kaj bi mi ti priporočila in kje bi lahko to kupila?

Kastelanka, ja res je matični mleček naj bi bil čudežno zdravilo za marsikatero tegobo, vendar ga sama še nisem uživala, ker ga moj čebelar za enkrat še ne proizvaja 🙂 Je pa konkretno draga zadeva (80g okrog 60€), vendar kar se tiče čebeljih proizvodov najbolj učinkovita, seveda pa v zmernih količinah. Ja itak, direkt od čebelarja je zagotovo najbolj siguren, da malo pobrskaš po internetu in dobiš kako čebelarstvo, ki ga proizvaja, vem da nekateri pošiljajo kar po pošti. Kolegica naroča tukaj: http://www.cebelarstvo-pislak.si/maticni_ml/maticni_ml.html
Zdej, da bi res pripomogel k plodnosti ne vem, škodit, pa ne more in sem slišala od preverjenih virov, da se po njem res veliko bolje počutiš, da lažje premaguješ stres…in ja, če ta postopke ne bo uspešen definitivno poskusim tudi jaz z matičnim mlečkom.

Misa, hvala za odgovor. Jaz bom danes klicala teto in probala dobiti več informacij. Njena najboljša prijateljica se ukvarja s čebelarstvom in bi znala imeti. Če kaj izvem ti bom javila. Ma tebi bo sigurno zdaj uspelo. Imam takšen občutek :).
Jaz si bom danes šla kupiti še čaj krvomičnice in plahtnice. To bi naj bila tudi super zadeva. no bomo videli. Poleg tega pijem Maco v kapsulah. Za njo imam same pohvale. Ko sem prenehala s kemoterapijami namreč nisem imela menstruacije, ob uzivanju mace sem jo dobila nazaj in še uredila se mi je točno na dan. Tako da to priporočam puncam katere nimajo urejenega ciklusa.
Razmišljam še o omega 3 maščobah (tukaj nimam izkušenj? nevem katere kupiti – moram še malo raziskat). Poleg tega bomkupila še algea zelene alge, te sem pila tudi pred prvo punkcijo in moram povedati da so mi zelo uredile prebavo in metabolizem.
Iz Leonišča mi pa še niso nič odgovorili :(.
Upam da je bila Banana danes produktivna 🙂

Kastelanka, hvala ti za dober občutek, upam, da imaš prav 🙂 Jst se na moj občutek ne zanašam kej dosti 😀
Teh čajev še nisem pila, maco sem pa pila redno pila 4 leta nazaj, ko sem se začela zdravit za neplodnost, vendar nisem opazila nobenih rezultatov ali sprememb. Mogoče je res bolj za ureditev cikla, s tem nimam težav. Ja omega 3 maščobe so pa itak zelo priporočljive za ženske, tudi to sem pila pol leta nazaj, sm pa kupovala v dm-u, znamka Abtei, mi je svetovala prodajalka…
To si poglej: http://www.femisan.si/

Kastelanka objemcki se iz moje strani. Vidim da si mocna zenska in gres ze naprej!

Drugace pa glede prehrane..ce gres zelo hitro v nov postopek (naslednji mesec) kaj dosti res ne mores spremenit. Ce imas bos imela pa vec casa lahko pa ogromno. Samo kar koli spreminjas ti nesme predstavljati stresa.
Drugace pa jaz sem crtala belo moko, sladkor, vse mlecne izdelke, alkohol, svinjino, vso predelano in konzervirano hrano (salame pastete, namazi, vse konzerve) kruh izrecno pecem sama kjer je samo polnovredna moka iz mlina
Vsak vecer si privoscim toplo kopel za stopala in pa moksanje.
Krvomocnico sm opustila mi ni dobr nardila. Maca, omega 3, vit c, cink..
Pa mogogoce sm se kaj spustila. Aja pa akopunktura mi je tut pomagala, obema z mozem. Joga, meditacija..
Nevem mogoce sm se kaj spustila. Upam da ti bo kaj v pomoc 🍀

Aja v jedilnik sem dodala veliko semen in oresckov

Punce..živjo.Vse,ki čakate na test držim pesti:9
Evo jaz danes iz IUI (inseminacija)..bla živčna bolj ,k pa v dveh ivf postopkih.Joj v parih sekundah so vnesli seme in potem 20 minut sedeti in šla domov.No itak,da sem rajši sedela 45 minut..,da bo..za vsak slučaj.hahaha.Zdaj pa naj narava naredi svoje(magic).Joj proti punkciji je to,kot navaden pregled.:)
Tako,da sedaj pa čakanje:)No in upanje..
Ja maco tudi jaz pijem..,omega 3…pa se mi zdi,da ni razlike itd..
Kastelanka..kako si?Aja ..,kar teži jim..,da boš čimprej prišla na vrsto.
Luca.2015..si ok?
Miša30..ti pa še malo do testa,kajne?Držim pesti..

New Report

Close