IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017
Joj Luca tako mi je žal zate… jaz sem upala da bo pri tebi +. Ampak ne obupaj, saj bo. Vem da je težko in tako žalostno vse skupaj… Poberimo malo optimizma od naših moških…
Pri meni je danes 11 dan od transferja. Test je bil 8 dan -, vendar menstruacije še nisem dobila? Kaj je možno da mi zaradi crinone gela zamuja menstruacija. Sicer res samo 1 dan, drugače je točna vsak mesec 30 dan zjutraj zmeraj. Tako mi je hudo, ko vidim da je moj se optimist jaz pa ne:(. Sedaj so mi izveneli vsi znaki tako za menstruacijo kot za nosečnost. Prsi niso več boleče, slabosti ni, apetit nazaj v normalno stanje, ni napihnjenosti… nobenih simptomov… Tako sem zmedena, joooj.
Sej studiram, da bi še enega naredila – test. Sicer sem enega ze naredila 8 dan in je bil – in to s testom cb digital. Tako, da me je tako strah… skozi hodim na wc. To so take psihološke stvari, da je kar hudo. Nevem no… Krvnega imam 28.2.Prav vrtoglavico imam ampak ne od postopka amapak od živčkov.
Kastelanka…te popolnoma razumem..tudi sama sem vse to doživela..in mi je res hudo,k se moramo z mislimi in čustvi boriti ..Baby check si kupi..
8.dan je bilo res prezgodaj..tudi 11.dan je lahko..,ali pa ni.Na znake se pa res ni zanašat..enim vsi znaki..od uplahnenih prs,do nenapihnjenosti..itd..pa so noseče!
Odloči se,kar ti srce pravi..da se vsaj pomirišš..!Al pa vse skupi pusti in pojdi na en ornk sprehodd..preluftat glavo..!28.2.bo kmalu..:)
sporoči kako boš..
Punce, ki ste v Lj. Mogoče katera ve koliko se čaka za naslednjo punkcijo. Povedali so mi da glede na to da smo v spontanem ciklusu in da je zadnja punkcija bila 2014 gremo takoj v postopek. Zanima me kako to poteka. Mogoče katera ve. Kaj ko dobiš menstruacijo gres takoj v lj ali se moraš kaj prej naročiti? Kdo ti določi hormonsko terapijo? Os. Emrologinja ali moraš se enkrat na konzilij. V glavnem zanima me koliko časa naj bi trajalo, da pridem do punkcije? Če katera pozna odgovor bi bila zelo vesela.
Luca, žal mi je 😞
Banana, držim pesti za v ponedeljek!!!
Kastalenka ne vem kako je pri spontanem postopku. Jaz sem imela punkcijo 2.12., menstruacijo 15.12., takoj sem se naročila v Leonisce k DR. Ban in dobila datum v začetku februarja. Ona mi je dala novo napotnico in mi je rekla da se grem lahko takoj naročiti na GK, tam pa me ta mesec niso vzeli zaradi guzve, tako da se lahko naročim ob menstruaciji, ki jo sedaj pričakujem. Mislim, da moraš za vsak postopek dobiti novo napotnico.
Orhid. Ne vem če sem te dobro razumela? Punkcijo 2. 12. Kdaj si pa imela transfer? M si dobila 15.12?Kaj se enkrat moraš na punkcijo? Ali gres po pingvincke? Ja za napotnico predvidevam da rabiš ? Sam zanima me kakšen je postopek ker moram na punkcijo saj nimam nič pingvinckov? 28 imam krvni test in me zanima kako je najboljše da naredim da bom čimprej na vrsti. Sicer sem pa jaz tudi pri Banovi.
Rožnata moraš poklicati in se naročit. Midva sva klicala in se nobeden ni nikoli javljali na telefon. Tako da če imata napotnico pojdita kar na ukc v laboratorij in oddajta kri. Midva sva skoraj bila prepozna, ker nisva vedela kako in kaj. Na te telefone se pa itaq nobeden ne javila. Tako da sem pisala meil in uspešno rešila. Sedaj sem se navadila da moram vse preko elektronske pošte urejati če ne ne dobiš nobenega odgovora. Vsaj v lj je tako.
:-S kastelanka – kdaj pa sta delala vidva teste za SPB? kajti, midva sva jih v januarju in se nisva nič naročila predhodno! midva sva tja prišla zjutraj, dala kri in to je to.
drugače pa, za vsak postopek rabiš novo napotnico. ko dobiš pri svojem ginekologu napotnico, daš čez še konzilij. ko konzilij da svoj žegenj, se na prvi dan menstruacije prijaviš za postopek. potem dobiš en termin (midva npr.že čez 3 tedne – sredina januarja). to je prvi pregled kjer ti vse obrazložijo kako in kaj bo potekalo. štartaš lahko (ni pa nujno) z naslednjim ciklom – pri nama je bilo to cca 10 dni po tem prvem pregledu.
Dolenjca, nama so v leoniscu naročili, da se morava naročiti in da morava imeti izvid 5 dni pred oploditvijo. Vendar se nobeden ni javljal na telefon in sva pisala meil. Nato so naju pa poklicali in rekli, da greva in to se isti dan, da nebi bilo prepozno. Kr neki v glavnem sva potem ugotovila da gres z napotnico direktno laboratorij in je to to…
Kaj pol je najboljše da takoj ko dobim M grem k os. ginekologu po novo napotnico in se preko mela naročim? Kaj se moram naročiti direktno na konzilij al prvo h dr. Banovi?
Hvala za odgovor in se opravičujem za toliko vpr. 🤗
hm, mogoče je razlika, ker gre pri vama za drugačen primer (zamrznjene JC)? nama so v leonišču namreč rekli celo, da se ne rabiva naročiti in greva lahko kar direkt :-S
napotnico dobiš pri ginekologu, ki te vodi v leonišču. če sem prav razumela, si en postopek dala že Čez? na konzilij dobiš vabilo potem, ko se s svojim ginekologom za zdravljenje neplodnosti dogovoriš, da greš v ivf in dobiš napotnico. na konzilij se ne naročaš sam, oni oddajo sami papirologijo naprej.
Luca15 oh kako mi je žal kar stianilo me je😔
Korajžno naprej! Ne obupaj,pa saj vem da ne bos🍀
Banana2 srecno v pon🍀
Dobrodosla roznata😊
Tandan kako si? In vse ostale?
Jaz pa sem kr malo zalostna oziroma zaskrbljena,vse pisete o nekih znakih,jaz pa nimam nobenega znaka,sem 6 dan po et in pocutje je cisto obicajno,nisem napihnjena,nic me ne crvici,prsi so bile samo en dan ali mogoce dva po etju malcek bolj napete,potem pa niti to ne vec. Eno noc mi je slabo delalo pa sem bila skoraj vesela,ker sem si mislila da je to kaksen znak,pa je po 40 min vse koncalo in po moje je bilo od pice ,ki sem jo popoldan jedla…ah ja ne b obupala ampak res se nisem zasledila,da bi katera rekla,da ni imela nobenih znakov.
Lepo nedeljo zelim vsem,bodite najlepse kar se da:)
Hej alta sem se lih sprasevala kako si kaj.
Ja ta obsedenost z znaki….vsaka postopek drugace obcuti…je pa tako jst nisem imela nobenega posebnega znaka razen napihnjenosti in prsi. To je od stopke ki pa tudi izginja vse. Ce nimas krcev se je narobe ker vidis da jih ostali majo,.. ce jih imas je spet narobe ker te skrbi da prihaja m…nikoli ni prav take pac smo.
Meni so se uceri zaceli zelo blagi krci ce sploh lahko tko opisem. Danes zaenkrat tega se ni. Imam pa nihanja..enkrat sem zelo prepricana da je uspelo spet drugic me dajejo dvomi..
Aja pa kriz pa glava sta me zacela bolet k me drugace nikoli ne.
V cetrtrek imam krvnega in studeram da bi preden grem doma naredila test, po drugi strani pa s tem kr klicem nase da nebo uspelo
Res zamott se in odmislit…ceprav je tezko