Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

Banana kak super da si tkole uredila z inseminacijo. No skoda ze za 2 postopka, zarad hormonov,punkcije in to mislim, stres. Inseminacija je super priloznost tam kjer ima partner super spermiogram. Jaz bi se takoj za to moznost odlocila.

Luca2015..Ja res je imaš prav.Tudi jaz sem vesela..še boljše bom,če bo delovalo:):)
Res ti želim iz srca..,da ti ta postopek uspe:) le pozitivno in dobre volje naprej.:)
Lepo bodi

Super alta me veseli da sem ti mickeno pomagala!
Punce mam eno vprasanje, a se katero matra nespecnost? Jst se namrec ponoci zbudim, grem na wc potem pa ni sans da lahko nazaj zaspim vsaj eno do dve uri?
Pa zdele res nimam stresa da bi se zgovarjala nanj. Od vseh hormonov?

Tandan ja tudi jaz tako,sam da se ne zbudim sredi noci ampak ob petih zjutraj in ne morem vec zaspat,prej pa sem komaj ob 7 ustala.. tudi jaz nevem zaradi cesa??

Še nekaj bi vprašala,zakaj dajo enim na 8 ur estimo enim pa na 12?
Jaz jo imam na 12 in še to,ko si dam zjutraj se mi zdi da mi takoj vse priteče vn:/

Pozdravljene,
sem nova na forumu. Je mogoče katera ki je imela zamrznjene samo jajčne celice(ne zarodke) in so ji Et delali v spontani ovulaciji? Iz 13 jajčnih celic sem pridelala 4 zarodke, 1 je bil zelo dobre kvalitete. Transfer tega sem imela 13.2. Preostale 3 so preposto zavrgli, ker naj nebi preživeli zamrzovanja.
Glede na to da sem zelo neučakan tip sem tudi jaz 8 dan po transferju delala test ki je pokazal konkretni – :(. Sedaj čakam na menstruacijo, Krvni test imam 28.2. Zanima me, glede na to, da sem punkcijo imela leta 2014 kdaj lahko grem ponovno v postopek punkcije. Od drugih hormonov razen stop inekcije in crinone gela nisem imela. Drgače sem pa GKL.

Kastelanka dobrodosla. Odgovor na tvoja vprasanja zal ne poznam.

Alta, Tandan jaz tudi zadnje noci slabo spim ampak po mojem je podzavestni stres. Jaz samo cakam kdaj se bo ulilo, ker mam vse znake menstruacije in sem cela nervozna in samo cakam da bo te agonije konec.
Glede Estime pa ne vem, jaz sem jo imela od punkcije do transferj 2x na dan, potem od transferja pa 3x na dan.

Tanda, tudi mene muči ista stvar, pa nisem prejemala nekih hudih hormonov, da bi bil to razlog. Moje mnenje je, da ja naša podzavest tako močno obremenjena z zanositvijo, da je aktivna tudi med spanjem. Vsaj pri meni je tako.

Kastelanka dobrodosla. Tvojega primera ne poznam. V navadnem ivf postopku je potrebno pocakati 3 mesece preden gres v nov postopek.
Alta tebi tudi neznam odgovoriti, kot pravi luca sem imela tudi jaz od punkcije na 12h od etja dalje pa na 8.

Drugace pa nevem v tem postopku pa res nimam obcutka da bi se toliko obremenjevala…ali pac?
Mogoce so pa vse to dobri znaki?

Se to ali bo katera delala prej test?

Tandan, jaz sem ga delala 8 dan(včeraj) po et, s cb digital test in je bil -. Živčki so delali svoje in nisem več zdržala. Mož je bil tako jezen, ker nisem počakala do krvnega testa, no jeza je hitro popustila in nastopila je žalost. Celo v to skrajnost sem šla da sem doštudirala vse o testu cb digital 🙁
Celega sem raztavila in ugotovila da ima dva listka notri, ker sem na enem opazila dve črtici in na drugem eno sem seveda še to raziskovala cel dan po netu. Se nisem mogla sprijaznit z -. svetujem ti, da če obstaja možnost da zdržiš in ne delaš testa do krvnega. jaz nisem :(.

V drugem postopku bom probala biti bolj disciplinirana kar se tega tiče.

Dobrodosla kastelanka,tudi jaz ti zal ne znam odgovorit.
Luca2015 vem da si rekla,da poznas svoje telo ampak so nosecniski znaki dostikrat podobni ce ne isti kot pred menstruacijo. Kaksne znake si pa imela ko si zanosila prvic?
Mene pa glih skrbi,ker nimam nobenih znakov,ne spikanja v trebuhu,ne napetih prsi ..skoraj nic:/
Tandan jaz sem se dalec do testa,pa bom vidla ce bom imela pogum

Jst upam da bom zdrzala s testom. Zaenkrat me se ne matra 😊
Kastanka jaz na tvojem mestu nebi se cisto obupala. 8mi dan je vseeno se kar kmalu za test.

Alta1 v prvo sem tolk spontano zanosla da ce mi ne bi menstruacija zamujala se dokler ni bil viden trebuh, ne bi vedela da sem noseca. Sej vem da sem tak pesimist to rundo sam enostavno tud po prvem neuspelem postopku sem ze 5.dan vedla da ni slo. Enostavno so ti moji znaki za menstruacijo cist po dnevih tocno. Bom pa sicer v soboto nardila test, to bo 10.dan po transferju pa da vidimo, ce ne bo menstruacije prej.
Vi2 Tandan, Alta pa itak pozitiva naprej 🤞🏻

Tandan, no čudeži obstajajo in bi bila zelo srečna če bi se meni zgodil. Ampak moje menstruacije so redne in zmeraj isti simptomi. Do 7 dne je bil optimizem zelo velik: krči, špikanje, napihnjenost, otrdele prsi in zelo boleče. 7 dan zvečer prenehalo špikanje, napihnjenost in otrdele prsi, še zmeraj so malo boleče… vendar so začeli klasični simptomi, ki jih imam pred menstruacijo. zato sem zjutraj naredila test :(. Jutri bi morala dobiti menstruacijo vendar jemljem crinone aplikator in ne vem če bo to kaj vplivalo na moj menstrualni ciklus.
Najbolj žalostna sem ker nimam nič zamrznjenčkov in moram še enkrat na punkcijo. Prva punkcija je bila tako boleča, da sem bila 4 dni v bolnici hospitalizirana in na protibolečnski terapiji v žilo. Tega ne bom pozabila nikoli. Poleg tega pa je pri meni problem saj sem 2014 zbolela za rakom in sem imela tudi kar težko zdravljenje. Prav zaradi tega so mi prventivno takrat nerdili punkcijo in zamrznjene jajčne celice, tako da niti ne vem kako bom sedaj po zdravljenju reagirala in če bo kaj jajčec :(. Sicer svojo ovulacijo imam. No upam še na en čudež pri meni. Saj enden se mi je že zgodil in sem popolnoma zdrava. Jeeeeej.
No malo sem zatežila 🙂

Uauu Kastelanka poklon tvoji moči,moc in pogum,pa seveda ljibezen do zivljenja je vse.
Zelim ti vse dobro in da cim prej tudi ti vidis +🍀

Uh, Kastelanka to pa so zivljenske borbe. 🐞Mogoce za naslednjo punkcijo (ce bo potrebna seveda 🤞🏻) prosis, da ti jo nardijo pod narkozo.

Luca 2015, sigurno bom zaprosila. Sicer pa ne vem, koliko sem prebrala po forumih v Lj naj nebi delali pod anestezijo :(. Bom vpr., drugače bom pa še to punkcijo zdržala saj mislim, da če sem drugo vse bo šla tudi ta punkcija skozi. 🙂 SAMO DA BO ENKRAT + no lahko tudi ++
Ali je se katera ki uporablja crinone gel 1x dnevno zjutraj. Je možno, da imam povišano temperaturo zaradi tega gela? temperatura mi konstantno niha tam od 36,9 do 37,3 in nisem sigurna ali je to zaradi tega gela?
Veliko sreče in ++++ želim vsem 🙂

Luca2015 če te ne vprašam preveč,kako to da si zdaj morala na umetno glede na to da si prvic naravno? Oprosti ce prevec vprasam. Jaz sem imela hud infekt in se je razsirilo na jajcevode,zato so mi jih 2015 odstranili. Zaradi tega ,ker jih nimam ne morem vec naravno zanosit.

Alta1, meni so na HSG-ju ugotovili da imam en jajcevod neprehoden, partner pa ima tako slab spermiogram da so nama svetovali kar umetno ce zeliva cim prej. Ocitno sva imela pri prvem otrocku res sreco 💜 da sva ujela tajming.

New Report

Close