Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

Joj luca2015 mislis resno:(
Upam da se motiš,korajžno!
Srečno vsem nam🍀🍀🍀🍀🍀

Luca2015 😢 drzim pesti da te je telo prevaralo…drzi se…

Luca2015..kako si danes?Počutje?Kaj bolje?
Evo jaz iz 1.uz po jemanju estima..(noro dolgo menstruacijo imela..skoraj 8 dni)Je reku ,da je velik folikel na 10.dan 14mm in,da imam še čez 2 dni UZ ponovno..pol pa verjetno stop inekcija al kako? pa IUI? ima,kakšna z IUI izkušnje?Sem v lj.Prej bila 2x v IVF dravlje.
O nekem endometriju 5mm je govoril?ni mi jasno?
Hvala za odgovore..in držim za vse pesti:)

Neee Estima..Femara sem mislila:)Joj sem čisto zblojena danes:)

Jaz sem danes kancek boljse volje in kak % upanja se imam dokler se ne prikaze menstruacija…ceprav kr v da se bo!
Banana kako pa to da imas sedaj IUI? To je insemenacija al ne?! Sem mislala da ta postopek vedno najprej probaja ce ima partner ok spermiogram?! Mi2 sva v startu ze kar v ICSI zaradi slabega spermiograma.

Alta, Tandan kako se vi2 drzita?

Mia, kako je s tabo?

Luca2015 le imej upanje,ker bo bos vidla!
Jaz sem vredu,vsi krci in napenjanja so me minila(upam da to ni znak da je kaj narobe)
Banana nimam pojma nic o iui zal.
Meni je rekel,da bi za naslednji postopek probali pol ivf in pol icsi,iskreno sem bila itak sokirana in zaskrbljena,da kaj mi sploh govori ze o drugem postopku,tako da mislim da je rekel nekaj takega…nevem pa zakaj glede na to da ima moz super spermiogram.

banana2 – endometrij je debelina sluznice v maternici. 5 mm je pri prvem uz-ju verjetno čist ok. mislim, da so punce rekle, da mora bit 7 ali 8 mm za et. jaz sem jo imela že na prvem uz-ju 10 mm in je bila na koncu za prenos preveč zrela…

luca2015 tud jaz sem imela zdaj ene dva dni takšne bolečine kot jih imam običajno pred menstruacijo, danes pa je ponehalo, menstruacije še nisem dobila….tako da upam…čeprav zaradi tega crinona itak ne morem vedeti, ali je samo crinon pač vzrok da je ni…po normalnem teku bi jo mislim mogla v teh dneh dobiti… kdaj bi jo morala ti dobiti?
drugače pa en trenutek sem polna upanja, naslednji čisto na tleh….

dolenjca smem vprašati kako debel endometrij si imela na koncu, da je bil preveč zrel za prenos…ali to sploh ni bilo povezano z debelino? ker sem tudi jaz imela na prvem uz-ju že10mm, ampak mi tekom postopka in na prenosu ni nihče nič kaj komentiral glede endometrija…

Mia, jaz sem danes sele 6.dan po prenosu. Prejsnjic sem dobila menstruacijo 11.dan po prenosu. Grozno je tole cakanje!
Kateri dan si zdaj ti? Sej ti dobro kaze 🤞🏻

mislim, da ni samo debelina temveč tudi struktura. na prvem uz-ju sem jo imela 10 mm, na ostalih pa skoz 12 mm. že pred punkcijo je bila v tako zvani sekrecijski fazi. na dan ko bi mogel biti et, je zdravnica še 1x pogledala z uz-jem in na njem videla, da se je v njej že začela nabirati tekočina. vse to se na ultrazvoku vidi.

Jaz sem 10 dan po et…do sedah sem imela estimo in dokler nisem prenehala z njo nisem dobila menstruacije (kaksne dva dni po prenehanju), kljub negativnemu rezultatu, pri cemer bi jo mogla dobiti mnogo prej… ne vem pa tocno kako je s crinonom – najbrz isto,zato mi to da menstruacije se nisem dobila nic ne pomeni..

Jaz sem prejsnjic kljub jemanju Estime dobila menstruacijo.

zanimivo…res me zanima zakaj ene dobite, druge pa ne???

Ojla, nevem kaj ke z mojim telefonom ampak enkrat mi pokaze komentarje enkrat pa ne. Zato me par dni ni bilo.
Mia87 jst mam za sabo 3 icsi postopke in pri nobenem nisem krvavela dokler nisem prenehala jemati estimo. Sedaj mam tudi crinone. In pa se tole kot so ti ze povedale mnogo prekmalu si delala test! Vem da je tezko in vse bi najraje ze ob etju takoj zvedle rezultat. Ampak negre, zato odmisli in pozornost preusmeri kam drugam..hobi?

Luca ne seri vec! Vecina punc ima znake kot pri menstruaciji! Kot prvo jih imas malo prehitro kar pomeni da se nekaj dogaja s tvojim telesom. Vgneznitev? Negativa ti nebo pomagala! Posveti se svojemu soncku doma, moz naj ti zmasira stopala in pove da bo vse ok.
In res bo vse ok!

Alta cestitke! Le lepo ju grej! Ne skrbi glede rezultata. Zakaj potrebujes zamrznjencka ce ti bo v tem postopku uspelo=)

Ahaha Tandan, zgleda da teb mozek kr lepo masira stopala da mas tolk pozitivne energije (hihi, 😜).
Kako si drugace?

Luca2015..No super,da si boljše:)držim pesti.
Ja res bi morala najprej imeti IUI(Inseminacijo)..Imava nepojasneno neplodnost.Ampak je dr.v Dravljah rekel,da tega ne bo naredil oz.ne dela.In sva se prepustila v IVF postopek !ornk inekcije..v drugem povečal dozo itd..imela sem ga 2x..a žal neuspešno.Nato sem po naključju šla na en pregled v lj.in so mi rekli zakaj ne pridem k njim.Po premisleku sem se odločila,da bom zamenjala kliniko in to sem tudi storila.Takoj v septembru sem dobila da imam v oktobru konzilij in sem jih vprašala za IUI (Insemenacijo),če bi lahko poskusila?Pa so rekli,da seveda,da je potrebno poizkusiti in so mi odobrili.So pa rekli,da 2x naj poskusim potem pa v IVF..Verjetno ,ker sem tudi že 35 let stara.Glede nato,da sem v prejšnjem letu veliko delala na sebi,zdravju,spremembi življenskega sloga..sem si zadala cilj,da to tudi dosežem do konca meseca januarja 2018 in potem grem v postopek v Februarju in tukaj sem sedaj.
Dolenjca…hvala za odgovor..zdaj mi je bolj jasno.Se še učim..saj je vedno nekaj novega..saj veš zdravnike nekaj na veliko spraševati..pa saj veš,kako je.:)
Lep dan vsem..

Luca ja haha recimo temu tako…vrjami da imam tudi sama dostikrat pomisleke..in kaj pa ce? Sam poskusam odmislt in ne razmisljat o kaj pa ce ne bo..
Drugace sm pa ok. Nic posebnega.utrujena sem skos samo to je od zdravil, prsa me se zmer zelo bolijo(moderc mi ni noben vec prou) sam to je se od stopke..drugace pa nic.
Ti imas se kaj glovobole?

Ooo tandan prav si mi dvignila razpolozenje haha kaksna faca si..😄 in jaaa sevedaa zakaj bi sploh rabila zamrznjencke!!
Punce pozitivno in srceno vsem!🍀

New Report

Close