IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017
Punce…eno veliko neumnost sem naredila.
Delala sem tunine tortilije in sem imela v hladilniku se sir…okrog je bil že malo belkadt in sem celega obrezala in naribala v maso za tortilije. Sedaj ko sem ze pojedla pa se spomnim da plesniv sir prepovedan.
Tako me je strah kaj bo z otročkom.
Sicer sem od 6 pojedla 1. Mislite, da bo sigurno kakšna škoda?
Tiyana, pomoje ne bo škode, če je bil to enkraten dogodek. Bo več škode če se boš presekirala zaradi tega.
Banana, velja, bom res naredila test, da ne bom med prazniki delala kakšnih neumnosti po nepotrebnem 🙂
Drugače pa tudi mene to najbolj jezi, že ko me kdo vpraša; ja kaj pa vidva čakata… jaz ko sem hotela me je samo lepo pogledal in sem bila že noseča itd…
Tyana..najprej cestitke😃in brez strahu..,da bo kaj narobe…vse ok😃😃
Orhid.ja res je.le naredi,ko ne bo vec izcedka na jutranji urin.ja ljudje non stop sprasujejo.sploh,ce si porocen.tko,da jest sem se zdej kr se tice tega ljudem odprla in povem,tako,kot je.odvisno od filinga..vcasih pa recem..jaja sej mamo se cas.k si mi pa menstra bliza..pol sem pa cista jokica..ce me kdo kej tazga vprasa.pa vsi okoli tebe so nosece itd..😃😃
Ja, mene to sprašujejo že od poroke (6 let), in jim vedno odogovarjam isto, kot takrat, ko še nisva delala na otrokih: da zame otrok ni prioriteta (čeprav je sedaj postal). To je neke vrste moj obrambni mehanizem. Je pa zanimivo videti reakcijo ljudi, ko jim to rečem – nekatere ženske so prav jezne (sploh tiste, ki so postale mlade mame). Nekatere mi jezno odgovorijo: saj boš videla kako hudo bo, če jih ne boš mogla imeti itd. jaz pa si mislim svoje… moji najbližji me tega niti ne sprašujejo ( mislim da slutijo, ampak čakajo, da se bom sama odprla).
Orhid, te popolnoma razumem. Ko tako bedno sprašujejo, da bi jih najrajši okoli kepe! Kaj kurca te briga, s čim se jaz ubadam in kaj je moja prioriteta …
Je pa tako, jaz sem sicer kar dosti odkrita, kar se tega tiče, ker se mi zdi pomembno, da ljudje tudi ta vidik poznajo, plus tega, da se jaz veliko bolje počutim, če o tem naglas govorim. Ko sem se soočila s tem in ko sem ugotovila, da ni z mano nič narobe (v smislu, da ni tak bav bav umetna oploditev), potem sem se lahko normalno o tem pogovarjala.
Orhid..ja midva tudi 6 let.10.11.ga je bilo.ooo..kako hitro gre cas😃ja res so nekateri komentarji nevzdrzni😃bljiznji sigurno cutijo in te spostujejo,zato cakajo oz.ti prepuscajo,da bos sama povedala.bos ze vedela,kdaj bo pravi trenutek😃
Serena1…tocno tako,kot si napisalaa..se 100% strinjamm😃😃
Ja je bojse,ko si pripravljen o tem govoriti,da direktno poves.jest sem ,sele ko sem prvic na umetno sla..to je bilo letos februarja..dojela ,da moram dati to iz sebe in je res lazje..no kolikor kdaj..so tudi slabi dnevi..👀👀
Res je težko prenašat vsa ta vprašanja in namigovanja, pa kdaj,zakaj pa še ne,a je že kaj…?
Tudi jaz raje kar povem,no kakor v kakšnem trenutku in kakšne volje sem. Se mi pa včasih zdi,da ljudje sploh ne pomislijo da imamo težave in jim je potem žal,da so karkoli spraševeli in namigovali.
Jaz vsem želim čimprej plus,za nama je prvi neuspeli postopek,upava na najboljše v naslednjem letu.
No jaz sem od včeraj popolnoma napshirana. Zaradi neumnega sira.
Spala skoraj nic in ves cas iscem info kako lahko vpilva na plod. Listerija ni mozna, ker je bil sir pasteriliziran… edino ta plesen na siri ( sicer vse obrezano stran) me psihira in pomoje dokler ne najdem tocne info glede tega ne bom mirna
🙁 kaj mi je bilo tega treba