Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

Hvala obema!

Ja, bom sla ponovno v LJ, ne dvomim o njihovi sposobnosti. Upam, da bo drugič uspešno!

Vsem zelim vse dobro in naj bo 2018 nase leto!

Pozdravljene, najprej čestitke vsem, ki je uspelo in glavo pokonci ostalim, saj bo..
Jaz bom prvic na IVF kar pomeni da me par stvari zanima. Čez par dni imam sicer ze sestanek v Leoniscu ampak sem kar se vsega tice zelo neucakana:)
Na hitro opisem kaksen je problem, naceloma se dogaja to ze 5let,(nazadnje so mi rekli da naj bi bil problem partner ker ima zelo pocasne in zaspane) vmes sva prekinila zaradi zdravnika, ki naju je zmedel vsakic ko sva prisla (gospod ploden gospa neplodna in kontra..)
Imela sem ze tablete, injekcije vendar vse se je dogajalo potem doma (nobenih se tako resnih postopkov) sedaj pa IVF, torej zanima me, kdaj po sestanku se zacne protokol z injekcijami? Ali jih dobi vsaka? Kako zelo boleca je punktacija in ali ostanes v bolnisnici, ko vstavijo zarodek (sem zasledila 14dni cakanja za potrditev nosecnosti) ali moras ostati tam, kaksen dan, moras bolj pocivati? Sem kadilka:-( kako je s tem? Vem da je slabo vendar ali lahko povzrocim resno tezavo kot npr., da se dojencek ne bo obdrzal? Hvala za odgovore, srecno

Če mate IVF mate injekcije, najprej 1 na dan kasneje 2. po konziliju pokličete na sprejem in z naslednjo m. začnete.

punkcija je boleča, dobi se lokalna protibolečinska, domov se gre pribl 1 uro potem, po transferju ki je čez 3 ali 5 dni takrat greš takoj domov, počivati moraš predvsem po punkciji ker gre za poseg.

na krvni test si naročen 15 dni po transferju.

kajenje je zelo škodljivo tako zate, kot tudi za zarodek, tega ti verjetno ni potrebno posebej razlagati. seveda se moraš pa sama odločiti kako pa kaj. vsekakor bi probala čimprej nehat oz. začela čimprej zmanjševat. Glede na to da se tako matramo da pridemo do otroka bi jaz naredila vse kar lahko da bi se ta obdržal, in tudi to da se gre na ivf ne pomenu še nujno da bo takoj uspešno. Seveda pa kar vprašajte zdravnika kako je s kajenjem.

Orhid..Tudi tebi srečno 2018 in zagotovo nam bo ta številka prinesla veliko lepega:)
Kako si danes??

Banana, kar v redu, hvala. Čakam na odgovor, ker sem kar mail poslala, da me ne bo na krvni test, ker sem dobila menstruacijo. Vprašala sem jih, kaj sledi sedaj.

kako si ti?

Orhid..aha ok..kar na navodila pocakaj.k pa bos nehala krvaveti pa vseeno test clear blue naredi.nikoli se ne ve..😃evo jest pa v petek zmenena da se zmenmo za iui..ampak bom itak februarja ali pa marca sla..tko da bos vidla vse se bo super na koncu uredilo.jaz pravim vse se zgodi z razlogom in ob pravem casu.vesolje je zakon😃😃

Ja, saj bom počakala, drugega itak nimam kaj. No, jaz pa tudi upam, da bom konec februarja ali marca ponovno na vrsti, tako da bova lahko skupaj držali pesti ena za drugo 🙂

Kje pa se boš menila za IUI?

Orhid..😃😃leonisce..se spomnis k sem jaz imela konzilij 25.10 ga ti pa malo prej.takrat so mi odobrili in nisem se sla.tko da ce bi sla kot ti..bi ble tam tam..sedaj.za iui pa se isto v leoniscu dogovarjam.ker po 2 postopkih ivf pri drugi ustanovi kjer sem bila prej niso delali iui.bom poskusila..mogoce pa bo😃😃

Banana, saj res. Zdaj se spomnim. No, upam, da se vama ta postopek izkaže za tisti pravi 🙂

Danes na pregledu vse ok.
Sliši se srček in vse ostalo super.
Ukinila mi je aspirin in estimo.

Sedaj naprej pa pri svoji G.

Zadovoljna in upam,da pridemo do konca brez težav.

Vsem pa želim v letu 2018 da zagledate plus in potem seveda dojenčka.

Tiyana to je super 🙂 Kakšne lepe praznike boš imela 🙂 vse najlepše tudi tebi 🙂

Ja res bodo lepe.
Na božični večer bova povedala še ostalim v družini in seveda tamali,da bo postala starejša sestrica. Sicer imam občutek, da bo šok saj ne bo več edinka.

Orhid si ti dobila kakšen odgovor?

Tiyana, gotovo bo lepo sprejela, sploh ce jo bos vključila v priprave na dojenčka 😊

Ja, so mi napisali, da se moram narocit v Leonisce po ponovno napotnico. Od njih pa se čakam na odgovor, kdaj bom na vrsti.

Izgleda, da nas bo kr nekaj februark.. 😅 kolko pa ste kaj stare, ce ni skrivnost.. jaz 32.. pa sva zadnjic bila na sestanku kjer so nama dolocili datum postopka in so bili vsi kr starejsi.. tako sem kr vesela, da nisva cakala predolgo.. kaksne vse zgodbe mi govorijo, da so komaj po 7 letih sli na kliniko.. zadnjic mi je znanka pravila, da sta sla pri 39 in takoj na ivd, prvic ni ratalo v drugo pa imata dvojcka, par sta dobila.. 😄 vceraj pa mi je govorila ena punca, ki je stara 22, da se trudita pol leta in da sta se prijavila takoj na kliniko, ker zelita otroka takoj.. toliko razlicnih zgodb ampak vse imamo isti cilj.. se vsem je uspelo, ki jih poznam in ni vrag, da nebo tudi nam.. 😊

Joj, Orhid, škoda no..😔
Nič, bo zgleda res moglo bit leto 2018 naše! 💪💪💪

Tiyana, super, da je vse v najlepšem redu in tako kot mora bit! 🤗

Drugače pa greva midva po eskimčka najverjetneje že januarja. Prejšnji teden sem dobila napotnico, pa tud estrofem mi je predpisala, ga moram začet jemat prvi dan ciklusa. Menstruacijo pričakujem ravno konec decembra, zato sem najprej mislila, da se bo zaradi tega vse zavleklo še za en mesec in torej šele v februar, ker za praznike ne delajo, ampak me je potem sestra razveselila, ko mi je pojasnila, bo konec decembra čisto okej za transfer oz. postopek v januarju.
Priznam, da že kar komaj čakam in se mi je ta vmesni čas, ko se nič ne dogaja, kar malo vlekel😊.

Lucky555, jaz imam 34 let. Letos oktobra sva imela prvi postopek. V leonišču pa sem drugače že od decembra lani.

Lucky, jaz sem stara 28. Sva pa dobila napotnici na kliniko že po slabem letu delanja na otročku, zdaj pa se je vse skupaj, od prvega spermiograma, do prvega postopka odvijalo kakšnih 10 mesecev (sem mislila, da bo šlo počasneje, tako da sem bila kar prijetno presenečena).

Kiddo, srečno v januarju 🙂

Orhid..Ja tudi jaz upam:)Vidim,da si dobila odgovor od leonišča.Sori ,ampak a testa vseeno ne misliš delat,ko ne boš več krvavela.?? Mislim jaz sem ga vedno..za vsak slučaj..ene pravjo,da so full krvavele in mislile,da je menstra..na koncu pa noseče.Tudi za takšne primere sem že slišala..tše vedno krvaviš? Upam,da ne sprašujem preveč;);)

Banana, živjo. Ne, iz Leonišča še čakam na odgovor, kdaj grem lahko k Banovi. Iz stare porodnišnice so mi poslali, da se najprej naročim v Leonišče.

Nisem mislila delati testa, ker sem res močno krvavela (prave kepe), tako da se mi zdi škoda obremenjevati še s tem… Mogoče pa vseeno jutri, ker danes imam še malo izcedka… Drugače pa ne sprašuješ preveč, tukaj gor se rada pogovarjam o tem – drugače razen partnerja in mame ne ve nihče, ker z drugimi sploh ne govorim o svoji želji po otroku… Sem čudna, ne? 🙂

Orhid nisi čudna.
Vsak ve zase komu in koliko bo povedal.
Midva sva za postopek najboljsi kolegici,moji mamici in jaz v službi (zaradi takšnega dela).
Pa sem v službi dobila večinoma pozitivne odgovore se je našla pa tudi takšna, ki v ta postopek ne bi šla nikoli…pa sama pri 37 nima otrok in in dela na njih kakšno leto. Je rekla, da tudi na noben pregled ne gre. Bo pa teta.
Kako smo si različni.

Orhid..ne nic nisi cudna😃😃jest sem vsem v druzini povedala..pa mi je vcasih zal.ne ,da me ne bi podpirali,ampak enostavno je vcasih prehudo se z njimi pogovarjati.en kup napotkov..itd.tisti ,ki to ne dozivi itak ne more vedeti.tako,da jih moram jaz bolj razumeti,da ne razumejo,kot oni naju.
Vem,da je bolece,ampak test pa le naredi..,ko bo konec izcedka.ze zaradi tega,da bos 100%prepricana.
😃😃😃🌹🌹

New Report

Close