Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

A izcedkov nimas vec?
Seveda prehlad ne vpliva nič…

Ti imas okrog 20. test a ne?

Embriologinja je rekla, da vstavijo enega. Prav, potem pa enega.

Orhid…No super..me veseli,da se zamotiš..:) Ima dober občutek zate,da bo vse super:)Je pa res noro to čakanje.Evo jest sem se pa odločila ,da bom šla v postopek verjetno Februarja ali Marca..!Verjetno bova poskusila IUI (Ker pri prejšnjem zdravniku oz.popolnoma v drugi ustanovi za neplodnost je baje bilo nemogoče oz.,da on to ne dela)..,ker naj bi bila večja možnost večplodne nosečnosti,saj imava nepojasneno neplodnost.Ker to še nisva poskusila..,ampak naju je dal ,takoj na IVF.Kar se pa zgodi z zarodki oz,koliko so pod stresom..itd..,da se ne vgnezdi ali karkoli pa itak ne vemo.Vem ,da je pri IUI manjša možnost,ampak poskusiti je potrebno.Pa še izognem se punkciji..:)Sedaj pa sem res potrebovala malo odmora od vsega skupaj.Tako,da leto 2018 bo in mora biti najlepše in najboljše..to tudi želim vsem ,ki se borite ..borimo in smo prave pozitivkeee:):)

Tiyana, izcedek sem imela samo tisti dan, še to samo enkrat na wc papirju, tako da res ni nic pomenilo 😊 ja, test imam 22ga. Bo kar dolgo za cakat, ampak sem se odločila da doma ne bom prej delala nobenih testov…

Banana, hvala, upam da bi bilo res tako! To bo res dobro, da malo spremeniš metodo, ker je tudi manj obremenilne za telo in psiho, ne? Kaj pa s clomidom sta ze probala?

Orhid, če je vse tako, kot praviš, je lahko izceddek samo posledica transferja. Bom pa držala pesti, da bo vse bp.

Hvala 😊

Pozdravljene,

z možem greva prvič v postopek IVF januarja, zanima me, kako poteka ta administrativni postopek oz koliko časa približno traja? Hvala 🙂

Samojaz zdravo! Dobrodošla! Če sta že prišla do postopka ni veliko administracije – vsaj v LJ ne. Če še nisi imela konzilija, se najprej naročiš na konzilij, pošto glede datuma sem jaz dobila v roku 14 dni. Na konzilija ti povedo vse, kar rabiš vedeti. Ob naslednji menstruaciji pokličeš in se naročiš v staro porodnišnico. Kakšen teden pred datumom, ki ga dobiš takrat gresta dat kri za preverjanje spolno prenosljivih bolezni. V stari porodnišnici potem izveš vse glede špikanja itd. Pri naslednji menstruaciji pa ze začneš. Pri meni je od konzilija do špikanja trajalo približno 2 meseca. Odvisno je od tega kdaj dobiš menstruacijo. Upam da sem ti vsaj malo pomagala!

Ohrid hvala ti za odgovor. Na konziliju sva že bila oktobra in dobila takoj odobreno za postopek. Danes sem se prijavila in dobila datum januarja za ta administrativni postopek. Sestra mi je rekla, da traja nekje eno uro, zato me zanima, kaj vse urediš tam? Dobiš samo hormone, ali še kaj drugega? 🙂

Na prvem posvetu v stari porodnišnici te sestre se enkrat z vsem seznanijo,naučijo te apliciranja inekcij,ter ti da jo vsa navodila.Po hormone prides potem ob naslednjem ciklu oz kot ti narocijo.So zelo prijazne vse sestre tam,tudi ce imas kup vprasanj.
Srečno v postopku,ter brez strahu ker ni tak bav bav.

Najlepša hvala Barbara83 🙂

Srecno vsem ki gremo z novim letom v nove boje💪💪 orhid kako se pocutis?? Tiyana si ze mela UZ??

Orhid..ja sem poskusila..pa nic 👎. Ja psiha je zelo pomembna in fizicna aktivnost,ter pozitivno razmisljanje.clovek se vsega navadi..le vztrajat je treba😃kako si ti?pocutje?se 9 dni do testa..jupii
Za vse ostale borke posiljam lepe snezne gorenjske pozdrave🌹😃

Nives88 v ponedeljek imam UZ.

Mi je pa od nedelje vsak dan bolj slabo. V ponedeljek sem v službi skoraj skupaj padla…se mi je že temnilo pred očmi.
Sem si kupila ingver pa drži le kaksno uro ali 2.

Držim pesti za čimveč ++++++

Tudi jaz držim pesti za vse, ki greste z novim letom v nove boje!!!

Nives in Banana, sem kar ok, samo vsako jutro takoj ko se zbudim tipam prsi, če so še vedno napete in boleče 😊

Banana, upam da bo IUI pravi postopek za vaju! A sta poskusila tudi kakšen alternativni pristop (ene punce so pisale o akupunkturi)?

Tiyana, joj, pazi nase!! A v službi vejo da si noseča? Jaz nisem nikomur povedala za postopek, ker nočem komentarjev in vprašanj, ce se slučajno ne obnese…

Pri vseh se nekaj premika.. 😊 mene pa zanima, tiste ki niste povedale v sluzbi, ker namrec jaz tudi nisem, doloceni prevec razpravljajo, kar pa res ni njihova stvar.. no skratka jaz sem gledala, da bom mela ultrazvok v petek pa ponedeljek pa spet cez par dni.. pol pa punkcijo in transfer, to je kr par dnevov.. kako ste to resile v sluzbi?
Orhid ravno sem vidla, da tudi ti nisi povedala v sluzbi.. te niso sprasevali zakaj te ni?

Orhid jaz sem morala povedati ker imam taksno sluzbo, ki je veliko dvigovanja, infektov… delam v zdravstvu in ne bom reskirala da bi bila tiho in dvigovala 100kg… jaz s tem nimam nekih tezav. Delo je tudi zelo odgovorno in zadnja stvar je da zaradi mojih slabosti naredim kaksno napako. Vseeno delam z ljudmi ki so zelo bolani in bi bilo smesno da skrbim za njih a jaz cisto zelena pri njih… 🙂 Ce zelijo naj govorijo…to mi je res popolnoma vseeno. Prvo mi je, da poskrbim zase.

Meni ni panike, da bi povedala da sem nosecka.. pa magari sem od 1. Dne v bolniski, ker mam ful vredu sefa.. pa nobenega tezkega dela nimam.. ne da se mi pa zdaj razlagat, da mam ultrazvok vsakih par dni in da jim govorim podrobnosti in sproti razlagam v kerem delu postopka sem.. to se mi zdi intimno.. aja pa se druga stvar, problem je pri mojem mozu in so si celo v nekem sorodstvu.. in res ga nebi pol izpostavljala oziroma naju..

Lucky555 ce nimas taksnega dela, da moras povedati bodi tiho. Samo za UZ,pukcijo in transfer bos pač falila…
Mogoce za UZ ni panike ker je tako zgodaj…

New Report

Close