Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

Tiyana, meni so isto rekli da dajo izključno samo enega. Saj, važno, da se tisti prime, kot se je pri tebi 🙂

Khm, a ni tako, da je pravno gledano zarodek tvoja last? Potemtakem bi morali upoštevati tvoje želje.

Očitno ne….mene ni nihce nic vprasal . Samo na transferju je ginekoginja rekla embrologinji vstavili bomo eden zarodek.
Sicer pa zaenkrat sploh ker je bil to prvi ivf ne bi hotela da mi 2…mogoce kasneje ce ne bi po par poskusih zanosila.

Orhid meni je na prvem pregledu na reprodukciji rekla da veliko vecji uspeh ce je tezava samo pri moskem. Je pa res da je imel precej slab spermiogram.

Serena, mislim, da upoštevajo samo če nikakor ne želiš dveh. Drugače so mi pa na konziliju rekli, da pri mlajših od 35 v prvih poskusih ne dajejo več kot 1. Ne moreš pa se mlajša od 35 sama odločiti za 2, ker menda je prevelika verjetnost da se primeta oba.

Tiyana, močno upam da bo tudi pri meni to držalo, tako kot je pri tebi.

Prevelika možnost, da se primeta oba? Ja, če maš pa željo, pa kaj? 🙂 Ne vem no, če jih je recimo 9 oplojenih, ne bi želela samo 2 ali 3 izkoristit … Ne vem no. Je pa tudi pri meni “problem” mož. Oziroma tako, prvič je bil spermiogram dokaj ok. Sedaj v drugi pa ne in bodo delali ICSI. IUI je bil dvakrat neuspešen, imam pa za seboj en spontani splav. Pri meni so na laparoskopiji odkrili 2 manjši žarišči endometrioze, ostalo je pa ok. Mi pa ne manjka tako zelo veliko do 35. 🙂

Serena1 mislim da si ti lahko kandidat za 2. Jaz ne ker sem 30 in pri meni do sedaj nobene ginekoloske tezave.
Tudi sama ne bi hotela 2 ker imava oba taksne sluzbe ki naju veliko ni doma in potem je tezava varstvo in seveda vse potegne za sabo.
Se je lazje organizirat za 1 kot 3.

Serena, kaj pa če bi na konziliju povedala da si želiš 2 – morda pa bodo upoštevali, sploh če si že blizu 35. Kdaj pa imaš konzilij?

Orhid javi koliko celic si pridelala!

Tiyana javim, a to izveš že na punkciji?

Večplodne nosečnosti lahko s sabo prinašajo svojevrstna precejšnja tveganja, zato se (vsaj v Ljubljani) večinoma najraje odločijo za prenos enega zarodka, kadar je moč na podlagi različnih dejavnikov (starost oz. mladost, moška neplodnost ipd.) upravičeno pričakovati, da imamo tudi s prenosom enega zarodka relativno dobre možnosti za uspeh.

Orhid, ja, število celic ti povedo takoj po punkciji. Med punkcijo embriologinja pridobljeno tekočino sproti odnaša v sosednjo sobo pod mikroskop. Običajno rabijo še nekaj minut po končani punkciji, da pregledajo in preštejejo celice, sploh če imaš veliko foliklov. In ti potem končno število pridejo sporočit v sobo za počivanje 😉 Jutri imaš punkcijo?

Naslednji teden imam konzilij. Bom takrat vse vprašala. Vem pa, da imam ICSI in kratki protokol. To bo še zabavno s tistimi injekcijami. 🙂

To si moraš sam injekcije dajati?

Kiddo, ja jutri. Malo me je strah, ampak po drugi strani komaj čakam ker me vse tišči. Foliklov je na zadnjem uzju naštela okoli 20, tako da bo pomoje kar trajalo.

Serena, injekcije si daješ sam ali pa partner. Midva sva probala oba, potem sem si jih dajala pa sama. To ni nic kompliciranega, mene ni tudi nic bolelo.

Jutri kar povej da te dol tišči.
Meni je potem rekla da zaradi hiperstimulacije bolje da jemljem Aspirin….seveda po transferju.
Še sedaj ga moram do UZ ker mam filing da se je hiperstimulacija poslabšala.
Meni je tudi pred punkcijo rekla da je okrog 20 foliklov pa je trajalo cca 15min.

Tiyana, hvala za nasvet, ji bom res povedala. No, saj 15 min res ni tako veliko.

A misliš da se ti je poslabšalo? A so ti dali kakšne napotke glede hiperstimulacije razen aspirina?

Niso. Samo rekli so da se bo sedaj to verjetno poslabsalo. So pa navodila ze od prej kdaj se moram it pokazat.

Ob pol 8 moras bit tam a ne?
Srecno!

Ojla, Evo pridelala sem 9 celic – glede na število foliklov sem jih pričakovala vec, ampak so mi rekli da je Tudi 9 lepo število. V cetrtek pa transfer!

Tiyana, upam da bo počasi izzvenelo!

Orhid, čestitke za pridelane celice! Zdaj pa držimo pesti, da se bodo fino oplodile in razvijale! 🤗

Hvala Kiddo!

Zdaj se pa pustim možu razvajat – mi sploh ne dovoli s kavča ustat, ce par me nic ne boli!

Orhid super. Čestitam.
Tudi 9 je lepo število.

Je bilo hudo?

New Report

Close