IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017
Očitno ne….mene ni nihce nic vprasal . Samo na transferju je ginekoginja rekla embrologinji vstavili bomo eden zarodek.
Sicer pa zaenkrat sploh ker je bil to prvi ivf ne bi hotela da mi 2…mogoce kasneje ce ne bi po par poskusih zanosila.
Orhid meni je na prvem pregledu na reprodukciji rekla da veliko vecji uspeh ce je tezava samo pri moskem. Je pa res da je imel precej slab spermiogram.
Serena, mislim, da upoštevajo samo če nikakor ne želiš dveh. Drugače so mi pa na konziliju rekli, da pri mlajših od 35 v prvih poskusih ne dajejo več kot 1. Ne moreš pa se mlajša od 35 sama odločiti za 2, ker menda je prevelika verjetnost da se primeta oba.
Tiyana, močno upam da bo tudi pri meni to držalo, tako kot je pri tebi.
Prevelika možnost, da se primeta oba? Ja, če maš pa željo, pa kaj? 🙂 Ne vem no, če jih je recimo 9 oplojenih, ne bi želela samo 2 ali 3 izkoristit … Ne vem no. Je pa tudi pri meni “problem” mož. Oziroma tako, prvič je bil spermiogram dokaj ok. Sedaj v drugi pa ne in bodo delali ICSI. IUI je bil dvakrat neuspešen, imam pa za seboj en spontani splav. Pri meni so na laparoskopiji odkrili 2 manjši žarišči endometrioze, ostalo je pa ok. Mi pa ne manjka tako zelo veliko do 35. 🙂
Večplodne nosečnosti lahko s sabo prinašajo svojevrstna precejšnja tveganja, zato se (vsaj v Ljubljani) večinoma najraje odločijo za prenos enega zarodka, kadar je moč na podlagi različnih dejavnikov (starost oz. mladost, moška neplodnost ipd.) upravičeno pričakovati, da imamo tudi s prenosom enega zarodka relativno dobre možnosti za uspeh.
Orhid, ja, število celic ti povedo takoj po punkciji. Med punkcijo embriologinja pridobljeno tekočino sproti odnaša v sosednjo sobo pod mikroskop. Običajno rabijo še nekaj minut po končani punkciji, da pregledajo in preštejejo celice, sploh če imaš veliko foliklov. In ti potem končno število pridejo sporočit v sobo za počivanje 😉 Jutri imaš punkcijo?
Kiddo, ja jutri. Malo me je strah, ampak po drugi strani komaj čakam ker me vse tišči. Foliklov je na zadnjem uzju naštela okoli 20, tako da bo pomoje kar trajalo.
Serena, injekcije si daješ sam ali pa partner. Midva sva probala oba, potem sem si jih dajala pa sama. To ni nic kompliciranega, mene ni tudi nic bolelo.