Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

Tiyana, tudi jaz vidim črtico! Ce sumis za hiperstimulacijo poklici na kliniko in jim povej simptome – bolje biti prevec previden kot premalo.

Se tri dni se spikam z Gonalom pa sem ze vsa napihnjena! A ima katera podobne izkušnje?

Orhid tudi jaz sem bila po Gonalu zelo hitro napihenjena. Mislim,da že 4 dan špikanja. Potem pa do punkcije vsak dan bolj.
Koliko pa imaš dozo? Jaz sem imela 150 in sem pridelala 12 celic…od tega se jih je oplodilo 9.

Črtica je, ampak si zelo zgodaj delala test, tako da bi lahko bila še lažna od stop injekcije. Raje še malo počakaj in ponovi čez nekaj dni.

Prah je možno da je še od stopke kajti to sem dobila 9.11…a toliko casa drzi?

Sicer vem da sem prezgodaj delala…babji firbec 🙂

Tiyana, jaz imam 200. Koliko dni si se pa spikala pred punkcijo? Zelo lep pridelek si imela!

9 dni sem se špikala 6.dan sem dobila se eno zdravilo imena se ne spomnim je pa peklo ko hudič. Meni je dala minimalno dozo…že tako je rekla,da bo to preveč ker mi dela vse kot mora le njegov slab spermiogram je bil kriv.
Si v Lj. na postopku?

A, že 9. je bila stop, potem bi pa znalo to bit to 🙂 Če se ne motim, je lahko od stopke lažen plus do 12 dni.

Tiyana, upam da bom tudi jaz hitro konec, ker pri nama je tudi razlog slab spermiogram. Uf, da pece? Jaz pa sem ze mislila da bo vse tako kot gonal – sploh ne čutim pri vbodu. A punkcija te je želi bolela?

V bistvu me druga injekcija zapekla ob aplikaciji in potem sem okrog vboda dobila rdecino in peklo je kaksne pol ure.
Saj sproti na UZ povejo kako napreduje rast folklov.

Punkcija…kaj pa vem. Že ob pol 8 sem dobila protibolecinske tablete na vrsti sem bila okrog pol 12…tako da je ze vse nekam popustilo.
Zelo moteca je bila injekcija v noznico potem sama punkcija pa samo neprijetna.
Sem mislila da bo huje….

Zdravo punce,

Je še katera so-trpinka, ki je v postopku ICSI+PGD? Jaz trenutno trepetam kaj naju bo počakalo jutri, ko dobiva rezultate zadnjega (že tretjega) postopka. Po punkciji sem pridelala 17 celic, kakšna bo genetska ustreznost zarodkov pa je drugo vprašanje. Prejšnja dva postopka so naju v minuti razorožili z vsem upanjem in sva praktično tretjič štartala spet iz nule. Poleg tega so nama pred tem postopkom “prijazno” utemeljili da je to najina zadnja možnost. Kot da vse skupaj še ni dovolj stresno 🙂 so nama vcepili v glavo še ta podatek :). Nič…če tudi tokrat ne bo uspešno, potem sva na poti v Prago. Ni druge. Ne vem…očitno spet šparajo (denar je sveta vladar) pri PGD-jevkah…tako to je. Ima še katera podobno situacijo? Vsakršnega posta bom vesela, da se malo bodrimo 🙂

Mene pa zanima, ce je bila kera v mb na punkciji ki jo delajo pod narkozo? Zanima, ce gres isti dan domov?

Pozdravljene
Jaz sem imela v mb za dva podtopka in pri zadnjem se zamrzjencka. Prvi postopek je bil kratek protokol in sem imela kt poz potem pa gv prazna. Drugi postopek se ni prijelo in ostal mi je zamrzjencek ki so mi ga vstavili in zal se tudi ni prijel danes 8 dan po et krvavitev sicer roza rahla ampak…Ja po punkciji v mb gres isti dan domov.
Tako da grem v tretji postopek…se katera ki je moja sotrpinka?

Lina2017 saj rahla roza krvavitev ne pomeni nujno menstruacije….vem da so punce razlagale o teh vmesnih krvavitvah pa je bilo na koncu vse ok.
A pri ETZ imas kaj hormonske podpore? Verjetno špikanja ni a ne?

Drage punce, Dobra novica. V včeraj sem prvič videla biti srček mojega otročka. 6t2d star, lepo v maternici. Sicer mi je slabo za crknit že od petka, ampak se splača. Držim pesti za vse vas.

Roza7 čestitam!!!

Jaz imam pa v petek kt pa se kar malo bojim… test si ne upam delat ker se bojim da bo neg. čeprav sem napihnjena in joške kot da imam F košarico, včeraj mi je bilo cel bečer slabo…
Lahko da tudi od teh hormnov.

Roza, super, čestitke! A je poseben občutek slišati srček??? Joj kako močno upam, da bomo vse enkrat na tem.

Jaz sem imela danes prvi UZ in sem poleg Gonala dobila še neko zdravilo, ki ga moram mešati sama. Je pa rekla dr, da imam že kar precej velike folikle glede na to, da je 6. dan od začetka ciklusa, tako da v četrtek morda dobim že stopko.

Pomlad84 jz sm tudi PGD-jevka 🙂 Spomladi me čaka prvi postopek, pred kratkim smo dobil potrditev iz Rima in podatek da spomladi začnemo s prvim postopkom….

Sem samo radovedna kaksen postopek je PGD ?

RenKo hvala ti, da si se javila. končno en par s podobno potjo, kot jo hodiva midva. Pri nama se je vse skupaj začelo že davnega 2015 in ja … ta pot genetske loterije je dolga in trnjava. Ampak trdna volja in vera da bova enkrat v rokah držala najino štručko naju še drži pokonci, predvsem pa upanje da enkrat zaciljamo tisti pravi genetski zapis 🙂 Super za vaju, da sta dobila prvi postopek, verjamem da sta tudi vidva že kar nekaj klicev in prošenj ter konzilijev obrnila. Že vnaprej držim pesti zate!!! Je pa tako, da trenutno vse s PGD-jem prepošiljajo na biopsijo v Rim (čeprav, ironično, imajo enako napravo v Ljubljani, samo usposobljenega kadra, ki bi opravljal screening, ne). Midva sva ravno danes imela “razgovor” v tisti D-sobi (ki se je zdaj že bojim ko hudič križa) kako se je tokrat odvilo z zarodki. 2x prej sva ostala brez zarodkov, ker so se nehali razvijati že na stopnji morule (3 dan), danes pa čudež 🙂 Imava 5 blastocist, od katerih odvzete celice danes potujejo v Rim na biopsijo. Čez približno mesec dni izveva, če je katera od njih primerna za transfer in močno upava da se najde vsaj en najin borec, ki bo preživel vse tele direndaje 🙂 in nama bo največje darilo 🙂 Če lahko vprašam…kaj pa je pri vama, da so te dali na PGD?

Lucky555, PGD je del postopka, kjer ti na odvzetih celicah iz zarodkov opravijo predimplatancijsko genetsko diagnostiko. To je v primerih, ko je pri enem izmed partnerjev diagnozirana kakšna kromosomska napaka (npr. kromosomska translokacija) ali če prihaja do konstantnih spontanih splavov. Ti postopki so kar zahtevni in dragi (predvsem zaradi povezav s tujino, največkrat Rim) zato nas pride na leto na vrsto samo nekje okrog 7 parov. Vsi s PGD-jem imamo prej enako kot ve, IVF ali ICSI….za piko na i, če zmagamo še s tombolo genetskega zapisa, pridemo do transferja. Drugače žal ne :/ Držim pesti tudi zate, da bo ta postopek čimboljši pridelek 🙂

New Report

Close