IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017
Pozdravljene!
Kolikor sem uspela prebrati nekaj zadnjih postov opažam, da ste tu samo punce na postopku ivf.. Je mogoče katera za iui? Sama sva ravnokar šla skozi 3 postopek iui in NE pričakujeva tetke. Je kateri uspelo z iui, zanimajo me izkušnje, saj naju verjetno čaka še četrti iui in potem marca posvet v ambulanti za nadalnje postopke.
Nives 88 – v mb recimo so objavili naslednje:
“Zaradi prazničnega urnika dela se določeni programi v mesecu decembru ne bodo izvajali.
Pacientke, ki vstopate v stimulacijo brez predhodne kontracepcije (t.i. direktna vključitev), ne boste mogle pričeti s stimulacijo, če dobite menstruacijo med 1.12.2017 in 1.1.2018 (vključno s tema datumom).
V program prenosa odmrznjenih zarodkov se ne bo možno vključiti v primeru, da dobite menstruacijo med 1.12.2017 in 27.12.2017 (vključno s tema datumoma).
V program intrauterinih inseminacij (IUI) se ne bo možno vključiti v primeru, da dobite menstruacijo med 1.12.2017 in 1.1.2018 (vključno s tema datumoma).
Hvala za razumevanje!”
Tako tudi midva prideva na vrsto za 4 iui januarja.
Urska1981, čestitke!! 🤗🤗🤗 Super, da je vse ok in da veselo raste!
Rea89 dobrodošla! Gremo januarja v skupne boje 😉
Nives88, tokrat pa nimam informacij in odgovorov, kako je v Ljubljani s transferji v decembru. Se s tem nisem posebej ukvarjala, ker bom tako ali tako do napotnice za eskimčka prišla šele sredi decembra, ker pri moji ginekologinji za neplodnost prej ni bilo prostih terminov in domnevam, da gremo v najboljšem primeru v akcijo potem s prvo naslednjo menstruacijo, ki ba bo najverjetneje v januarju, če seveda moj ciklus vmes slučajno ne skrene na kakšna čudna pota 😃. Si mogla tud ti za eskimčka dobit novo napotnico?
Rea89 midva sva imela 2x iui zal neuspesno tako da smo se takoj odlocili za ivf ker leta bezijo🙈 drzim pesti da vama uspe✊ kiddo ja novo napotnico rabim ampak mam ze 5.12 pr svoji ginekologinji pregled tko da napotnica bi se bla pravi cas ampak za menstruacijo pa nevem…niti nevem kako zdj naprj steti dneve ker je ta mesc po punkciji itk prj prsla…tko da pustmo se presenetit ko bo bo nimamo kej😉
Hvala Kiddo. Tudi jaz stiskam pesti za vaju in vajine pingvinčke… 🐧 😃
res si želim da bi blo to to in da nebi blo potrebno ponavljati postopkv, ker sva dala čez že kar nekaj… najprej 1 leto poskušaš, ne gre, greš do zdravnikov, ti predpišejo dabroston za pol leta ker nisem imela rednih menstruacij… potem je sledila laparoskopije, histeroskopije, kjer niso našli nič (spet čakanje 1 leto)… končno se naročiš v mb (čakaš 4 mesece)… prideš v mb in rečejo, da je z obema vse vredu (razlog neznan) in da sva kao še mlada in ti predpišejo 4 postopke iui… in do prvega iui mine spet 4 mesece… upaš na najboljše si srečen da se je končno nekaj premaknilo naprej in da zdaj pa bo… s tem se ukvarjava že dobra 3 leta skoraj 4 in včasih nama kar zmanjka volje do vsega, predvsem mojemu partnerju… vsak mesec upanje, vsi možni znaki, ampak vedno razočaranje… pa vendar se vedno znova pobereva in upava, da bova tudi midva enkrat mami in oči…
tako da punce glavo gor in pogumno naprej… če nebo zdaj, enkrat ziher bo… in če smo čakale tako dolgo bomo zdaj še malo, vse da bomo enkrat srečke nosečke… 🤰🤰🤰….
Veliko sreče vsem, ki vas čakajo kakšni postopki, čim več pišite, da bom na tekočem z vsem kar me še lahko čaka če tokrat moja tečka pride… ups… (ne)pride! 🙃
Rea89, hvala za “navijanje” 🤗
Sicer pa vaju popolnoma razumem in res je, naše upanje in naša potrpežljivost sta na tej poti velikokrat na preizkušnji. Verjetno imamo vsi, ki spremljamo to temo, za sabo podobne izkušnje, za katere si večinoma nikoli nismo niti predstavljali, da se bomo z njimi kadarkoli primorani soočati. Tudi midva sva na tej poti že dobra tri leta, za sabo imava med drugim že dva spontana splava, tako da se zame tudi s plusom žal v tistem trenutku v celoti še ne bo zapisala zgodba o uspehu. Takrat se bo zame pravi boj s strahom in negotovostjo verjetno šele začel. Ampak, kot si napisala, pogumno naprej, pa čeprav korak za korakom! 😉
Držim pesti, da je tokrat uspelo! 🐞
Pozdravljen! Glede decembrskega delovnega casa v Lj. Ta teden, ko sem cakala na oddelku, sem na oglasni deski zasledila, da bodo dolocene postopke opravljali najkasneje z zadnjo M do 30.11., mislim pa, da je bil pri enem postopku omenjen skrajni datum 10.12. Zal si nisem zapomnila natancno, samo zagotovo imajo “praznicni” delovni cas. Lp
Orhid meni je sestra rekla da probajo pred prazniki cimbol “spucat” tko da ne vrjamem da bojo delal razn tistim ki so pac do dolocenega datuma imele M. Jaz naj bi jo dobila 11.12 pa je rekla da misli da bo prepozno, naj pa vseeno poklicem in mi bojo naprej povedal…supr ce je prej M pri tebi meni je od zivcev zamujala…sem ze mislila da je ratalo kej in ko sem nardila test se je ulila😈😈 zelim ti veliko foliklov in seveda uspesen transfer🤞🤞