IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017
Hvala za odgovor. Ker je prvic je seveda vse novo. Mislim,da ce sem dala cez 8 urne popadke…sicer ze 8 let nazaj pomoje bom prezivela tudi to.
Me pa se zanima po vasem mnenju…sama zaradi guzve na UZ ne “tecnarim”
Vceraj je govorila zdravnica sestri
Levi jajcnik 14,15,14
Desni jajcnik 14,16,15,16,17
Jutri naj bi bil zadnji UZ. Me pa kar špika v jajcniku predvsem desnem in prozornega izcedka je precej vec kot ob normalnem ciklusu.
Pozdravljene, drage moje. Vas berem zdajle malo, ker sem tudi sama sedaj soočena z IVF. Trenutno so se papirji oddali na konzilij, pričakujem vabilo, in sicer v Lj. Glede samega postopka sicer nimam vprašanj, ker sem večino stvari že izvedela, imam pa krasno ginekologinjo v Leonišču, ki mi vse lepo razloži.
Če bo katera morda v postopku potem decembra (pričakujem, da bom takrat šele na vrsti), bom vesela, če bo delila izkušnjo. Verjamem, da je psihična opora ključnega pomena.
Koliko vas ima ICSI?
Na pregled me niso nc narocio…edin 14.11 mava pogovor…samo jest mislm da nama bojo samo povedal kolk celic se je oplodil…ceprou jest nimam cist nobenih bolecin pa napihnena tut nism..tko da jest mislm da od te hiperstimulacije ni prou velik;) razen ce misl to kasnej bit reakcija sem pa dons 3 dan po punkciji…tebi pa zelim srecno cakanje in sewede najlepsi izid😍kdaj mas test??
Nives88 jaz sem v takšni situaciji kot ti. Ker so se moji jajčniki prekomerno odzvali na hormonsko stimulacijo, so se odločili, da transferja s svežim zarodkom ne bomo izvedli in da bodo vse zarodke, ki zdržijo do 5. dneva, zamrznili. Punkcijo sem imela oktobra, 6. dan po punkciji sva šla na pogovor, kjer sta naju embriologinja in ginekologinja informirali o tem, kaj se je v teh 5 dneh dogajalo z najinim materialom – koliko celic je bilo zrelih, koliko se jih je pravilno oplodilo, koliko jih je zdržalo do 5. dneva, skratka koliko eskimčkov naju čaka in v koliko slamicah so zamrznjeni. Na pogovoru nama je ginekologinja rekla, da lahko greva po prvega zamrznjenčka čez približno 2 meseca. In da se naj greva kar takoj naročit k ginekologinji, ki naju ima na kliniki čez, saj bova za eskimčka potrebovala novo napotnico, ki jo dobiva pri njej. Naročena sva sredi decembra, tako da računam, da bova šla na transfer verjetno januarja.
Skratka vse te informacije kako naprej, bosta izvedela na tem pogovoru.
Kar se tiče hiperstimulacije je pa tako, da s tem, ko so se odločili, da ne izvedejo transferja, pravzaprav preprečijo, da bi do sindroma hiperstimulacije prišlo – stanje namreč bistveno poslabša ravno hormon hcg, kar pomeni, da bi lahko imela resne komplikacije v primeru, da bi po transferju uspešno zasnosila. Iz istega razloga meni niso dali klasične stopke (vsebuje hcg), ampak suprefact, ki ne vsebuje hcg-ja.
Drugače pa sva midva imela ICSI. Da bova imela ta postopek nama je povedala že ginekologinja preden je oddala papirje za konzilij, potem so nama pa seveda še na konziliju povedali, da so ta postopek odobrili.
Oo kiddo hvala za izcrpen odgovor…mi je sestra rekla da bo verjetno transfer po novem letu ampak sem potihem upala da bi lahko kar takoj po tej mesntruaciji ze izvedli tranfer;)) upanje umre zadnje;)) zdaj ko je vse to za mano bi rada cimprj zacela gret pikico;)) no zj prvo upam da se bo sploh kera celica oplodila in zdrzala zamrzovanje in potem odmrzovanje🤗 bova zvedla 14. Ko mava pogovor use naprj…hvala se enkrat in srecno z zamrznjencki😍