IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017
Roza7, super! Sem pa vedno bolj zmedena. Zakaj dobiš stopko? In šele en teden po stopki je ETZ? Nekatere nimajo stopke, temveč samo ETZ. Če dobiš stopko, se potem to ne šteje kot naravni proces, ali kako? Zanimivo to z aspirinom…bom vprašala Reša, kaj on pravi. Če me ne bo prej nahrulil :-P.
Ostale punce, kako ste? Kakšni znaki? Kdaj bodo testi? In seveda pluski? 😀
Srečno!
Ekapuka, nimam pojma. Pa tudi, ko sem tam, mi vedno zmanjka vprašanj.
Ugotovila je da imam sluznico debelo 9 mm kar je baje ok in pa da imam v desnem jajčniku en lep folikel. Tako, da včeraj sem si dala stopko – nimam pojma zakaj, in zdaj mi je žal da nisem vprašala, ker ne najdem pametnega odg.
Kdaj imaš ti Reša?
Roza7, jaz imam jutri zjutraj, bolje rečeno sredi noči :-P. Ampak res nimam pojma zakaj je sploh važno, kakšen folikel imaš? Saj dejansko ti ta folikel ne rabi, ali pač? Imaš že zarodek, ki ti ga bodo samo ustavili in to je to. Ej, sej pravim, vedno bolj zmedena. Kolegica je imela prejšnji četrtek ETZ pri Rešu, na 16. dan, brez stopke. Pač 12. dan je imela UZ in pol ji je rekel naj pride 16. dan in to je to. Je pa res, da je imela prej Estrofem, kar baje prepreči ovulacijo. Predvidevam, da bo pri meni bolj podobno tvojemu načinu. Jaz sem tudi brez zdravil, jutri na 12. dan UZ in bomo videli. Saj mi bo jutri vse povedal, menda ;-).
Srečno!
O, Ekapuka in Roza: vidve sta pa tudi že čisto blizu transferja – super 🙂
Sonce 34: kako si? Zdaj pa še čisto malo 🙂
Jaz sem preživela punkcijo in so dobili kar 5 celic – prej so skoz govorili o 4 foliklih… Upam, da se lepo razvijajo zarodki 🙂
Zdravnica je tudi rekla, da ne ve, da bi oblika foliklov kaj vplivala – ne vem zakaj je potem tista na UZ to sploh omenila 🙂
Jutri bo 3.dan in imam predviden ET (če bodo ratali). Upam, da bo kakšen 🙂
Me pa zdaj vedno bolj skrbi kako potem… Kako ste ve počivale po ET? Ste prvi dan samo ležale? Kdaj ste šle kaj več hodit? Ste šle po 3 dneh v službo?
V soboto naj bi šel tamali na lumpi tek (1 dan po transferju) in sem ga mislila it gledat, ampak zdaj ne vem: če bo veliko za stat, mogoče ni pametno?
Kako pa glede potovanj? Prazniki se bližajo, pa imamo sorodstvo 2 uri vožnje stran… Tele mikrovibracije kaj vplivajo? Bi rajši ostali doma? Tam imamo sicer potem all inclusive tašča hotel, kar bi mi pa tudi prav prišlo 🙂 Kako ste se kaj ve čuvale?
Hvala in srečno vsem 🙂
Ekapuka, mrbit bova pa kje skupaj na ET 😉 Drgač pa tut jst ne razumem najbolj vse te injekcije ali ne injekcije. Bo že. Menda vedo kaj počnejo.
Vitoli, vsi skoz govorijo, da je treba živet kot običajno. Se pravi normalno gibanje. Če se da se izogibaj nekih velikih fizičnih naporov in tudi psihičnih. Umirjeno. Ne rabiš pa ležat – to se baje itak nalima na steno maternice in lahko še toliko skačeš ne bo šlo nikamor.
Živjo punce!
Magdalena 29, super novica! Čestitke!! 😉
Roza7 in Ekapuka navijam za vaju in vajina eskimčka! Držim pesti, da bosta uspešno prispevali k statistiki!
Tudi jaz sem super vesela in zadovoljna. Včeraj, 6. dan po punkciji, sva končno izvedela kaj se je v teh 6 dneh dogajalo z najinim “materialom” 😉 Končni “pridelek” je res odličen. Vseh 12 celic je bilo zrelih, pravilno se jih je oplodilo 9, do 5. dneva je zdržalo 6 zarodkov, tako da naju čaka 6 eskimčkov, kot rečeno, sem izjemno vesela! 🙂
Orhid, sedaj ti lahko podam tudi nekaj informacij glede zamrzovanja zarodkov. Na kliniki v Lj ne zamrzujejo kar avtomatično po 2 v eno slamico. Najini so v petih slamicah, 4 so vsak v svoji, dva pa sta skupaj v eni. Embriologinja je rekla, da pri mlajših ženskah (mislim, da je omenila starost pod 35 let) raje vstavljajo po enega in jih zato tudi zamrznejo ločeno. V peto slamico je v najinem primeru dala 2 zato, da v primeru da v prvih štirih poskusih ne uspe, lahko petič poskusimo z dvema in vstavimo 2.
Tudi pri tebi bodo tako verjetno vsak v svoji slamici, glede na to, da je že na konziliju ginekologinja rekla, da ti lahko vstavijo le po enega. Nič torej ni treba skrbet, da bo kateri zavržen 🙂 Embriologi lepo skrbijo za njih;)
Midva bova mogla sedaj počakat približno 2 meseca, potem pa lahko greva po eskimčka. Pri najini ginekologinji na kliniki sem naročena 13. decembra, na tem pregledu nama bo dala napotnico za zamrznjenčka, potem pa greva lahko končno ponj. Počakat bo torej treba vsaj do konca decembra, najverjetneje pa do januarja.
Roza7 in Ekapuka uspešen transfer!
Pa tudi vsem ostalim srečno!
Roza7, a ti bodo ta folikel punktirali? Ful cudno to s stopko. Ne vem zakaj bi jo potrebovala, ce gres po zamrznjencke. Ampak verjamem, da vejo, kaj delajo. Se pravi cakamo cetrtek ko mas transfer. Do takrat bo sluznica super. Jemljes estimo?
Ekapuka javi kaj bo jutri na 12.dan. drzimo pesti.
Vitoli ti pa jutri ET. Druzimo pesti. Dobis dva ali enega? Jaz sem prvi dan po ET skusala samo lezat. No. Takoj po transferju so rekle sestre da naj grem na tortico. Pa sem res sla. Potrm pa doma pocivala. Poslusala sem klasicno glasbo ( nekak sm se prepricala da to ful pomaga haha) Naslednje dni pa nekak normalno. Edin se od punkcije me je bolel tkoda nisem neki skakala in dvigovala.
Kiddo, waaau. Lep pridelek. To je res krasno.
Punce, srecno.
Vitoli, super za celice, sporoči kako bo šlo jutri. Držim pesti za lepe zarodke 😉
Kiddo, res lep izkupiček.
Ja pri meni se torek-dan testa približuje. Prvi teden sem bila zelo optimistična, sedaj me pa skoz bolj skrbi. Znakov nobenih. Pa vem, da ni nujno, da bi jih morala imeti. Enkrat sem že zagledala plus (potem pa je žal sledila abrazija) in takrat so me prsi kar bolele, sedaj me pa ne. Danes sem kupila test CB, mogoče delam test že v ponedeljek.
Srečno tudi ostalim, držim pest za uspešne transferje 🙂
Tako, danes na 12. dan sem imela UZ, Reš pravi, da je sluznica še kar tanka, folikel tudi ne preveč velik. Čakamo ovulacijo, če sploh bo, zato ponoven UZ v ponedeljek. e rekel, da če bo ovulacija, bo predviden ETZ enkrat v petek. Ponavadi sem imela O na 15. – 16. dan (vsaj po O testih sodeč) zato upam, da do nje še pride, saj je danes “šele” 12. dan. Roza7, ti si imela na 12. dan sluznico 9mm? Jaz jo imam šele 6,5mm, ampak nisem imela nikoli probleme s pretanko sluznico, tako da pričakujem, da se še odebeli. Jaz ne dobim nobene stopke, samo ETZ. Kakšne izkušnje ste pa imele ostale z zamrznjenčki?
Srečno vsem!