Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

Ja, res je, ta teden ga imam 🙂

Držim pesti za vse vas!

Živjo,

Kiddo, hvala za info. Pozitivno do srede, še dvakrat greš spat in bo 🙂

Marjetica, super, to je pa res lepa novica!

Ojla 🙂

Uf, kako lepo je slišati pozitivne zgodbe, da nam dvignejo moralo in gremo lažje naprej 🙂

Hvala za nasvet s paracetamolom. Sem potem držala vročino pod 38 st. C s hlajenjem in ful paracetamoli, pa se je na koncu po 4 dneh vdala. Toliko sem imela dela s to boleznijo, da mi je vso pikanje… bilo postranska stvar in sem bila včeraj kar šokirana, ko so rekli, da mi dajo že stopko 🙂 So rekli, da vročina nima vpliva, ni pa fajn… Zanimiva izjava… Upam, da bo vseeno vse ok.

Tako da: jutri je punkcija 🙂 4 folikli so na voljo: 1 je okrogel, 3 ovalni… Baje je okroglo boljše. Koliko je pa problem, če so ovalni? Katera ve? Je katera imela ovalne folikle, pa so bile lepe celice notri?

No, sj kar je je. Upajmo na najboljše 🙂

Srečno vsem :-*

Vitoli, držim pesti.

Nekih info glede oblike pa nimam. Meni ni noben komentiral kakšni so 😀

Vitoli, tudi jaz držim pesti 😉 Sporoči, kako bo šlo.
Meni dr. Reš ni nikoli omenjal oblike foliklov, vedno samo velikost.

Jutri bo en teden od transferja, uf se vleče 😉

Drage punce. Že dolgo se nisem javila, ker sem vsa prestrašena 🙂
Po ET ki je bil 20.9. je bilo mučnih 14 dni. Vmes sem imela krvavitev. Štirii dni po transferju se je začela in trajala 5 dni. Zdela se mi je preveč dolga za vgnezditveno. Tudi grozna rjava barva je bila taka kot vedno pred mojo M.
Na dan ko bi morala delat krvni test, sem zjutraj delala še urinskega. Mislila sem, da itak ni nič. In nisem hotla, da mi povejo to na oddelku. Bil je pozitiven. Krvni je bil en dan prej, ker sem potem morala za 4 dni službeno v tujino. Ta, ki mi je vzela kri, je rekla, da je OK, da stopka ne bo igrala vloge.
Krvni je bil pozitiven.

Potem pa 14 dni čakanja na pregled, če bo utrip. In je bil.
Zdaj pa spet držanje pesti, da bo vse ok.
Ubistvu se ne upam čist zares veselit.
Ampak občutek ko po letih matranja zagledaš plus…. noro.
Sem vam povedala, da mal popravimo statistiko 🙂
Skratka. Ne nehat z estimo tut če je krvavitev.

Aja. Znakov nobenih. Ampak … nobenih. Joške nič. Šele pol po krvnem sem opazila, da mam mal več žil vidnih na desni dojki. Lahko pa da se mi je samo zdelo. 🙂 sej vemo, kako use iščemo znake pa se sprašujemo, joj, a to kej pomeni, itd.

Še zdaj nimam znakov. Niti slabo mi ni.
Tkoda sem skos mal v strahu, da je kaj narobe. In čakam naslednji pregled pa trepetam, da bo pikica še tam.

Vas pa skos berem in držim pesti!

Punce, vse, ki ste v postopku in cakate-srečno!
Magdalena29 woohoo! Super! Na eko, pa se je statistika ze malo popravila 🙂 ala zdaj se vse ostale 😉
Roza7, kako si ti? Zdej enkrat imas UZ, ne? A v sredo? Ti si v spontanem postopku, ne? Ena kolegica je tudi pri Resu in je imela prejsnji teden ETZ s tem, da je dobila se estrofem. Pa sploh ne vem, kdaj se dr. odloci, da ga predpise in kdaj ne. Na podlagi cesa? A ti ves?
A se kaj pripravljas na ETZ? Jaz sen sele danes zacela piti krvomocnico, pa da vidimo.
A je katera jemala aspirin po ET-ju? Slisim, da nekatere jemljejo zaradi boljse prekrvavitve maternice, za lazjo vgnezditev.
Srecno!

Magdalena super!!! Kar pogum dobivam pri takih lepih novicah!

Magdalena29, čestitke, super novica. Glede znakov je pa tako, da jaz kar iščem, ali je kakšen znak ali ne. Že cel teden skoz prsa tipam, a bolijo ali ne 🙂
Ekapuka, estrofem dajo takrat, ko nimaš svojih ovulacij in ko imaš pretanko sluznico. Jaz jemljem aspirin 100. Dr. Reš mi ga je predpisal prejšnji postopek in ga imam še dovolj. Jem ga od punkcije naprej. Pa ta postopek jem od punkcije dalje še estrofem zaradi tanke sluznice, no na zadnjem UZju pred punkcijo ni bila optimalna.

Fajn bodte

Magdalena, super! Še posebaj pa to, da ti ni slabo. D best!

sonce, nujno moraš še malo popraviti statistiko 🙂

Ekapuka, ja, jutri imam UZ. Nimam pojma kako naprej, mi bo jutri dr. povedala. Zaenkrat upam, da mi bo rekla, da čimprej po zamrznjenčke. Nič se pa ne pripravljam.
Aspirin sem tudi jaz jemala po punkciji po navodilu dr. Reša.

Magdalena29 iskrene čestitke!

Ostalim pa velik pozitive in pluskov <3

Jz pa čakam in vas vmes spremljam in držim pesti za vsako od vas <3

Hej punce,

sem nova tu in čist frišna v postopku umetne oploditve 🙂 . Po naravni poti imam doma že 4-letnico.

Včeraj 23.10. sem imela transfer 3.dan pri dr. Rešu. 2 zarodka srednje kakovosti. Upam na najboljše seveda! Zamrznjenčkov žal nimam.
Me pa zanima ali katera, ki jemlje Estimo opaža na hlačkah še kot, da se tableta v celoti ne razgradi v telesu in se malo izloči in ostane potem na vložku?

Kako daleč v postopku ste ostale?

lp, Luca

Sonce34, vem ja, čemu je estrofem namenjen, vendar ne vem, zakaj Reš včasih predpiše, včasih pa ne. Moja kolegici je namreč dal estrofem pred ETZ-jem, pa ni imela težav s pretanko sluznico. Meni je pa samo po tel. rekel, naj pridem 12. dan na UZ. Za aspirin pa mi ni nič rekel v prejšnjem postopku, tudi to enkrat predpiše, drugič ne. Tokrat mu bom rekla, naj mi ga kar da. Saj škodit ne more, ne?
Roza7, javi, kako boš jutri zrihtala. Upam, da bo čimprej transfer 🙂
Luca2015 vso srečo, držim pesti! Ja, meni se je tudi dogajalo, da so delčki tega ovoja ostajali na uložku, ma baje se vse potrebne učinkovine zelo hitro absorbirajo v telo in ni panike.
Srečno pupe!

Ekapuka, veš da bom javila. Saj smo ja soborke! 😀

Meni je tudi estima puščala kupe belih madežev..
Aspirin pa ja – baje pomaga,,,baje 😉

Pri čemu točno naj bi pomagal aspirin? Meni ni nič omenil pa je bil pri punkciji in pri prenosu prisoten.

Roza7, itak! 😉
Luca2015, pomaga pri prekrvavitvi maternice. To so posebni aspirini, mini, mislim, da 100g. Se jih dobi samo na recept. Jaz bom vztrajala, da mi jih predpiše.

No skoda, jaz ga nimam. Vrjetno pa itak sedaj nima smisla, da bi ga jemala. Vrjetno je le ta misljen za “boljso” vgnezditev.

Ja sej jaz ga tudi nisem imel v postopku, mi je zdaj žal. Zarodki full lepi, za v enciklopedijo je rekel Reš. Pol pa se ni vgnezdilo. Mogoče bi pa pomagalo…saj ne moreš vedeti. Zdaj, ko grem po svojega zamrznjenčka (če preživi odmrzovanje) pa bom prosila za recept.
Držite se! 😉

Srečno s pingvinčkom! 🐧

New Report

Close