IUI – Emi!
Halo, spet jaz težim, jutri imam namreč prvi UZ v postopku IUI. Po tvojem nasvetu sem pregledala papirje, ki sem jih dobila. En papir so splošna navodila in drug papir, na katerem je navedena vrsta postopka, terapija in preglednica (UZ, levi, desni, ESTRADIOL). Torej iz vsega tega meni sploh ni potegnilo, da moram tudi v laboratorij, kot sta mi nato pojasnili z Leno. Moram pa še oddati napotnico za IUI – to verjetno dam sestri in ne v sprejemni pisarni?
Skratka, jaz bom ravnala tako, kot sta mi svetovali in bom šla najprej v laboratorij (7.30 do 7.45), da ne zamudim, in ne najprej v sprejemno pisarno kot mi je rekla sestra po telefonu. Domnevam, da za lab. zadostuje tisti papir s preglednico + izkaznica? Bojim se namreč, da bi mi kaj v lab. zatežili, pa bi potem morala letet v sprejemno, pa potem nazaj, pol bi pa itak zamudila…
Kriza, saj bo boljše, ko bom enkrat to dala skozi in bom vedela, kako te zadeve organizacijsko potekajo, ampak zdaj me pa res skrbi, da ne bom jutri kaj zaj…..
Hvala za potrpežljivost, Andreja1
Ko bos trepetala rped laboratorijem bos itak edina (oziroma s tistimi, ki so tudi na IUI tisti dan) za estradiol. Laboratorij se namrec odpre kasneje. Ko bo sestra prisla ven samo reces, da si za estradiol. Na epruvetko vpisejo tvoje podatke in jih prepisejo v knjigo.
V tisto preglednico vpisujejo velikost foliklov in debelino sluznice.
Imam se eno vprasanje – s cim te stimulirajo? Pri klomifenu namrec ne merijo estradiol, merijo ga samo po Gonalu oziroma Pergonalu.
No saj se ti bo zagotovo oglasila Emi. Ampak iz mojih iskušenj ti povem pojdi za tistih 5. minutk v sprejemno pisarno. Tam te registrirajo in dobiješ nalepke tako, da si lahko mirnih živcev v labaratoriju. Saj v labaratoriju gre vse kot po tekočem traku nimaš kaj zamuditi. Ne sekiraj se malo zamude. Jaz, ko sem imela na poti, do klinike prometno nesrečo so me čakali v labaratoriju, do 10. ure. Želim ti uspešen postopek in, da bi ti ta postopek bil prvi in zadnji od srca ti želim.
Lep dan še naprej
Doroteja
Doroteja, hvala za lepe želje, tudi jaz upam, da bi uspelo, čeprav glede na statistiko nisem preveč optimistična in se probam nekako že vnaprej pripraviti na morebiten neuspeh. Upam, da sta s tvojim bejbijem OK – slučajno sem na forumu Ginekologija zasledila, da imaš neke težave; upam, da boš to čimprej rešila in da boš potem najbolj vesela mamica na svetu!!!
LP, Andreja1
Andreja1 – ce ti na papirju ne piše laboratorij, piše le, da moras biti ob 8h na sprejemu in ob 8,30 na UZ, potem je to zagotovo pravilno.
Oprosti, ce sem te zmedla z laboratorijem.
Je pa tako, da klomifen v bistvu ni hormon in zato deluje na drugacen nacin kot hormonski preparati (to sem prodala naprej, kot so meni prodali). Zaradit ega po klomifenu tudi veliko bolj spika in boli v predelu jajcnikov, kot kasneje, po hormonski stimulaciji.
Drugace pa – ce imas kakrsnokoli vprasanje, sestra Alenka ti bo vedno odgovorila. Vcasih moras malce vztrajati pri telefonu, a je zlata.
Sama sem bila v “tvoji kozi” lansko leto ob tem casu. In vem, kako razburjena sem bila. Evforija totalna! :)))
Pa še to: na UZ bodo mogoče zdravniki malce redkobesedni. Če te kaj zanima – vprašaj. Vedno ti bodo odgovorili. Če ne boš zadovoljna z odgovorom – vprašaj še enkrat. Jaz sem zaradi tega izbrala taktiko, d asem se grebla, da sem bila zadnja na vrsti. Da si je moral vzeti čas :)))
Emi, me veseli, da sva “razčistili zadevo” – moram priznati, da se mi je zdelo čudno, da mi sestra Alenka, prejšnji teden, ko se dobila datum, po tel. ni nič omenjala laboratorija. Pa tudi v navodilih ni nič, enako kot piše Nevenka. Tako, da sedaj je jasno, jutri zjutraj grem DIREKT v sprejemno pisarno, potem pa na UZ!
Bom upoštevala tvoj nasvet in probala čimveč vprašat – ampak kot ponavadi, se na bistvene stvari spomnim šele doma, ko malček premislim zadevo.
Trenutno sem pa res čisto “razštelana”, tako da dobro, da sedaj vem, kaj naj jutri naredim! Ko pridem nazaj, bom poročala!!!
LP, Andreja1