IUI ali IVF
Hojla!
Sem čist nova. Z enakimi težavami kot ve. Po dolgih letih “matranja” še kar čakam. Zdaj pa so me sprejeli v klub IVF. In čakam na M (kot sem zasledila v vaših pogovorih), da se prijavim v nadaljni postopek. Kaj pa je to IUI? Moja gin. mi ni to nič omenjala, pa me zanima kako poteka.
Hvala lepa in vsem želim, da bi se čimprej prijelo – pa na pravem mestu!!!!!
Dada
Hvala. Kot sem razbrala iz vaših pogovorov tudi pri tem postopku stimulirajo jajčnike. Mislim, da sem prebrala, da greš na IUI lahko štirikrat in sicer 2x s klomifenom in 2 x z injekcijami pergonala. Očitno to pri meni ne pride v poštev, ker imam zapacane jajcevode.
Še eno vprašanje imam. Na napotnici mi piše: suprafakt in gonal a 3 ampule. Ali mi lahko katera razloži, kaj to je?
Vsem najlepša hvala in stiskam pesti za tiste ki ste v postopku, pa tudi za tiste, ki se nežno božate po trebuhu.
Lp DADA
Suprefact in gonal dobivamo v postopku IVF za stimulacijo foliklov,torej za razvoj večjega števila celic v foliklih.Suprefact začneš dobivat 22. dan ciklusa do “stop” injekcije,gonal (najverjetneje boš dobivala 3 amp. dnevno) pa začneš dobivati nekaj dni po krvavitvi oz.M -To določijo,ko greš na UZ .Vse ti povejo sproti kako in kdaj…Če te še kaj zanima ,vprašaj.
katja