Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI ali IVF

IUI ali IVF

Hojla!

Sem čist nova. Z enakimi težavami kot ve. Po dolgih letih “matranja” še kar čakam. Zdaj pa so me sprejeli v klub IVF. In čakam na M (kot sem zasledila v vaših pogovorih), da se prijavim v nadaljni postopek. Kaj pa je to IUI? Moja gin. mi ni to nič omenjala, pa me zanima kako poteka.

Hvala lepa in vsem želim, da bi se čimprej prijelo – pa na pravem mestu!!!!!

Dada

Pozdravljena Dada,
IUI – IntraUterinaInseminacija – direkten vnos semena v maternico.
katja

Hvala. Kot sem razbrala iz vaših pogovorov tudi pri tem postopku stimulirajo jajčnike. Mislim, da sem prebrala, da greš na IUI lahko štirikrat in sicer 2x s klomifenom in 2 x z injekcijami pergonala. Očitno to pri meni ne pride v poštev, ker imam zapacane jajcevode.
Še eno vprašanje imam. Na napotnici mi piše: suprafakt in gonal a 3 ampule. Ali mi lahko katera razloži, kaj to je?

Vsem najlepša hvala in stiskam pesti za tiste ki ste v postopku, pa tudi za tiste, ki se nežno božate po trebuhu.

Lp DADA

To kar ti piše na napotnici so oboje injekcije. Prve so zato, da ti zbijejo hormone in pripravijo maternico, druge pa so za stimulacijo jajčnikov, da boš imela več lepih jajčec.
Kdaj pa začneš s terapijo?

Ajda

Suprefact in gonal dobivamo v postopku IVF za stimulacijo foliklov,torej za razvoj večjega števila celic v foliklih.Suprefact začneš dobivat 22. dan ciklusa do “stop” injekcije,gonal (najverjetneje boš dobivala 3 amp. dnevno) pa začneš dobivati nekaj dni po krvavitvi oz.M -To določijo,ko greš na UZ .Vse ti povejo sproti kako in kdaj…Če te še kaj zanima ,vprašaj.
katja

Pozdravljena,
Moram ti prav čestitati saj si že pravi strokovnjak na to temo. Dobra si!!
Želim ti, da bi čim prej zibala detece!
Sevada tudi vsem ostalim čim prej do dveh modrih črtic!!!

lep pozdrav

Hvala Julija,
vesela sem ,če lahko kateri pomagam,vem kako je zgledalo,ko se bila sama novinka in sem vsakih nekaj minut dobila en “blisk” v glavi…kaj pa to in ono….in se dogaja še zdaj…
Mislim pa ,da je normalno,da po tolikih poskusih in obiskih na GK in drugje,že kar nekaj veš.
katja

Punce hvala. Sedaj čakam na M. Ko pa dobim, pa moram poklicati, da mi dajo preparate za 22. dan ciklusa – kot ste napisale. Zaenkrat je to vse.
Ko pa bodo inekcije, se pa slišimo, vidimo, ….
Čao

New Report

Close