Najdi forum

iui

Pozdravljene!
Koliko nas čaka na inseminacijo v jeseni? Katere ste že dobile vabilo? Oz. kakšno številko imate?

Da bi nam čakanj čimhitreje minilo

lp

Jaz sem ze v postopku. Zdaj imam 2 -ultrazvok, da vidijo, ce mi bo folikel pocil.
Kaj mislis ti o tem? Baje so majhne moznosti da zanosis, Ne vem sploh zakaj nam potem to delajo.!!
Bomo videli.Upam da nam bo uspelo
lp
h.

Jaz sem se ravnokar dogovorila za prvi UZ v postopku IUI za 18.9.. Baje da prideš zjutraj v sprejemno pisarno, pa te potem naprej “pošibajo” – verjetno je najbolje, da imam kar vse papirje s sabo, za vsak slučaj!? Kako je bilo pri vas?

LP, Andreja1

PS Hana, mogoče bomo pa ravno me popravile procent uspešnosti IUI, kaj praviš!!!

jaz sem bila prejšnji mesec neuspešno

Manca, žal mi je, da se je tako izteklo; vendar boš šla zdaj spet v nov boj in nas boš prihodnji mesec mogoče razveselila z veselo novico! Držim ti pesti, da bi bilo tako!

LP, Andreja1

PS Aja, še to me zanima, kako da so ti opravili postopek avgusta, se pravi poleti med počitnicami? Mene so ravno zaradi počitnic “prebekslali” iz konca junija na september.

se strinjam s tabo in seveda upam………da bo.!
lp

Živjo!
Da vam malo pomagam:
– med 7.30 in 7.45 morate v II. nadstropje kjer vam vzamejo kri ( ne zamujajte)
– šele potem pojdite v sprejemno pisarno, če je to potrebno, ker vas po laboratoriju čaka UZ na katerega je potrebno čakati kar dolgo ( ko sem hodila jaz smo čakale tudi do dve uri – mogoče je sedaj kaj drugače – ne vem)
– kakšna IUI tudi uspe, zato vam želim veliko uspeha.
Lep pozdrav ! Lena

vidim, da nas je kar nekaj za ta postopek. Jaz še čakam na vabilo in verjetno bom na vrsti šele oktobra, upam. Meni je dr. Drobnič rekel, da bomo poskusili samo 2x, tako, da že štart ni nič obetajoč. Kljub temu pa sem upala, da mi ne bo treba niti 1x a sem danes dobila M!!!!!!!!!
Ne vem kako bi rekla, ali “že spet ta M!!!” ali pa “veselo na delo!” Čeprav po tolikih poskusih te včasih kar mine in postane res samo opravilo. Jaz se trudim, da mi ne bi bilo tako. Ampak,…

Želim vam vsem, da bi dvignile procent uspešnosti temu postopku!!
Srečno

Zdaj pa ne vem, kaj naj naredim, včeraj mi je sestra namreč rekla, da naj grem najprej v sprejemno pisarno in se potem ravnam po navodilih. Ne bi pa rada zamudila v laboratoriju, tako kot ti praviš. A moraš pred vsakim UZ v postopku IUI dati kri? Kaj mi lahko svetuješ?

LP, Andreja1

PS Tud slučajno se ne spomnim, kdaj zjutraj začnejo v sprejemni pisarni na GK LJ – mogoče katera ve?

Andreja-
na leoniscu zjutraj ob 7,30 oddas kri, potem gres v sprejemno pisarno, potem pa se usedes pred ultrazvok in cakas. Casa imas dovolj.

Kri das pred vsakim UZ (merijo ti kolicino estradiola, enega od pokazateljev velikosti in zrelosti folikla).

Emi, hvala za pojasnilo, postala si že prava “moja rešiteljica” 🙂 A rabim za laboratorij kakšne papirje al samo povem, da sem prišla na UZ zaradi IUI?

Tisočkrat ti hvala!!!

LP, Andreja1

Živjo!
A ste lepo preživele vikend?
Neki me zanima , jaz sem bila na IUI že 3 X in vsakič me je pripravljal na to dr. Reš ( postopek je bil narejen v Zagrebu ) in niti enkrat mi ni dal kontrolerati kri za hormon, ki kaže na dozorelost foliklov. Ali je še katera pri dr. Rešu opravljala IUI in kako je to zgledalo pri tistih ki ste bile pri njem. Se mi zdi da je vsakič bolj opažam da nekatere stvari mogoče naredi bolje ampak veliko stvari pa dr. Reš kar izpusti pomojem zaradi finančne plati – menda so krvni testi za hormone kar dragi za socialo oz. za njega

LP, Mojca

No, zdaj si me pa… Ne spomnim se. Ampak vem, da moras biti tam tocno ob 7,30 (ce zamudis moras sama nesti na institut). Sranje – res se ne spomnim…

Andreja1- a ti sestra Alenka , ko ti ej dala zdravila, ni dala nobenih navodil?
Po moje so tam neki papirji. Bom doma pogledala.
Najbolje pa je, da se obrnes direktno na Alenko.

Živjo!
Oprosti ampak tehnika je zatajila.Takoj sem odgovorila vendar sem šele sedaj videla, da ni prišlo na pravi naslov. Sedaj so ti punce že pomagale, tako, da že vse veš kako in kaj. V glavnem v laboratorij res ne zamudi.
Vse papirje bi pa morala dobiti pri sestri Alenki.

Lep dan želim vsem ! Čao! Lena

Emi, jaz sem pa res smotana, čisto sem pozabila včeraj prečekirati tista navodila. Bom vsekakor danes!!! Tako, da če slučajno se ne spomniš, se ne obremenjuj, bom jaz to danes še preverila po navodilih, ko pridem domov. Sem pa včeraj, ko sem dobila datum, govorila s sestro Alenko in mi je rekla naj grem najprej v sprejemno, potem po navodilih naprej – mogoče tam piše tudi za laboratorij. Ni panike, hvala ti, upam, da mi bo danes popoldne vse jasno.

LP, Andreja1

Lena, tudi mene tehnika občasno zaj….., pravkar pa ugotavljam, da me še spomin zapušča – pojasnilo zgoraj. Sem bila včeraj čisto razštelana, ker se je končno zadeva premaknila, da sem pozabila na tista nesrečna navodila!!! Vsekakor bom na dan D ob 7.30 stala pred laboratorijem kot pribita – zapisala na koledar in vsa možna vidna mesta!!!

LP, Andreja1

Aja, še to, si napisala zgoraj, da kakšna IUI tudi uspe – daj nas malo potolaži in povej, če kakšno osebno poznaš, ki ji je uspelo?

Andreja1,
junija 2001, ko sem sedela pred ordinacijo dr. Drobnica – z mozem sva se sla dogovoriti o nadaljnih postopkih, je prisel Drobnic z dekletom – bilo je blond – po hodniku in sta se na glas pogovarja . Ujela sem del: no vidite, pa vam je uspelo z inseminacijo. V katero ste bila? Odgovorila je,d a v drugo. In ga vprasala, ali naj gre sedaj k svojemu ginekologu v Celje ali naj ostane pri njem. Kaj je odgovoril, ne vem, ampak – ZAGOTOVO dekleta zanosijo z IUI (statistika 5 – 15 %!).
Torej – pogumno naprej!

Aha, še ena taka. Tudi jaz imam občasno probleme s spominom,ampak bo boljše…

Kot sem enkrat v preteklosti že odgovorila vem za štiri punce, ki jim je ratalo na IUI. Eni je uspelo že v prvo. Upam in želim ti , da boš tudi ti ena od teh srečnic.

LP Lena!

Obema hvala za vzpodbudne besede, sem že bolj optimistična! Tudi vama dvema in ostalim na forumu želim, da se nam čimprej uresniči največja želja na svetu!!!!

LP, Andreja1

New Report

Close