iskrenost
lp v bistvu vprašanje, ker se mi v življenju vsaj kar se partnerjev tiče vseskozi ponavlja ista zgodba. Sem optimistka, polna energije in po večini nasmejana ter komunikativna. Nimam težav s samozavestjo, ker sem si v svojem življenju vzela dovolj časa tudi zase, da sem svoje misli, želje in cilje spravila na pot k uresničitvi. Imam se za srečno osebo, ker sem ena redkih, ki ve kaj bi rada in kljub težavam počasi a s trudom uresničujem svoje cilje. Verjamem v dobre stare vrednote, kot so ljubezen, iskrenost, marljivost, zaupanje in verjamem v življenje dveh, ki takšne vrednote cenita in si želita skupaj kaj ustvariti. Verjamem da partnerja lahko funkcionirata skupaj če je med njima poleg zgoraj naštetih vrednot še spoštovanje, medsebojno razumevanje, odpovedovanje in sodelovanje. Verjamem v svobodo in nisem tip človeka, ki bi partnerja omejeval.
Kljub temu pa se mi v življenju že nekaj časa dogaja, da pritegnem k sebi moške, ki so sprva sicer navdušeni in radi z menjo, ko pa pride do kakšnega konflikta pa se takoj umaknejo in prekinejo vezo. Potem pa se po določenem času želijo vrnit nazaj. Ko se pogovarjaš so imeli bolj ali manj vsi slabo izkušnjo v ljubezni (prevara, ločitev). ker ne vem ali je stvar nekje v meni, da takšne moške izbiram, ali oddajam takšno energijo, da jih pritegnem. sama si želim ob sebi moškega ki bo vedel kaj hoče v življenju, da ne bo “žaloval” za preteklostjo temveč bo gradil naprej in bil pozitivno naravnan.
v bistvu ne vem ker za razliko od mnogih nočem in ne sprejemam odnosa kot odvisnost ali kontrolo. želim si enakovrednega partnerja, ki bo stal ob meni in si bova skupaj v oporo.
Trenutno pa se sprašujem kaj za vraga je na meni, da se mi ponavlja zgodba s takšnimi moškimi, ki so bili prizadeti in ko prideš malo bližje malo resneje zbežijo stran, katrca
Tako kot ste opisali sebe, ste osebnostno urejena in notranje močna ženska. Imate svojo vizijo in veste, kaj si v življenju in tudi v odnosu z moškim želite in kaj pričakujete. Takih ljudi ni veliko neglede na spol in sebi primernega partnerja ne boste našli za prvim vogalom. Verjetno privlačite moške ki potrebujejo žensko, ki jih bo vodila skozi življenje, ker so sami v sebi preveč negotovi. Ko pa se srečajo z vašimi potebami in pričakovanji se prestrašijo, čeprav jih zelo vleče k vam, ker čutijo, da vam niso kos. Seveda razumem kakšnega partnerja si želite in želim vam, da bi ga tudi srečali.
Alenka B
Zadnjič sem bila s prijateljico v manjši družbi, kjer se je do mene obnašala skrajno posesivno, nadzorniško in pokroviteljsko v imenu prijaznosti. Sama se tega niti ne zaveda. Sem pa dobila odgovor na njeno večno vprašanje, ki mi ga stalno zastavlja, zakaj se noben moški, ki ji je všeč resno ne odloči zanjo.Če bi bila jaz moški, bi jo kar najhitreje pobrisala, ker sem se v njeni družbi počutila kot, da bi me zasliševala, nadzorovala in mi besede na jezik polagala CIA.
Veš katrca, tole tvoje pisanje mi da misliti, da si dobra v teoriji, morda karieristka, preponosna nase da se te moški zato bojijo. Verjetno imaš visoke zahteve, preveč premišljuješ kako bi moralo biti in ne pustiš stvarem da spontano tečejo…
Verjetno sodim po tvojem zrelem pisanju, si že čez trideset, kar tudi ni malo in v teh letih moških, ki še niso bili vezani in so v redu, je bore malo. Jih je pa cel kup ločenih in z grenko preteklostjo. Sanjsko gledati na te stvari je iluzija, kako bo sedaj prišel pred tabo moški, ki je brez preteklosti, družine, otrok… Ja, morda, če si stara 25.
Sploh pa poletje je pred tabo, sprosti se in uživaj, boš videla da boš našla človeka, ki mu boš pomenila vse!