Najdi forum

Pozdravljeni,
zanima me, kaj rečete delodajalcem, ko vas vprašajo po praksi, ki je nimate, ker ste porabli 10let da ste dobili diplomo, voluntirali in ste po izobrazbi učitelj, ampak dela ne dobite, ker zaposlujejo projektno samo mlade do 29let, vi pa ste stari čez 30 in ze dalj časa brezposelni.
Jaz zdaj iščem kakršnokoli delo, vez nimam, keša tudi ne, da podkupujem koga za sluzbo, nimam izkusenj nic, iščem delo pa za prodajalke, strezbo, ….kako ste začeli v tem poklicu, kako ste prišli do svoje priloznosti in se zaposlili? Ne poznam pravih ljudi, nevem kje se naj začnem mrezit, da bi dobila redno pogodbo in delo….? Anyone izkušnje?

Hoj,

Ne vem, sam znam vse argumentirati zakaj, kako in kaj. Bluzil ga nisem, vse (izpite) sem v 95 % naredil v prvem izpitnem roku.
Kaj pa učiš drugače ?

Poznam to, sam sem ravno za 1 leto zamudil da bi me na zavodu vtaknili v to “vladno definicijo mladih” (sarcasm on).
Realno kriminal ni slaba priložnost, vendar ne te “low end” variante. Če se spoznaš na kolikor toliko geologijo, biologijo in še malo kemije, lahko gojiš konopljo (z distribucijo se ukvarja kdo drug). Kibernetski kriminal je tudi zanimiva veja – pogoj je seveda računalništvo (ponekod še dodatno mikrokrmilna elektrotehnika; reprogramiranje EEPROM-ov, BGA, ipd.). Še ena veja zna imeti izjemno ekspanzivno prihodnost, vendar je tako kruta, da ne bom javno pisal (čeprav izredno dobičkonosna in socialno pravična).

Sam sem prvo službo dobil po naključju ker sem v CV-ju izpostavil svoje neformalne (tehnične) spretnosti. Takrat je bilo slučajno ravno prosto eno delovno mesto pri tej firmu.
Lahko si tudi narediš profil na LinkedIn.

V bistvu bi rekel, da je dobro neko SWOT analizo narediti preden se lotiš pošiljanja ponudb. Če imaš lasten prevoz, potem imaš itak boljše možnosti. Poiščeš podjetja, ki so ti geografsko in (ne)formalno spretnostno-izobrazbeno bližje tebi. Pogledaš spletno stran, kakšna letna poročila in potem pa sestaviš ponudbo tako, da se recimo pač tvoje vrednote čim bolj poklapajo z njihovo vizijo (razvoja). Če vidiš, da jim gre prodaja slabo, ti lahko izpostaviš svoje komunikativne spretnosti (družbeni inženiring). Lahko prvo pošlješ mejl s ponudbo, potem pa pokličeš in rečeš, da če bi se prišel še predstavit. Lahko si tudi kakšno PPT predstavitev narediš, če hočeš. To je to, ker sam pa kaj več ne bi znal naredit.

Dosti jih pošlje ponudbe, redko kdo kaj pokliče ali pa se pride prav osebno predstavit (kadrovski).

Brezdelka, pozdravljena. Star sem 30 let in na istem. Vez nimam, izkušenj tudi ne. Imaš kakšen kontakt, pa tam kakšno rečeva?

Žal ti ne morem podati kakšnega pametnega odgovora, ker sem čisto na istem.
Sama sem nekaj let delala na drugem področju, kot je moja izobrazba in sedaj, ko sem tam končala, se pri razpisih za svoj poklic dobesedno zaletim v zid, ker nimam izkušenj.
Če bi me delodajalec povprašal o tem, bi mu odgovorila tako, kot je. Ampak vprašal me še nobeden nič ni, ker me tudi še nobeden ni poklical na razgovor.

Živjo!

Na internetu se pojavljajo vedno bolj resne (in ne za lase privlečene!) priložnosti za delo. Fino je sicer, če angleščina ni problem, saj s tem dostopaš do globalnega trga 2 milijard ljudi in pa vztrajnost ter delavnost sta pomembna – tako kot tudi pri tradicionalnem delu. Digitalna ekonomija zahteva sicer malo drugačen ‘miselni set’, a možnosti je res veliko. Za več informacij vabljeni k ogledu spletne strani spodaj, v vsakem primeru pa vse dobro in obilo uspehov!!

Lep večer.

David K. www.davidkoprivsek.com

New Report

Close