Najdi forum

Zdravo!
Ena čist mim tema: a ima kdo ISDN, kakšne so prednosti, a net res šiba, ali te prek siola še vedno na pol minute dol mečejo itd???

Mi ga imamo. Kar se tiče telefoniade je res prednost, dve linije pa to. Internet je tudi mnogo hitrejši in dela brez problemov. Meni osebno se zelo dopade, sploh pa to, ker vidim v naprej kdo me kliče. Pa če ti ne paše se ne oglasiš, pa nesprejete klice lahko nazaj pokličeš. Meni je zakon.
Kar se pa siola tiče pa ne vem. Meni dela brez problemov in kakega metanja, ampak jaz imam povezavo preko intraneta (nisem se zmotila!), tako da ne vem kako deluje direktno.

Mimi ti je že vse povedala. veliko je prednosti: vedno vidiš kdo te kliče, lahko pogledaš klice za nazaj, dve liniji..Kar se tiče siol pa ne vem, ker mam internet preko kabla.

Maca preko Siol-a te nič ne meče dol.
Jaz imam isdn in Siol.
Kaj te zanima:
– ok za telefonijo si že dobila odgovor

– internet je pa takole:
– na voljo imaš dva isdn kanala po 64 kb hitrosti
– lahko imaš vključenega samo enega in imaš drugega še vedno prostega
za telefonirat
– lahko imaš za internet vključena oba kanala in za telefonijo nimaš nič
vendar pa lahko sprogramiraš zadevo tako, da če pride telefonski klic, ti
en kanal prekine – nato telefoniraš in ko prenehaš lahko opet delaš na
internetu z obema kanaloma.
Hitrost na Siol je v primeru isdn-ja konstantna – en kanal 64 kb in se ne spreminja
tako kot pri analognih modemih, ko hitrost lahko varira – mislim na hitrost
do siol-a. Nekaj drugega je potem internet, če so dostopi do ostalih
strežnikov počasni – je pač vse počasi, vendar se ti definitivno splača vzeti
internet dostop preko isdn-ja.
na telefonu tudi vidiš koliko denarja si že zatelefonirala – direktno v SIT-ih.

Kaj te še zanima?? Kar vprašaj..

lp
klemenxx

Prednosti: istocasno se lahko na eni liniji pogovarjata dva (ali pa imas poleg telefona se faks, modem), sicer pa lahko dobis 8 stevilk, kar teoreticno pomeni, da imas lahko na eni liniji faks, modem, telefon, pa se pet stvari.
Ko te kdo klice, vidis njegovo stevilko, vidis tudi neodgovorjene in prejete klice (kot na mobitelih)… ko se pogovarjas, lahko prevzames se en klic, medtem ko te prvi caka na liniji.
Prenos podatkov je seveda hitrejsi kot pri navadnih analognih linijah.
Pri Telekomu sicer pravijo, da je ta tehnologija uau in oh in sploh, ampak sploh ni res- v Nemciji, Franciji itd. je sploh ne uporabljajo- “preskocili” so jo in imajo nekaj boljsega, kratice ne poznam. je pa pac edina moznost poleg nejtih vodov in opticnih kablov, ki pa so dragi.

jaz mam tud isdn ze ene 3 leta in je res, da je v zacetu kar precej dol metal… ampak saj ti ni mus imet siol.. lahko mas se vedno tud arnes sam tisti siol paket kar tako za reklamo dobis zraven…
zdej mi pa ze par let cisto v redu dela in sem tudi kar zadovoljen s hitrostmi…
sicer pa je tako… ce ti sedaj kksn 56k modem vlece dol s hitristjo 5kbps bo slo pol z enim isdn kanalom ene 7kbps… kar se neki ze pozna.. prek dveh kanalov pa se pomoje za surfanje ne splaca bit, ker zapravljas za dvojni klic v nalaganju web strani se ne pozna tako veliko pa pol se nobene linije nimas frej za telefonirat…

zakljucek: meni je usec… 🙂

Z ISDNjem imam dobre izkušnje. Moj internet je bil prej gorozno počasen, sedaj je hitrost (seveda z dobrim modemom) vsaj 3 kratna.

Eh, nič niso preskočili. Razlika je le ta, ker ponujajo ADSL tudi prek navadnih analognih povezav in ne zahtevajo ISDN-ja, kot pri nas.

M.

Kar se tiče Nemčije, se pa motiš. V Nemčiji je osnova za ADSL prav tako kot pri nas ISDN. V Nemčiji ima 40% naročnikov ISDN. V Franciji pa nadgrajujejo v ADSL samo analogne linije. Kakor se pač kakšna država odloči. LP John

Jaka, povej malo kako deluje internet preko kabla, mislim hitrosti downlovdanja in sploh, kako deluje. V mojem kraju bodo v kratkem začeli ponujati kabel, pa me to zanima. Zdaj imam ISDN in sem zadovoljen. Kar se tiče metanja dol, pa se pri meni to ni zgodilo še nikoli. LP John.

“Nemci so v začetku res ponujali ADSL zgolj prek priključka ISDN, toda od dne 2.8.2000 je Deutche Telekom začel za 30 DEM ponujati ADSL tudi prek analognih priključkov.”

Mladina, št. 24, 18.6.2001

🙂 Modelj.

John: kar se tiče lowdanja in hitrosti delovanja (npr.odpiranja strani), se mi ne zdi da bi bilo kaj bistveno hitreje kot npr.SIOL. Najboljša stvar pri kablu je, da imaš za fiksno ceno (pri nas je 8 jurjev na mesec) naomejen dostop.praktično to pomeni, da si ves čas priklopljen na net.in plačuješ isto, če ga sploh ne izkoriščaš ali pa če visiš gor 24 ur na dan.Tudi ni takih problemov kot pri SIOL, ko se ti lahko nekdo “obesi gor” in te potem lahko kap.ko dobiš kakšno položnico za 50 jurjev.Kar se modema tiče..mislim da stane nekaj čez 40 tistoč.samo ne me držat za besedo. tako, to bi bilo vse.jaz se m na tem področju laik.lahko vprašaš še koga ki se na to res spozna. LP

Evo, samo še tole: men se zdi kar nekaj denarja 3.600 naročnine za ISDN, pol pa še recimo 1.500 za Siol, tko, da bom probala prek Kissa prek enga druzga si zrihtat, da vsaj naročnine ne bo (čeprav bo povezava slabša??!) No, zanima me, kok vam nanese mesečni račun, če ste gor recimo 1 uro na dan. A je res vse tok hitrej, da se splača (ker men se zdej 100 let stvari nalagajo in se najbrž pozna tud pri računu).
Siol me pa po 20 sekundah, ko ne naredim nič, meče dol. To pomeni, da se moram čist vsakič, ko napišem post, znova priklapljat! Grrrr!

Maca živjo.

Da te zadeva vrže dol po 20 sek. imaš pa tako
nastavljeno na tvojem računalu.

Malo poišči v omrežju na klic?? ali kakorkoli že imaš nastavitve..

lp

Pojma nimam, kaj in kako imam nastavljeno, ker mi je vse nastavil prijatelj. Če pa kdo ve natančno, kam in kako to nastavit, naj mi prosim pove. Hvala!

maca kako vzpostavljaš povezavo na internet…

ali samo startaš internet explorer, pa ti sam pokliče ..
ali moraš pa start-programi-pripomočki-komunikacije-omrežje na klic???

če ne pa – ti dam tf.cifro, pa bova v 5 minutah rešila težavo??

lp

Klemenxx je pisal/pisala:

> Maca preko Siol-a te nič ne meče dol.
Kakor koga. Dolmetanje je pogostejše na analognih sistemih, ni pa neobičajno tudi na ISDN. Je pa precej precej redkejše – še zlasti če se pusti stvari pri miru 🙂

> – internet je pa takole:
> – na voljo imaš dva isdn kanala po 64 kb hitrosti
Tole ji verjetno ne pomeni nič. Povej ji, da ima s tem večjo širino in lahko lagodneje počne več stvari hkrati npr. prenaša pošto, datoteke in še kaj čveka.

> Kaj te še zanima?? Kar vprašaj..
Obvladaš sceno? Si morda helpdesk na siolu? 🙂

Hvala za pojasnilo, Jaka. LP John.

Samo štartam Int.Explorer, vpišem password in to je to. Glede t.š…hehe…drugič!

Ok Maca takole naredi:

v internet explorerju (pisal bom za slovensko verzijo)

izbereš si

ORODJA
internetne možnosti
povezave
dvakrat klikni na ikonco od telefona – zraven mogoče piše siol,. ali internet, karkoli
spodaj desno imaš gumbek z napisom DODATNO

in odstrani kljukico iz napisa prekini povezavo če je nedejavna
ali si pa čas malo povečaj, recimo na 20 minut

upam da ti bo uspelo..

lp
ps. nisem mislil da ti meni daš tf. cifro, ampak jo dam jaz tebi, ti pa lahko
skriješ tvojo cifro – ker me nič ne briga, samo pomagal bi rad

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close