Iščem pomoč
Dr.rejec, pozdravljeni
že en mesec mi je zelo težko. v sebi čutim tako grozen pritisk. občutek imam, kakor da pritiskam sama nase. dr.rejec, poznate me, saj hodim na skupino ob četrtkih. rada bi povedala, da se v sebi borim z to enormno tesnobnostjo, sama sebi vsiljujem slabe misli. GLAVA ME BOLI. zelo me boli glava od vsega tega pritiska, ki si ga delam. obremenjujem se z vsemi mogočimi nonsensi. razmišljam o tem , da me več ni.nimam občutka vrednosti lastnega življenja. bojim se….
dr. rejec, kako se bom izvlekla iz te RESNE krize? a mislite, da mi bo uspelo????? prosim vas, ne povejte mi, da je češ vse v meni, jaz potrebujem MOČ DA SE SPROSTIM ŽE ENKRAT– ne pa besed, ki jih ne bom čutila.
doma so me preveč prepričali v to, da češ niti nisem več mlada in da kako da bom še prehitro stara 45 let….to je zato, ker so mi nevoščljivi na mojo mladost. a stara se, samo 24 let!!!!! vedno sem se morala obnašat starejšo kot sem bila, čeprav mi to ni ugajalo, to sta moja starša zahtevala od mene….v mislih se mi pojavljajo scene iz otroštva….tako krasna, nasmejana deklica sem bila, kljub materinemu nasilju in očetovi nestabilnosti…….tako krasna deklica sem bila, najlepša in najboljša……mislim, da mi ven plavajo potlačena čustva…..
in glava me boli……..
ne mislite si, da se mi je zmešalo, ker se mi NI.
želim zbežati, dr. rejec. v sebi imam prevelik pritisk…dokler vam to pišem,se mi zna zgodit, da bom zajokala, bilo bi mi veliko lažje, glava bi me sigurno nehala boleti od vsega tega notranjega psihičnega pritiska….malo mi je lažje, ko vam to pišem, saj vem, da me malo poznate……navzven sem vedno igrala veselega človeka, čeprav sem trpela. TEŽKO MI JE. BOJUJEM SE SAMA S SABO.
JAZ SI SAMO ŽELIM, DA ME NEKDO SPODBUJA!
KO SEM BILA V SREDNJI ŠOLI, SEM IMELA RADA, DA SEM BILA USTNO IZPRAŠEVANA..IN PREDEN SEM ŠLA PRED TABLO, SEM VEDNO NEKOGA IZ RAZREDA VPRAŠALA, ” ALI MISLIŠ, DA BOM DOBILA DOBRO OCENO”? IN ČE MI JE SOŠOLKA POVEDALA, DA MI BO USPELO, MI VEDNO TUDI JE.
FANT ME NE SPODBUJA DOVOLJ,JAZ PA TO POTREBUJEM. JAZ POTREBUJEM NEKOGA, KI BI VERJEL VAME IN MI VSAJ ENKRAT NA TEDEN RES REKEL” MIRJANA, TI TO ZMOREŠ! MIRJANA, TI ZMOREŠ NAREDITI ŠTUDIJ, MIRJANA TI SI PAMETNA! IN USPELO TI BO! DAJMO! NAJBOLJŠA MED NAJBOLJŠIMI SI!!! jaz sem tako nežna, in tako tiha po naravi…le navzven igram igro pretvarjanja, saj skozi odraščanje nisem bila sprejeta v okolju, v šoli zaradi porekla, doma zaradi nervno in mentalno nezdrave nasilne mame.
dr. rejec, vem, da je to preteklost, ampak če je ta preteklost mrtva, zakaj je potem tako živa?
želim si, da mi pritisk v glavi, tenzija in nezmožnost študiranja, izginejo.
želim si samospoštovanje,samozavest in pogumnost in ljubezen do sebe in zavedanje da sem odlična in med najboljšimi.ker to po naravi tudi znam biti.
to potrebujem, dr. Rejec. Samo to.