iščem literaturo
Lepo pozdravljeni. Sem mamica 2 letnega fantka, ki je ob porodu utrpel hudo hipoksijo in ima posledično cerebralno paralizo. Simptomatika se kaže kot spastična tetra pareza in hud mentalni zaostanek. Kot sreča v nesreči se je to zgodilo ravno meni, ki sem študirala fizioterapijo. Zaradi vseh zapletov v zadnjih letih, sem odlašala s svojo diplomsko nalogo. Zdaj pa sem se končno lotila pisanja. Imam veliko težav s pridobivanjem primerne literature, saj sem kot raziskovalno delo izbrala kar svojega sina in bi sedaj morala natančneje obrazložiti vzroke nastanka CP in vse kar je teoretičnega v zvezi s CP. Prosim Vas, če mi lahko svetujete kakega avtorja oz. naslove knjig, ki bi za mojo nalogo prišle v poštev.
Že v naprej se zahvaljujem za pomoč.
Spoštovani,
literatura je večinoma v tujem jeziku, nekaj pa tudi v slovenskem jeziku – odvisno koliko in kako splošno ali pa podrobno z vidika določene terapije potrebujete. Na Zvezi Sonček, Rožanska 2 v Ljubljani imamo veliko strokovne literature in lahko se oglasite vsak dan od 8.00 – 16.00 ure ter si gradivo ogledate in izbranega tudi izposodite.
Če pa ne bo dovolj, pa Vas lahko povežemo s terapevti, ki sodelujejo s tujimi strokovnjaki in imajo več literature s posameznih področij terapije.
Lep pozdrav. Marija
Zelo rada Vam bom odgovorila na kakršnokoli vprašanje. Veliko stvari zanima tudi mene, ampak mi v glavnem uspe najti odgovore. Vedno pa ostajajo nejasnosti, ki jih veliko laže rešujemo preko izkušenj, ki pa jih velikokrat imamo samo starši. Strokovna literatura le malokdaj prinaša konkretne odgovore na vprašanja. Moj naslov je [email protected]