Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Iščete delo/delavca? Iščem delo električar/pomožni električar

Iščem delo električar/pomožni električar

Imam lastno orodje, ustrezen poklic, nekaj izkušenj, voljo do dela, zanima me delo električarja oz pomožnega električarja po možnosti v avstriji.
[email protected] , ali tel, 031 219 834

V Avstriji boš trenutno bolj težko dobil. Podjetja imajo še svojih delavcev preveč, personalfirme imajo svoje na koriščenju ur ali štemplanju, Slovenske firme pa nerade delajo v Avstriji, ker je neto zaslužek podjetja od ure skoraj pol nižji, kot v Nemčiji (preden kdo skoči v zrak-imam zelo zanesljive informacije s trga in kako stvari funkcionirajo: Če delodajalec v Avstriji pokasira 21€ na uro za tebe, tebi plača 9€ na uro, mu čistega dobička ostane nekje 4€ na uro. V Nemčiji so urne postavke za delodajalca nekje od 26€ navzgor, delavca plača 10€ na uro, ostane mu vsaj 9€ čistega na uro).
Cela situacija pa je dokaj čudna, ker je bila mila zima in bi gradbišča morala biti na voljo.

Če pa bi bil pripravljen delat na Tirolskem za Avstrijsko podjetje s podružnico v Slo pa ti lahko dam kontakt.
Sem imel zelo pozitiven odnos s strani direktorja. Moraš sicer znat nemško nekje v rangu b2 ustno in b1 pisno.
Samo meni delo ne ustreza, ker je transport v lastni režiji, domov pa hodiš za vikende, če pa je zahtevno gradbišče pa enkrat na dva tedna. V teoriji pomeni , da recimo iz MB opraviš mesečno v najslabšem možnem scenariju 4700km. Če tankaš v Avstriji je bencin okrog 1,32 (meni troši 6l/100km), kar znese recimo 375€ na mesec. Prišteješ še amortizacijo avtomobila, in vinjete, gume pa si recimo mesečno na 500€ stroškov s prevozom. Če ti je to sprejemljivo javi, pa ti dam kontakt. Prvo opraviš razgovor v Slovenščini s predstavnikom podjetja za Slovenijo v Mariboru, kakšen teden dni kasneje pa še z direktorjem, ki je Avstrijec, samo res v redu oseba.

Kling, upam da se boš javil, kajti milsim da sva bila oba na istem razgovoru, v mb (gsg servis), avstrijski direktor je res kot praviš bil zelo pozitiven , tud oba slovenska predstavnika sta bila vredu, pač test je bil v nemščini opis izkušenj itd. delo pa na tirolskem, tak da mislim da veva oba za kaj se gre. Osebno tud men ni za to prav zaradi stroškov prevoza in bolj slabe urne postavke ki so mi jo ponudili. Čeprav so omenili da je nekdo zadolžen za prevoz gor, sepravi en avto pelje verjetno nekje 4 delavce tak da se stroški porazdelijo. Aja pa nemščina pri meni je zelo slaba, angleščina vredu.
Vidim pa da kar dobro poznaš to štromarsko politiko, verjetno si v tem delu.
Trenutno zbiram informacije in se odločam med Avstrijo, Nemčijo, Ali pa izven evrope.
No zaenkrt to, če imaš kakšen nasvet pa kar ustrel.

Ja za GSG se gre. Jaz sem mel z njim razgovor približno 50min in sma predelal vse-od tega kaj znam delat, kaj nisem delal do sedaj, kaj bi se bil sposoben priučit, izkušnje z avstrijskimi delodajalci (moje in njegove), skratka res en tak pozitiven razgovor za službo. Je tut pristal na (mojih zahtevanih) 10€/h neto, samo kot pravim-ne odtehta odsotnosti in stroškov. Ker sem imel tudi ponudbo za Nemčijo za 12€/h in možnost napredovanja do 15€/h v roku 6-10 mesecev.
Jaz sem imel isto težavo kot ti-tekoče sem govoril angleško, na stopnji c1.2, nemško pa do leta 2012 nič. Največ sem se naučil pri delu, ko nisem delal s Slovenci. Ker si se prisiljen sporazumevat in čimbolj dognat jezik. Gori sem sicer preveč napisal za nemščino(pisno imam a2.1, pisno b1.1).

Kar se tiče dela v tujini je tak-trenutno so preplavili trg neki delodajalci, ki hudo izkoriščajo razmere pri nas.
Najbolj me je zbodlo v oči, ko so pred kratkim iskali na mojedelo.com kandidata z uni 7/II stopnjo izobrazbo bolonjskega sistema in poznavanjem ACad in še enega programa za risanje na napredni stopnji, poleg našteli še cel kup zahtevanih osebnih kriterijev, občasno moraš za potrebe dela v tujino, potem pa navedena plača: 1000-1200€ neto. DAFUQ???? Delavec s takimi parametri znanja, upam, da ni tolko fukjen, da sprejme to. Pri nas je realno tak delavec vreden okrog 2000€ na mesec(res mi je žal,da se ne spomnem zdaj vseh zahtev, samo oglasa se mi ne da it iskat), v kaki Nemčiji, Belgiji, Skandinaviji pa z lahkoto zasluži 5-7 tisoč€.
Sam bi, če ne bi imel dolgoletne partnerke, lani odšel v Belgijo ali Luksemburg, ko sem imel priložnost. Pa bi za priklaplanje in inštalacije v zmontiranih kuhinjah prejel začetnih 18€ neto na uro, v 12 mesecih pa napreduješ nekje do 22€ na uro.
Da se vrnem k razmeram delodajalcev pri nas-res je za bruhat, ko vidim kaj se dogaja. Pred kakimi 3 tedni so me kontaktirali iz Celja, da sem jim pred poslal prošnjo preko enega portala. Navedeno so imeli Avstrijo in Nemčijo, ponudi mi pa delo v ZDA za (pazi ponudbo) 7€/h+ stimulacijo, kar na koncu, če si priden znese 12€. Pa jaz rečem:”Vi to resno mislite 12€, 12€ na URO?!?!” in se je še enkrat pohvalil, da ja, ker je mislil, da sem jaz mnenja, da je to zelo dobro. Pa sem mu povedal, da sem imel januarja isti sistem (3mesece dela en teden doma) ponujeno od avstrijske personal firme za Brazilijo in bi bila plača nekje 6400€ brez nadur. In če lahko on kako vzporednico potegne….

Moj nasvet za trenutne razmere je samo en-če delo ni plačano vsaj 11€ na uro za električarja in 9,5 za pomočnika za Nemčijo, se lahko sprejme izključno ponudba, kjer imaš možnost, da pridobiš ogromno znanja in se naučiš jezika. Ter potencialno napreduješ(plačilno in funkcionalno) ali pridobiš kompentence za iskanje boljše službe. Sam sem zaradi neustreznega znanja jezika padel na razgovoru v MB, kjer je bilo verjetno zahtevano znanje nemškega jezika stopnje C1.1, ali vsaj B2.1-zaradi polletnega izobraževanja v Stuttgartu, in mi bo za to še dolgo, dolgo žal, saj je bila služba sanjska. Upam, da bodo imeli v prihodnjih 2-3letih nov razpis, saj firma raste. In delam tedensko na tem, da se učim jezik kolikor gre.

No mislim da poznaš zadeve zelo dobro, jaz nekaj manj kot ti.
Kar se tiče napisanega pa res izčrpno, bogato, tak da mi pridejo prav take informacije in deljenje izkušenj.
Nekaj stvari mi ni povsem jasnih okoli tvojega napisanega, da si padel na razgovoru v mb zaradi neznanja jezika, ter izobrazevanja v stuttg. Razgovor za? v stutgart bi sel sam ali na kaksen nacin.?
Kdo so delodajalci ki so preplavili trg in iskoriscajo razmere pri nas? Sorry ma za 6400eu neto bi pa dobro premisli kot praviš,…
Sam imas partnerko in si zavrnil delo v belgiji oz luxem. , tudi jaz sem doživel nekaj podobnega, in praviš da nizka urna postavka ne odtehta oddaljenosti od partnerke kajne,no ne vem če imaš ti ,ampak jaz imam mal ta problem oddaljenosti od partnerke, pa ta zveza na daljavo ampak nebomo o tem, lahko pa podaš mnenje.
Klicali so te iz Celja, kot praviš, btw jaz sem iz celja, ampak poglejmo moj pogled na vse to.
Že takoj po razgovoru sem razmišljal o opciji GSG in kot opraviš ti, pravi tudi jaz.— delati za tistih niti ne 8 eu ki so mi jih ponudili, in v zameno odnašati znanje in izkušnje, in najbolše reference in kompetence!
Žrtvovat tistega nekaj časa za omenjene izkušnje, potem pa se dvigniti in to izkoristiti bolje.
Sam se z terenom srečujem od lani, ko mi je stanje v državi glede brezposelja odprlo horizonte v tujini.
Imel sem nekaj projektov kjer sem delal večinoma kot helfer, najraje bi delal zaenkrat samo projektna dela, torej okol 5 mesecev.
Pred par tedni sem ponovno začel z iskanjem oglasov ,informacij, klicanjem firem, in kar sem opazil, da je glede na čas pomladi, zelo malo oglasev povpraševanja, kot si omenil, čudno glede na to da je bila mila zima in bi morale biti bauštele na voljo. Imel sem povaiblo da bi šel na vrat na nos naslednji dan v nemčijo delat, pošljem prijavo na delo pa me še isto uro pokliče če bi šel naslednji dan delat, ampak meni se take ponudbe zdijo sumljive in se preden se odločim za nekoga prej rad osebno sestanem z njim.
Zgodilo se mi je tudi že da sem nateguna spoznal na razgovoru, kjer se mi je zdel sumljiv, potem pa poizvedoval za firmo in prav na forumu odkril slaba mnenja in opozorila o tej firmi.
Firem ki iščejo električarje je zelo veliko,
kvazi firem sem mnenja da je tudi kar nekaj okol.
Delaš po terenu …si mogoče iz ce ali okolice?

Ma teh firm je malo morje. Prvi znak, ki si ga omenil je ravno ta-nekaj na hitro. Firma, ki te kliče, da je treba na vrat na nos it na teren ni resna. Sploh pa če si nov v firmi. Že z vidika papirologije ne more vse štimat. Jaz sem celo enega iz Ptuja prijavil in je dobil pred dvema mesecema pravnomočno kazen pa bo verjetno firmo zaprl. Samo si je čisto sam kriv. In to zato, ker me je na črno poslal v Avstrijo potem pa mi ni hotel plačat. Drobiž v primerjavi s kaznijo, ki jo je zdaj poslal.
Tisto za Stuttgrat je bilo delo za Slovensko firmo, samo bi bilo treba za pol leta it na izobraževanje v Stuttgart, kjer imaš seveda vsa predavanja in postopke v nemškem jeziku.
Iz GSG so me ravno danes klicali, da bi blo treba v ponedeljek it pa sem jim razložil, da je to prehitro in mi je rekla, da 22.4 je naslednja možnost.
Ti žal nimaš možnosti dnevne migracije, ker si iz Celja. V tvojem primeru bi jaz raje razmislil o Nemčiji, saj lahko zaslužiš tudo do 30% več. Jaz sem lani delal v Grazu in sem se dnevno vozil. Mesečno to iz Maribora znese 3500-4500 km (odvisno od lokacije), je naneslo tudi tako, da nas je blo par iz MB na isti baušteli pa smo se pol skup vozli in se ti shodi recimo za 150€ na mesec. Pa delo je bilo za Avstrijsko personal firmo, tak, da za 38.5 ur tedensko je bila plača okrog 1800€, s par nadurami okrog 2000€.
Letos se je plača pri njih dvignila za okrog 130€ neto, tako, da s tega vidika se da trenutno preko personalfirm zaslužit zelo lepo, samo pač jezik moraš govorit vsaj povprečno. Trenutno dela Tempus pospravljanje inventarja in montažnih objektov v Sočiju-en iz Bistrice dela tam, greš za 3 mesece pa je plača med 4500 in 5000.

poznaš katero slovensko firmo za delo izven evrope ki dobro in pošteno plača?

Izven Evrope ne. Slišal sem že za občasna dela-selitve proizvodenj, samo trenutno nič.
Za Nemčijo vem za dve dobri firmi. Urejeni pa kolikor toliko dobro plačata. Omnitech, Partizanska 5 Maribor pa Bagerkom iz Pragerskega.
Pa zdaj je kr porast teh firm, ko delajo v avtomobilski industriji v Nemčiji.
Drugače je pa na teh straneh za delovna mesta cel kup nekega balasta. ASF Fun, ACE, Direkt Marketing, …so firme, ko samo dajejo oglase gor, da si naredijo bazo. Od te baze so oni plačani in fiktivno avstrijcem prikazujejo kako zanimanje je in da ti ljudje večinoma komaj čakajo, da se jih pokliče gor za kakršnokoli delo.
Potem so tu še slovenske podružnice Avstrijskih personal firm. HTS, Trummer, Adecco, Manpower, Trenkwalder, …verjetno sem še kero izpustil, za katere me zanima, če centrale res ne delajo računice podružnic. Neučinkoviti, praktično nudijo le par del, od kje jim denar za najemnino za prostore in plače zaposlenih-nimam pojma. Najboljše mi je bilo, ko so me klicali iz HTS, ker sem kako leto in pol pred tem dal prošnjo pri njih. Če še želim bit v bazi pri njih. Pa sem jo vprašal, če ve, kdaj sem jim papirje poslal in koliko je bilo primernih del v tem obdobju zame. Pa je nekaj jeclala in sem jo vprašal, če je res potrebno, da ji odgovorim na njeno prvotno vprašanje.
Zmagovalci pa so bili MPS pred kakšnim letom. So mi ponudli delo pri tromeji Avt-Nem-Švi. za en mesec dela pa okrog 1300€ plače plus organiziran prevoz. Sem jih zavrnil, nakar so me za isto delovno mesto klicali iz Tempusa iz Dorfle pri Grazu. Njihovo ponudbo sem sprejel-ker sem šel delat samo eno dekado pa sem dobil za 8 polnih dni in dva polovična dneva 1241€ praktično isti denar pa trikrat krajše obdobje.

Občasna dela, selitve proizvodenj, projektna dela -dobro plačana, to bi me še najbolj zanimalo.
Tako sem pred kratkim kontaktiral prav firmo ki jo navajaš, direkt marketing, čiščenje vetrnih elektrarn- amerika, po telefonu mi reče 17,18 eu, kar se meni zdi dokaj vredu, ampak vprašanje kaj stoji za tem, ali je vse urejeno kot mora, ali je še kakšen od mnogih nategov, tak da me prav zanima ali me bodo poklicali.
Ja pol dobiš firme ki oglašujejo delo, na koncu pa nevedo niti kdaj se bo začel projekt.
Kvazi firme ki imajo niti leto odprto firmo.
Kako pogosto delaš na terenu, koliko firem si zamenjal me zanima. Se ti je zgodilo več kot 1x da si bil pri firmi kratek čas pa odšel recimo zaradi, neugodnih razmer kakršnih koli recimo.
Sam razmišljam o opciji -projektno delo, op možnosti Amerika ,azija itd. in dobra urna postavka, zaslužit dober denar in potem imeti nekako bolj urejeno življenje, saj konec koncev veš kako je terensko delo, predvsem način življenja ko si oddaljen od svojih bližnjih, ali pa veza na daljavo, neurejeno bivanje, ko se znajdeš v kakšnih luknjah,…

Bivanje, prevoz, prehrana je organizirano ali lastna režija?

Urne postavke so bruto ali neto? doplačilo slovenske dohodnine?

are you an electrician? are you looking for job? contact me if you are interested to work in usa. [email protected]

for all electrician who are looking for job out of slovenija to go work in usa.contact me please you want regret this apportunitie. [email protected]
070559401

New Report

Close