Spoštovani,
pred 5 tedni sem imel hudo prometno nesrečo, za katero se še sedaj rehabilitiram. V nesreči sem imel zdrobljena oba gležnja kar bo verjetno vplivalo na mojo kakovost hoje in sčasoma tudi na delno uničenje hrustanca v teh predelih. Zanima me kakšen je postopek za ugotavljanje invalidnosti.
Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam.
obžalujem za nesrečo.Najpomembneje za vas je da čimbolje sanirate vaše poškodbe.
stopnjo invalidnosti zavarovalnice ugotavljajo leto dni od nastopa poškodbe.zastopnik vam izpolni formular-zahtevek,ter ga s pripadajočimi potrdili vloži na zavarovalnici.Medtem časom pa je možno dobiti kakšen finančni predujem,če bi se z zavarovalnico tako dogovorili.
Bolj malo ste napisali o nesreči,lahko kaj več napišete?
Vse bobro vam želim ter lepo pozdravljeni!
Bruno Šneberger
Spoštovani g. Šneberger,
naj vam malce podrobneje opišem nesrečo. Dne 21.10. sem z avtomobilom vozil po avtocesti LJ-CE. Ker je bila zgodnja jutranja ura (5;45) je trenutek rahle zaspanosti povzročil zdrs s ceste in močen udarec avtomobila z betonski prepust. To je povzročilo, da je celotni motor avtomobila odneslo proti mojim nogam, kar jih je popolnoma demoliralo. Uničene imam namreč hrustance na obeh gležnjih in zato moram še danes biti na invalidskem vozičku. Air bag mi je demoliral obraz (zlom čeljusti in nosa), ter povzročil zlom lobanskega dna ter močno otečene možgane, zaradi česar so me kasneje dali za 6 dni v možgansko komo. Rehabilitiacija bo trajala vsaj 3 mesece, po pričevanjih zdravnikov.
Policisti so pri svojih opravkih napisali, da sem imel v krvi 0,48 g alkohola na kg telesne teže, kar je še vedno v mejah normale.
Tukaj bi vas vprašal, če mogoče veste ali to vpliva na izplačilo zavarovalnine za avto, če sem imel kasko ali ne?
Prav tako me zanima ali kasko zavarovanje avtomobila krije nezgodno zavarovanje?
Toliko za zdaj.
Lep dan želim.