Intoleranca & alkohol
Pozdrav.
Imam eno vprašanje na katerega nisem našla kakšnega pametnega odgovora ali nasveta.
Imam intoleranco na laktozo (niti pogledati je ne smem) in se ob dieti v zadnjem času izogibam tudi glutenskih živil (ki mi prav tako ne denejo dobro). Ker grem rada žurat in spijem pijačo, dve – me zdaj prav zanima – kaj sploh smem? Sploh niti ne vem iz česa so sestavljene alkoholne pijače, sem brskala, pa nisem nič pametnega našla.
Če ima kdo kakšen nasvet, bo dobrodošel 🙂
Lp.
Zanimalo me je bolj na splošno, vodka, viski, rumček … torej, da ko grem ven, da vem a spijem kuba libre al ne, al spijem mojito, … na moji vodki (Absolut) ni napisanih sestavin 🙂
Glej, 10 let se vlečejo te moje težave. Zdaj bi rada umirila vse skupaj, ker se mi tudi je vse skupaj čisto umirilo v tednu dni – bom tako nadaljevala še nekaj tednov, da bom 100%. Potem bom pa spet počasi dodajala žita nazaj, in bom imela realen pregled nad tem kaj mi dela težave in kaj ne. Če se bodo težave po uživanju glutena pojavile nazaj, potem bom šla šele naknadno še na ta test. To je verjetno edini, ki mi ga še niso naredili in me res ne mika, če ni nujno. Sem že kar veliko prestala kar se tega tiče 🙂