internet -zaljubljenost
zelo lepo prosim vaše mnjenje.Sem imela vezo z mlajšim moškim 10 let, videvala sva se 2 dni na teden, vikend, poletja itd.bilo je vzponov in padcev, bilo je nekaj več.pred 1 mescem, mi je povedal da je najina veza v krizi nekaj časa, in da je spoznal osebo prek interneta v Ameriki, da želi prekinit najino vezo, in da je prepričan o tem.Kolk vem je ženska tud precej starejša, po profilu s FB, da prav pošilja lepe slikce, vse kar on obožuje, od muzike, in vse kar ima rad.Menda, se slišita vsak dan, oba zaljubljena, in čez 6 m se bosta vidla za 10 dni.Vidla prek kamere se nista( ona imela slabo izkušnjo itd)Zanima me, ali je možnost da je to samo trenutno, vse lepo, ona igra zelo dobro na karto kaj mu všeč, ali je res lahko tolk zaljubljen v nekaj kar v realnosti ne doživi? pravi da mu še kaj pomenim, ampak zdaj tko čuti, naj poskusim razumet. jaz vem kaj bi drugim svetovala, ampak res ga ljubim, in v teh letih je blo že podoben primer, ampak bliz njega, poskusil in vidu da to ni to, zdaj pa ni možno poskusit tak bliz.povejta mi, kolk dolg lahko to traja, igra prek neta? zdaj traja približno 1 m.
Sploh ni pomembno, s komer se on dobiva, podrobnosti, na kakšen način se spoznava z novo žensko, ampak težava je le na tvoji strani, da ne moreš sprejeti, ko ti moški očitno da vedeti, da je ZVEZA KONČANA. Vajine intimne zveze od tu naprej NI VEČ, ne obstaja več MIDVA, nikoli več ne bo, ampak sta se ločili vajini življenjski poti in gresta vsak po svoje. Da, sama.
In to razmišljanje, to spletanje v glavi, scene, prizori, tuhtanje, kar on morebiti počne z drugo in kdaj pride nazaj – je zelo škodljivo, bolna reakcija, tudi če ga imaš rada, je to odvisništvo, kot otroški jok pred starševskim zapuščanjem, čeprav si sedaj odrasla in bi naj bila neodvisna, samostojna.
Kot prvo, moraš prekiniti stike z njim, vsaj za nekaj časa, ker če ga imaš še vedno rada, je to zelo boleče, če veš, da je z drugim partnerjem.
Če ti pa on celo to razlaga, kako je z drugo in kaj počneta, pa je zdrava reakcija le ena – da za vselej prekineš stike z njim, ker normalen človek tega ne počne, razen če je sadist.
Pod drugo pa moraš imeti noge na tleh, ko se spuščaš v zvezo, imeti trezno glavo, ker stvaren svet ni kot iz pravljice. Npr. ne moreš biti naivna, misleč, če je moški spal nekaj časa s tabo, pa še to očitno samo 2x na teden, da bosta pa sedaj kot Romeo in Julija za večno združena. To že na začetku, ne da bi se kar prepustila čustvom, razčistiš z osebo, kakšne namene ime in kaj pričakuje od zveze, kakšne skupne cilje imata, vrednote… Ampak če rineš na silo in prehitro v zvezo, ponavadi ženske, ki se težko spopadate z osamljenostjo, se moraš znati tudi slepiti, preslišati tisti droben glas, ki ti govori, da z moškim nimata skupne prihodnosti, da ga samo uporabljaš iz strahu pred biti sama, medtem ko pa te tvoje tipe moških vodi verjetno bolj seksualni interes.
hvala za tvoje nasvete, s določenimi se strinjam.Ta veza je bila nekaj zelo več kot samo sexualna veza,precej sva oba žrtvovala za to vezo da je 10 let obstala, pa verjemi da ni blo na sexualni bazi, niti materialni,Se strinjam s tabo, da najbolj da odrežem, ker prijateljstvo (tud če si on to želi) zame je preveč boleče.Ne poznaš vse v tej vezi, zato tudi razumem tvoj odgovor.Res je naj si ne belim glavo, kaj kako ipd s njo.V TEM JE TUD POANTA, DA SE VEDNO KO JE BLO KRIZA MAJHNA, OBRNIL NA INTERNET, IN TAKRAT PAČ SO VSE LEPE BESEDE ITD, BOLJ ZANIMIVE.Daleč od tega da bi silila kaj ipd, dovolj sem odrasla, se sem tud povedala, pustim ga.. naj gre.Samo enostavno nikakor ne dojamem da zarad nečesar kar je samo vizualno(slike, klici , objave itd na fb, nekdo tolk.. da zavrže vse načrte kar so bli za prihodnost,Tud razumem , ko se vidi da je zmeden, da še nekaj čuti, ampak … zaljubljen v nekaj , kar mogoče nikol ne bo doživel?se vem njegova odločitev, in sem jo sprejela, zelo odraslo.NI me strah samote, imam zelo poln lajf s lepimi rečmi, ampak samo boli, boli bolj način, zkj. l.p.
pač , tud razumem da si odgovoril, na podlagi tega kar sem zapisala. veza se sploh ni začela na sexualni bazi, se s obe strani razvijala zelo počasi, res zarad oddaljenosti sva se v živo vidla 2x na teden , plus vikendi, skyp, in verjemi da so ble še ogromnih resnih zadev vmes, s obe strani. IN zelo konkretni dokazi, in skupno prihodnost, itd.tko da ni bila ena veza zaradi moje osamljenosti, zelo daleč od tega je bila.
pa, to dodajam.od kadar je konc naju, on še vedno pride kot frend, v teh trenutkih, zatlačim čustva, in sem frendica, brez karkoli več! Zelo dobro pozna mja čustva, celo sem predlagala da odreževa vse ker bo tud meni boljše, zkj on tega ne more? zakaj mi govori da ne ve al počne pravo stvar ker je pač zelo daleč? pa, ne pride zarad sexa, ker ga ni, vidim kako si želi me objet, in vsakič gre s solznimi očmi.
Matjazko ti je zelo dobro odgovoril, če bi ti pač hotela razumeti in odgovore čisto malo prirediti svoji situaciji, kot si jo dodatno osvetlila. Še vedno ima prav.
Ampak zakaj se toliko ukvarjaš z njim, kaj on čuti, kaj počne, zakaj to, zakaj ono. Poglobi se vase. Kaj je s tabo narobe, da se mečeš za človekom, ki je očitno še popolnoma nezrel in nepripravljen na resno zvezo z resnično osebo, temveč se raje napaja v internetnih oblakih in živi od domišljijskih žensk? Mimogrede, tudi ti si zanj samo domišljijska ženska. Ma lahko te ima najraje na svetu, pa če zmore samo to, kar očitno zmore, to enostavno ni dovolj za nekaj bolj oprijemljivega.
Tiste solze v očeh: po mojem si jih bolj ti želiš videti, kot da bi res bile.
obrni se.- se matjazko je imel lepo prav, tud ti, ampak včasiih se oklepaš nečesar kar ti sploh ni potrebno, in žal sem se jaz tega.Jože Oblak, teb pa lepo prijazno lahko samo nekaj odgovorim, nisem otrok , in čeprav se čudno sliši sem sposobna resničnih čustev, pač tokrat do napačne osebe. niti mi ni do zaljubljenosti, ker nimam let za to več. mislim da je odnos medsebojno spoštovanje, ljubezen, doraslost! pač vsaka šola nekaj stane, ampak bo mim, in bom v svoji majhni trdnjavi, najdla mir, in se zavedala vsak dan bolj, da žal ne zaupat v ljudi! hvala vsem za nasvete