insulin – dopust
Pozdravljeni!
Ker se bliža čas dopustov, me zanima kako se znajdete na dopustu tisti, ki imate insulin. Vsepovsod ni hladilnikov, ali obstajajo kakšne posebne priročne priprave za shranjevanje insulinskih peresnikov. Kje imate shranjen insulin?
Lep pozdrav!
franjo
Kadar smo na poti v toplejšem času spravimo insulin v prenosno hladilno torbico, tako manjšo. Vanjo damo kašni dve tri hladilni dozi in se kar obnese. Seveda je ne puščamo na soncu, raje v kakšni senci.
Ponavadi smo v apartmajih, kjer hladilniki so, ko smo bili v hotelu, pa smo stlačili kar v hladilniček od minibara.
Lp.
Pred kratkim sem si kupila hladilno torbico FRIO, za katero ne potrebuješ hladilnika in zmrzovalnika kot pri ostalih kar sem jih do sedaj videla, ampak samo mrzlo vodo, ki pa mislim da jo lahko povsod najdemo 🙂
Torbica ima namreč notri kristale, ki se v vodi spremenijo v gel, in potem hladijo inzulin. Meni se zdi zelo praktična, saj zdrži kar nekaj dni preden se gel spremeni nazaj v kristale, potem pa je tudi čisto preprosto postopek ponoviti. Več informacij lahko dobiš na podjetju Zaloker & Zaloker, ki tudi uvažajo omenjene torbice.
Forum je zaprt za komentiranje.