Inseminacija IUI ?
Živjo Hana!
Jaz imam za sabo že tri inseminacije, zgleda pa takole jaz sem imela približno 3 UZ, ko ti jajčeca zrastejo nekje na premer 18 -20 mm ti da zdravnik stop injekcijo to ti da približno 34 – 36 ur pred postopkom IUI – lahko da si boš morala injekcijo dati v večernih urah zato razmisli kam boš šla da ti jo dajo ali ti jo bo dal kar mož!
Nato prideš po 34 – 36 urah v kliniko kjer ti z dolgo cevko ubrizgajo direktno v maternico spermo, nato odležiš prvih 15 min. z nogami bolj navzgor na ginekološki mizi nato te premestijo še za 1 uro v posteljo da odležiš in nato greš domov in čakaš. postopek je popolnoma neboleč!
LP, Mojca
Lena saj ponavadi v Lj. na kliniki ne znajo nič drugega povedati kot, da ti ni treba ležati takoj v službo uhhhhhhh kaj bi jih………. Sem pred kratkimi napisala, ko sem jaz imela transfer in je bila z mano ena ženska, in po transferju ji je rekel gin. kar v službo takoj n i treba ležati zame je to zeloooooooo podlo……….
lp, Doroteja
Jaz nimam takšnih izkušenj (mi smo bili na IVF, MM – drugi poskus z enim oplojenim jajčecem USPEL).
Ima pa izkušnje moja 42-letna svakinja!
Pomislite kakšno srečo ima ona – prvo deklico (sedaj je začela hoditi v 1. razred), je rodila s pomočjo IUI – prvi in edini poskus pri 36 letih!!!!!
Drugič je zanosila po popolnoma naravni poti, ko je bila punčka stara 8 mesecev!
Danes je prišla iz porodnišnice domov S TRETJIM otročkom (ponovno zanositev po naravni poti)!
A ni lepo, da imajo nekateri takšno srečo!