Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Inseminacija IUI ?

Inseminacija IUI ?

Lep dan
Sem v postopku IUI, zdaj imam ze drugi ultrazvok (9dan M).
Ali mi lahko katera s temi izkušnjami, pove kaj vec o tem-postopek?
Hvala za informacije.
LP
Hana

Hana, jaz šele začenjam, imam pa UZ 12. dan M – me pa zanima, kako, da imaš ti UZ na 9. dan? A si na GK v LJ ali kje drugje?

LP, Andreja1

jau sem bila narocena prvic 5 dan M, zdaj pa sem na 9. dan-drugic.Mislim da v Mb vsako narocijo prvic 5 dan M. Sem v MB.
lp
h

Zanimivo, da se zadeve tako razlikujejo – no, upajmo na najboljše.

LP, Andreja1

Živjo Hana!

Jaz imam za sabo že tri inseminacije, zgleda pa takole jaz sem imela približno 3 UZ, ko ti jajčeca zrastejo nekje na premer 18 -20 mm ti da zdravnik stop injekcijo to ti da približno 34 – 36 ur pred postopkom IUI – lahko da si boš morala injekcijo dati v večernih urah zato razmisli kam boš šla da ti jo dajo ali ti jo bo dal kar mož!
Nato prideš po 34 – 36 urah v kliniko kjer ti z dolgo cevko ubrizgajo direktno v maternico spermo, nato odležiš prvih 15 min. z nogami bolj navzgor na ginekološki mizi nato te premestijo še za 1 uro v posteljo da odležiš in nato greš domov in čakaš. postopek je popolnoma neboleč!

LP, Mojca

Hvala Mojca, si mi res pomagala.
Upam da bo upelo
lp
H

Mojca !
Kam pa hodiš ti na inseminacije? Jaz sem jih imela 6 pa niti enkrat nisem tam ležala, ampak sem šla takoj po vbrizganju domov, pa tudi rekli so mi, da ni treba ležati. IUI sem imela v Ljubljani.

Pozdrav! Lena

Lena saj ponavadi v Lj. na kliniki ne znajo nič drugega povedati kot, da ti ni treba ležati takoj v službo uhhhhhhh kaj bi jih………. Sem pred kratkimi napisala, ko sem jaz imela transfer in je bila z mano ena ženska, in po transferju ji je rekel gin. kar v službo takoj n i treba ležati zame je to zeloooooooo podlo……….

lp, Doroteja

Jaz sem imela inseminacije v Zagrebu in so mi rekli da moraš prvih 15 min. odležati zato da ne isteče seme ven, nato pa 1 ura zato da ker je večja verjetnost da se kaj prime ko ležiš ti podložijo povšter pod rit da imaš medenico še vedno rahlo privzdignjeno!

LP, Mojca

Živjo!
Jaz res ne vem več kaj naj si mislim o vsem tem. Dokler nisem odkrila tega foruma sem bila prepričana, da so povsod postopki enaki in da je tistim tam ,ki nam ,, pomagajo,, kaj mar za nas.

P.S.Kar se tiče bolniških jaz nisem imela problemov.

Lep dan vsem! Lena

Jaz nimam takšnih izkušenj (mi smo bili na IVF, MM – drugi poskus z enim oplojenim jajčecem USPEL).
Ima pa izkušnje moja 42-letna svakinja!
Pomislite kakšno srečo ima ona – prvo deklico (sedaj je začela hoditi v 1. razred), je rodila s pomočjo IUI – prvi in edini poskus pri 36 letih!!!!!
Drugič je zanosila po popolnoma naravni poti, ko je bila punčka stara 8 mesecev!
Danes je prišla iz porodnišnice domov S TRETJIM otročkom (ponovno zanositev po naravni poti)!

A ni lepo, da imajo nekateri takšno srečo!

Ja nekateri so pa res rojeni srečkoti!

New Report

Close