Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Insekticidi in dojenček

Insekticidi in dojenček

Spoštovani,

imamo 8-mesečnega sina, ki se je začel plaziti po stanovanju, zato prilagajamo stanovanje njegovi varnosti.

Problem je v tem, da je imel celoten blok 2,5 leti nazaj problem z insekti oz. mravljami (faraonkami), zato so izvedli dizinsektizacijo. Ta je potakala tako, da so po stanovanju nanesli gel na mesta, kjer so imeli mravlje pot, vsak nanos je bil po moji oceni okoli 1 cm3, nekje tudi večji, teh nanosov je bilo od 10 do 20, težko se spomnim, ker je preteklo že kar nekaj časa.

Gel je bil nanešen na letvice, nad kuhinjskim pultom, štedilnikom, v kopalnici itd, rekli so, da bi ta moral tekom časa razpasti, a sem zadnje dni ugotovil, da temu ni tako. Problem je zlasti v tem, ker ne vemo, kje vse je bil nanešen, zato se bojimo, da bi se naš mali z dotiki ali celo zaužitjem zastrupil.

Ime proizvoda je Phobi gel fourmis, proizvajalca Lodi. Nekaj podatkov sem dodal tudi v priponke, kjer so razvidne lastnosti produkta. Če bi potrebovali še kakšne dodatne informacije glede produkta, jih bom seveda poskusil dobiti.

Zanima pa me naslednje:
– kakšne so lahko posledice za 8 mesečnega dojenčka, če bi ponesreči zaužil ali se dotaknil teh nanosov (ker so prosojne barve, jih je težko opaziti, da bi vse odstranili)
– ker so trije nanosti tudi nad štedilnikom, kjer se seveda kuha in je para – ali je moč, da bi mu škodovala tudi preko hlapov od pare
– eden ali dva nanosa sta (bila) tudi v njegovi sobi, ki pa nima samostojnega zračenja – ali bi mu potencialno lahko to škodovalo

Se opravičuejm za toliko vprašanj in malce daljšo objavo.

Že v naprej se vam zahvaljujem za vaš čas in trud.

Lep pozdrav!

Pozdravljeni, če upoštevate, da nisem toksikolog, a vendar ne vidim posebne nevarnosti za kakršne koli stranske učinke na otroke in odrasle na tak način. Lep pozdrqv

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close