Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Inovacije na področju zdravstva in medicine

Inovacije na področju zdravstva in medicine

Pozdravljeni,

Sem strojnik in me izredno zanimajo inovacije in iskanje rešitev, še posebej na področju medicine. Vendar, saj veste kaj pravijo. Najbolje poznajo probleme tisti, ki delajo na tem področju ali pa tisti, ki si nekaj želijo oziroma potrebujejo. Zato nagovarjam vse, ki ste zaposleni na tem področju ali pa drugi, ki si želijo, da bi imeli kakšen pripomoček, ki bi jim olajšal vsakdan, da mi pišite.

Iščem namreč ideje kako izboljšati delo zdravnikov in olajšati življenje bolnikom oz bolnim. Mislim, da posedujem dovolj tehničnega znanja in prijateljev iz drugih področij, da bi marsikatero zadevo lahko uspešno izpeljal.

Na kratko povejte, kakšen medicinski pripomoček bi Vi želeli oziroma potrebovali. Sam pa bom presodil, kaj bi v tem stadiju lahko izpeljal.

Vnaprej se vam iskreno zahvaljujem za vsako podano idejo.

Lep pozdrav.

Nisem iz medicinske stroke. Je pa že nekajkrat naneslo, da so se pri meni oglasili medicinci s kakšnimi posebnimi željami, oziroma idejami. Ampak prav vedno se je zadeva ustavila na predpisih. Ti so za medicino izjemno strogi, z ogromno pogoji, zahtevami, testiranji itd. Zato se s temi pripomočki ukvarja tako malo proizvajalcev in zato so zanje tako astronomske cene.
Ko določiš kaj bi počel, najprej zelo natančno preštudiraj vse SIST EN standarde (ponavadi so izpeljanka ustreznih ISO standardov), ki se tičejo produkta. Seveda moraš standarde najprej kupiti, ker so izključno plačljivi. Za posamezen izdelek je potrebno pogosto upoštevati več standardov. Izdeki morajo potem ustrezati vsem specifikacijam in zahtevam iz standarda. Običajno moraš biti ti tudi kvalificiran proizvajalec takšne opreme. Za primer ti dajem link na ISO 14971, ki pa se posameznih produktov pravzaprav sploh še ne loteva: Link na standard
Realno gledano je morda procedura res prezahtevna in preomejujoča. Ampak resnici na ljubo, nihče si ne želi šušmarskih in potencialno nevarnih izdelkov v medicini, ker imajo lahko direkten vpliv na življenja ljudi. Podobne procedure in zahteve veljajo tudi za vojaško, letalsko in vesoljsko industrijo.

Vsega se zavedam, zato pa bi potreboval čim več idej, da bi mogoče lahko začel z manjšimi stvarmi in rasel s časom. Najti investitorja v času recesije je skoraj nemogoče, v primeru da bi se odločil izpeljati zelo drag projekt.
Sam imam službo, saj potrebujem nek vir dohodka, da bi lahko investiral na začetku.
Vem, da je/bo težko, ampak se ne damo kar tako 🙂

Včasih se vprašam, ali se ljudje sploh zavedate, kaj vse se da storiti oz. spremeniti – kljub tolikim omejitvam in postopkom – če taki ‘kalibri’ (vsak s svojimi izkušnjami in sposobnostmi) stopite skupaj?

Čeprav pravijo, da je naše telo pravzaprav naše ‘orodje’, se ranljivosti zavemo v vsej njeni razsežnosti marsikdaj šele takrat, ko ne funkcionira tako, kot bi moralo. V marsičem, dotlej čisto samoumevnem, začnemo videti drugačen smisel.

Obdržite sonce v očeh.

Če bi vsi podlegli tem omejitvam, bi še danes živeli v kameni dobi. Prosim brez obsojanja…Želim delati na področju, ki me veseli. Z znanjem, ki ga imamo se da marsikaj doseči. Problemi, ki pa se pojavljajo pa se rešujejo sproti.
Rekli ste če se zavedamo kaj vse se da storiti…ali veste morda vi? Če imate kakšno idejo kar na plan z njo. Jo bom z veseljem preučil.

Optimistično naprej.

Lp

Že od nekdaj so se mi zdele omejitve tiste, ki ne dajo ‘dihati oz. razširiti kril’. Gibalne so le ene od teh. Nekaterim so prirojene, drugi ob nje trčijo po poškodbah. Načini, na katere se jih danes uspeva premagovati, bi se dali izboljševati oz. jih delati dostopnejše širšemu krogu ljudi s posebnimi potrebami.

Zato bi ti predlagala, da si vzameš čas in greš sam med take ljudi.

Živjo!
Sem zdravnica, tudi sama sem se že spraševala kaj bi se dalo izboljšati, narediti pacientom bolj prijazno.
Če pustiš mail, se lahko mal pogovoriva glede tega.
Lp, M

Moj mail je [email protected]
Sva na vezi.

Lp

Izpostavil bi samo eno dejstvo. Velika večina ljudi misli, da si morajo zamisliti nek pripomoček in me šele na to kontaktirati. Dovolj je, da veste kaj vas moti oziroma kje morajo biti izboljšave. Iskanje rešitve sledi šele takrat, ko definiramo problem. Do izdelave pripomočka pa je malo daljša pot.

Lepo pozdravljeni,
NK

Sicer ni najbolj strojniško …naredi napravo ki meri pritisk srčni utrip in krvni sladkor ter vse skupaj zapisuje na telefon. V bistvu že vse imaš samo še skupaj je potrebno stvar spravit.

Saj tukaj ne gre toliko za strojniške ideje. Sam strojnik ne morem sam skupaj spraviti kakšno medicinsko napravo, ampak potrebujem še ljudi, ki imajo znanja iz drugih področij.

Lp 🙂

New Report

Close