Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Inhalacije

Inhalacije

Pozdravljeni,

Sin star 7 mesecev je pred 3 dnevi imel  ponoci napad otezenega dihanja, dosti se mu je spahovalo in imel je lajajoc kaselj.  Nato je zaspal in je do jutra spal. Nakar se mu je ta napad spet ponovil, šla sma k pediatru,  kjer je dobil antibiotik, ki pa ni zagrabil, zato je dobil se eno dozo, ki je nato le zagrabla. Diagnoza je bila laringitis. Sedaj je dva dni stanje dobro, tu pa tam se malo zakaslja (ne vec lajajoce). Zanima me, kako naj sina prepricam, da bi delal inhalacije? Saj vedno, ko mu zelim dati masko na glavo, zacne neutolazljivo jokati in sploh ne pusti, da bi lahko kej nardila.. Ali je dovolj, ce inhalacije delama nad paro? In koliko casa je potrebno izvajati inhalacije?

Najlepsa hvala za odgovor 🙂

Laringitični kašelj je pogosto prisoten znak na začetku prehladne viroze, pojavlja se v prvi, morda še v drugi noči, potem pa postane kašelj produzktiven.

Ker gre pri  tem v 90% za virusno okužbo, lahko špekuliram, da je razumljivo, da antibiotik ni deloval, drugi antibiotik pa najverjetneje tudi ne, pač pa se je v tem času viroza pač pozdravila sama.

7 mesečniku ne morete kaj dosti dopovedati. Poskušate, vsekakor pa nad paro odsvetujemo, zaradi možnosti nastanka oparin dihal. Inhalacije svetujemo nekaj dni.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close