Najdi forum

prebrala sem, da v primeru migrenskih napadov močno koristi ingver. Za preprečevanje oz. omilitev napadov naj bi preventivno vsak dan v kozarcu vode popili tretjino žličke naribanega ingverja.
Zanima me ali je tudi ingver v prahu v redu (kupljen v kozarčku od Droge)?
ALi ima ingver kakšne slabe lastnosti
Ali ga lahko uživam tudi v času nosečnosti, ali lahko škoduje plodu?

O ingverju vem samo to, da se uporablja proti slabosti pri vožnji. Torej se mi zdi možno, da bi deloval tudi pri migreni. Ne vem pa glede nosečnosti… raje se res dobro informirajte, sama si ne bi upala dajati nasvetov.

Hej Mirjana,
v časopisu o zrdavilnih zelišči sem prebrala da ingver res deluje proti slabosti, toda se ne priporoča nosečnicam, za migreno nič ne rečejo. Še piše da se kot zdravilo lahko rabi sveži in suhi, sveži pa vsebuje več zdravilnih snovi in eteričnih olj toda je bolj pekoč.
Bom še mal poiskala, če najdem kaj za migreno ti napišem. Če te še kaj zanima o ingverju, napiši, članek je dosti obširen.
Želim ti lep dan, Nančika

Jaz pa sem glede ingverja slisala, da odpravlja tudi jutranjo slabost v nosecnosti. Ena znanka je pred kratkim to tudi preizkusila in res deluje. Ce pa je imelo kaksne posledice, pa nisem zvedela (pa najbrz bi). Vseeno se kaksen posvet ne bi bil odvec.

Ingver pripročajo na onkološkem med kemoterapijo – proti slabosti , kandiran. Jest ga rada uporabljam hkrat s kakim dobri jogi čajem – ful paše da ga počasi opiš v ustih in zraven piješ čaj. odličen je proti prehladom.

Pozdravljene!
Reni, zanima me pa v kakšni obliki ingver: svež in ga naribaš, svež košček al lahko uporabiš tistega v prahu (Droga), kot je vprašala Mirjana.

Oj sem trapa, saj piše kandiran……kje se ga pa da kupit?
Lp, K.

Kandiran ingver sem videla v ta velikem Mercatotju

Jaz ga kupim na tržnici , tam kjer prodajajo suho sadje, ali pa v bio trgovinah (kjer je običajno pakiran in je dražji).

Uf, kako je fino brati enkrat kaj lepega o ingverju. Sama imam kandiran ingver zelo rada, pa me nihče okoli mene (razen ene izjeme) ne more razumeti, zakaj, ker jim je fenomenalno zanič. Vendar v “ta velikem” Mercatorju prodajajo tega 2. kvalitete in mi ni tako všeč, je res razlika. Menda, kakor vem, ingver pospešuje tudi krvni obtok. Sama ga v kuhinji kar precej uporabljam (seveda ne kandiranega). V bistvu ga lahko daš zraven skoraj povsod, vendar malo, ker imam močno aromo.

New Report

Close