Najdi forum

INFEKCIJA JETER

Ali mogoče kdo ve kaj vse je dobro narediti pri zdravljenju mačke z infekcijo na jetrih? Natančne diagnoze še nimam. Trenutno moram mačko na silo hranit. Pije sama. Enkrat na dan pa dobi tudi inekcijo antibiotika. Zadeva traja že tri tedne. Mačka na zunaj izgleda dosti bolje, samo še jesti noče sama. Ima mogoče kdo kakšne izkušnje?

Hvala.

Glavno je, da mačka je. Največ poškodb jeter nastane pri mačkah ravno zato, ker več kot tri dni ne jedo. Če ne je sama, jo pač nahranite na silo – nujno! Glede drugega je težko pametovati, če ni še končne diagnoze. Ker ne vem kakšna infekcija… Če je na antibiotikih, verjetno tudi kontrolirajo stanje jeter oz. eventaulno izboljšanje.

Drugače pa je veliko odvisno od tega, kako so jetra prizadeta. Ali je to samo močno vnetje, ali so propadle delno tudi že celice jeter. Prognoze so temu primerno različne, saj samih celic ni možno kar nadomestiti. Poleg tega je pomembno koliko jeter je prizadetih (malo, pol, cela). Kar nekaj povprek na pamet govoriti brez teh podatkov je streljanje v prazno…

LP

Ravno v ponedeljek zjutraj smo izgubili eno muco, ki jo je premagal hepatitis (po 4ih tednih). Na žalost se je ta bolezen preselila zdaj še na našo drugo muco, ki je sicer fizično močnejša ampak že kaže znake bolezni (manjši apetit, počivanje in rumena barva na beločnici, ustni votlini in tudi na koži se ji že pozna. Naša zadnja, tretja muca je pa zaenkrat še zdrava, ločena od bolne.

Pišem ti zato, ker je mogoče bolezen podobna ali celo ista. Upajmo da ne in da se tvoja muca izvleče. Meni je veterinar povedal, da ji je poleg antibiotikov treba dajati še vitamin B, ki naj bi malo pomagal. Dobi se ga tudi v granulah ki se razstopijo v vodi. Pa priporočajo tudi Hills hrano ki je dobra za bolne mačke. Če ne je sama, jo je treba futrati po brizgi.
Mi našim dajemo antibiotike Efloran v tabletah.

Slišal pa sm da na gorenjskem koncu razsaja ta mačji hepatitis, preživi pa zelo malo mucic.
Mi še žalovati za prvo ne moremo, pa moramo že naprej zdraviti drugo 🙁

pa ka ste čist hapjeni al ka? Ljudje to so mačke ne pa ljudje. Vi pa skrbite za njih tko kot (al pa še bolj!!!) za otroke!!! Če je bolana je pač bolana. Tu ni kaj pomagat. Ne pa da date celo plačo za eno usano mačko, ki bo itak crknala!

twixie res je da mačka ni človek, je pa živo bitje, ki si zasluži dostojno življenje.

Ja, a ne, ker je mačka naj pa kr’ crkne. Saj jih je še dovolj okoli.

Pa kje pobirate takšen odnos do drugih živih bitij, celo svojih hišnih ljubljenčkov? Zakaj jih potem sploh imate? 🙁

mačka ma vsaj možnost, da jo uspavajo. ljudje tega nimajo in bolehajo leta in leta. če mačka itak po 4-ih tednih umre, mislim, da se ji mora drugače pomagat, kot pa da se jo muči z antibiotiki in hrano na brizgo.uprašajte se kdo zdj humano razmišla…

raje dajte denar za otroke,ki se borijo z rakom in drugimi težkimi boleznimi. mucam pa pomagajte umret, če so bolane. sj ne rečem… je težko ko se navežeš na svojga hišnega ljubljenca, ampak, še vedno je to samo žival.

to je pač sam moje mnenje. se opravičujem vsem, ki sem jih prizadela.

Ne razumem, zakaj je vedno potrebno mešati zraven otroke in skušati skrbnikom in prostovoljcem zbuditi slabo vest s tem, da če že darujejo čas in denar, potem ga naj za “prave” namene, ne pa za živali. Res me zanima, koliko od teh “nasvetodajalcev” res nakaže kakršenkoli denar komurkoli in koliko jih svoj čas namenja prostovoljstvu.

Kako veš, da ne pomagajo/pomagamo TUDI otrokom?

Evtanazij se ne izvaja vsepovprek (ali se jih vsaj ne bi smelo), če je žival možno in mogoče zdraviti. Ne zdi se mi prav, da se živali še vedno prevečkrat evtanazira kar tako, ker je žival bolna/poškodovana, “samo žival” in skrbnik ni pripravljen plačati njenega zdravljenja (po možnosti si bo tudi takoj nabavil drugo žival), čeprav ima žival vse možnosti, da se ob primerni terapiji pozdravi.

No, saj tudi pri ljudeh nismo več prav daleč od tega načina razmišljanja, nekatere države ga že izvajajo, recimo “razvite in demokratične” ZDA.

twixie, grem stavit, da je bil tvoj prispevek za otroke v letu 2009 natanko 0 EUR. Pa tudi v letu 2008 in 2007 in bo tudi leta 2010 🙂 Lahko pa sedajle namesto gobezdanja nakažeš 100 EUR za bolne otroke, namenov je dovolj in tukaj nalimaš položnico, da vidimo, koliko te je v humanitarnih hlačah in da bo od tvojih prijaznih besed o crkovanju vsaj kakšen otrok kaj imel. Aja, nimaš, ne daš, si boga revica 🙂 Saj ti ni treba niti pisat, bedni izgovori me itak ne zanimajo.


kje imaš ti moralo pa kakršnkoli odnos, privoščim ti da ti crkneš


se vidi da nimaš osnovnega pojma o zadevahj tudi ti si samo žival in te ni nč škoda saj takih k si ti se gnoj iz njih dela,mačke so čuteča bitja tako je tudi napisano v mastriski pogodbi malo se razglej da na boš take ven govorila

mi se brigamo za mačke, vsajk eni sej od takih k si ti na bo nikol nič, mi smo ljubitelji živali ti pejt pa denar za otroke nakazvat k te je tok okol gobca.

Moja mačka ni samo mačka. Ampak je naš družinski član, naš prelepi ljubljenček za katerega smo vse pripravljeni nareti.
Živali imajo svojega lastnika brezpogojno rade, ljudje so tisti, ki gledajo na vse mogoče. Ne vem zakaj takšen odnos do živali, ker te vedno sprejemajo takšnega kot si. Potem pa še rečejo, saj je samo žival.

se popolnoma strinjam s twixie.

žival ie žival. tud jst mam rada živali, vendar ne morm rečt, da je družinski član. je žival in to bo odtala. skrbim za njo, ji dajem hrano, jo crtljam, vendar je žival vedno in samo žival.

Ja, ampak kaj ima to s tem, da se živali nudi veterinarsko oskrbo, ki jo potrebuje?

Živali so ljudje, večkrat in prevečkrat!!!!!!

Res pišete oslarije. Res so muce ampak so živa bitja.  Tudi jaz sem ena izmed drugih.ki smo zdravili muco. Prebolela fip. To je bilo za nas zmaga.  Nevem.kako ste lahko tako brez srca.to ne razumem. No očitno vi ne daste nič na žival. Če crkne crkne.jaooo. takšni kot vi.ne smete imet živali

Objava čaka odobritev

New Report

Close