infarkt
Mene nekaj zanima, kak mesec nazaj sem bila pri kardiologu zaradi ekstarsistolijev, izvidi so bili bp. Vceraj zvecer pa sem zacutila srednje mocno bolecino v prsih, ki je trajala 5 minut, cutila sem hkrati tudi tesnobo…imela sem stresen dan. Temu nisem posvecala pozornosti, sem nato zaspala. Zjutraj sem se zbudila…ker sem sanjala da sem na ekg-ju imela zabelezen infarkt. Te sanje so me zelo prestrasile, ki so povzrocile hitro bitje srca, nakar mravljincenje v dlani leve roke, nato se v sluzbi me je bolela leva roka, predvsem spodnji del in obcasno po levih delih telesa (prsnega kosa). Bolecin v prsih zjutraj nisem imela. Zdaj je mene grozno strah da sem prezivela infarkt.
Kaj storit, naj grem se enkrat do kardiologa. Kaki so znaki za infarkt? Res je da zaradi druzinskih stvari imam zelo, zelo stresno obdobje, kar sem cutila tudi kot preskakovanje srca.
Kaj ce ne grem do zdravnika, je lahko zame to usodno?
Vtis imam, da so vas sanje o srčnem infarktu močno prestrašile.
Za točen odgovor bi potreboval več podatkov: starost, kadilstvo, višina krvnega tlaka, višina holesterola v krvi, jemanje kontracepcijskih tablet, itd.
Izgleda pa, da gre le za močan duševni odgovor na vsebino sanj. Ali imate med bližnjimi svojci koga, ki je ravnokar utrpel hujši srčni infarkt?
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.
Stara sem 26, zdaj sem si izmerila tlak 125/70, drgac ko sem vznemirjena tudi 150/90, holesterol normalen, ne kadim, jemala KT 6 let, zdaj nehala, (kaka dva meseca jih ne jemljem).
Zdaj sem bila pri zdravnici, ker sem tozila zaradi ledvenih bolecin, voda je normalna, ekg mi ni delala, je rekla da so od hrbtenice bolecine.
Vseskozi se obremenjujem da me bo infartk…ko imam eksttrasistole…sam strah.
Tako da ne vem kaj nardit, naj pa povem da je pri meni v ospredju stres, drgac sem 165 visoka, 55 kil..
Lp
Mislim, da vas spremlja prehud strah pred srčnim infarktom.
Poizkusite živeti čimbolj naravno življenje (skrb za zadostno rekreacijo in gibanje!). Če bo preveč ekstrasistol, lahko vzamete blago pomirjevalo.
Lep pozdrav!
Vas povsem razumem.
Srčni infarkt pri mladih ljudeh je trenutni dogodek z neznosno bolečino v prsnem košu, z močnim hladnim znojenjem, padcem krvnega tlaka, občutkom, da se bliža konec.
Bolečine, kakršne so vaše, dopuščajo sum, da so vzdraženi živci srca ali osrčnika. Lahko, da gre za trenutne slabše prehodnosti srčnih žil, kar pa se mi zdi zelo malo verjetno.
Morda pa boste rešeni vsega strahu, če boste opravili pregled EKG.
Lep pozdrav!