Najdi forum

Zanima me ali ima kdo kakšen predlog kateri čaj oz. zelišča naj uporabim za boljše delovanje imunskega sistema.
Hvala

AMERISKI SLAMNIK(PURPURNI): odlicno preventivno sredstvo pred virusnimi okuzbami. Deluje proti infekcijam in virusnim obolenjem – dviguje imunski sistem.
Priporoca se pitje caja veckrat na dan in dalj casa in socasno vzivanje vitamina C.

Pozdravljena!

znano je da za imunski sistem moramo poskrbeti sami. Kako? Težko je to povedati. Ne da bi se hvalila, imamo doma vsi naši družinski člani dober imunski sistem, saj smo letos pozimi izognili se tudi gripi, pa nismo jemali nič posebej. Moje mnenje je, da velikokrat sami škodimo svojemu imunskemu sistemu. Kako in zakaj! Naj navedem nekaj primerov:
– pretirano čiščenje
– neumne diete, zlasti tiste ki obljubljajo hirto izgubo kg…..
nepravilna prehrana – premalo sadja in zelenjave
– nepravilna izbira pijače (gazirane) namesto vode – zelo dobro je če navadni vodi s pipe dodate sok od limone ali pomaranče, odvisno kaj je vam bolj všeč
– premalo smo na svežem zraku…..

pač potrebno je v naše vsakdanje življenje uvesti nekaj malo sprememb in se bo naš imunski sistem okrepil sam brez dodatnih pripomočkov, tablet.

Ciao

Tajna, strinjam se s tabo. Tudi jaz mislim, da je marsikatera bolezen posledica pomanjkanja časa, miru in nenehnega dela, stresa, takih in drugačnih naporov.

Ampak…kako se temu izogniti, kako se naučiti vzeti si nekaj minut samo zase?

Tan

Pozdravljen,

Tan ne vem če se boš tudi tokrat strinjal z menoj , pa kljub temu ti bom povedala svoje mnenje. Kako se izogniti stresu, kako se naučiti vzeti si čas zase? Ne vem, kako naj ti to razložim, a verjemi mi, da se da. In če se potrudiš, potem tudi rezultati pridejo, sicer ne čez noč ampak čez nakaj časa. Da se doseže nekakšen premik naprej, je pa v veliki meri odvisno od vsakega posameznika. No pri nas odraslih je to sicer mal bolj enostavno, kajti dobro je, da si človek vzame nekaj časa tudi zase, da se sprosti, razbremeni in si napolni svoje baterije. Kako? Enostavno, najprej mora sprejeti odločitev, da bo vsak dan si vzel recimo eno uro časa zase – a tega se mora potem držati. In kaj naj tedaj počne? Če nima kakšnega hobija, ob katerem bi se sprstil naj gre v naravo na spreho. V gozd po gozdne sadeže ali pa kar tako, naj se sprehodi po sadnem vrtu če ga ima – pri tem pa naj opazuje naravo, kako se razvijajo sadeži n drevju, kako cvetijo rožice….Boš rekel, da sam nakladam…ne, od začetka je težko, čez nekaj časa pa z disciplino se navadi . meni osebno je uspelo doseči stopnjo, da ko zapustim tovarno, kjer delam se od dela popolnoma odklopim, kot magnetofon. Ko pridem naslednji dan v službo pa se spet vklopim. Človek se mora vprašati ali je res potrebno, da je v stanovanju vse pospravljeno tako kot v kakšnem razstavnem salonu, da se vse sveti kot špegel…..Ne ni potrebno, kajti takšen red daje čutiti preveliko disciplino, ne daje občutka domačnosti. Domačnost ti daje malo razmetan delovni pult v kuhinji, kakšen polover vržen na kavč, pa na hodniku čevlji pod nogami…..Vse to daje občutek, da je v stanovanju/hiši tudi življnje, gibanje dogajanje….

Sekirancija- pustite jo za seboj. Za vsako stvar, ki se nam dogodi nam je usojeno, kako bo. Če vam nekaj ravno ne uspe, se ne sekirajte preveč, vedno vzemite stališče, da bi bilo lahko tudi slabše ( ali pa tudi boljše), odločitve sprejemate po tehtnem premiseku, ne takoj.Naj iz vaših ust včasih izleti tudi beseda NE pa hitro še dodajte obrazložitev v dveh stavkih, zakaj NE. Boste videli manj bo stresnih situacij,lažje boste dihali, več časa bo bam ostalo zase. Ne bom več vam nakladala tako, pa tako, le še stavek bom dodala.

Uživajte trenutke svojega življenja v čim večji meri, kajti vse kar boste zamudili sedaj, žal v prihodnosti ne boste več mogl nadoknaditi.

Veliko užitkov!

Tajna

Sama sem imela enak problem, slab imunski sistem…na zimo sem zbolela tudi do 6x (prav ste prebrali, vsak mesec sem bila bolna).
Vedela pa sem vzrok; stresna služba (tudi 12 urni delavnik), izredno šolanje; slaba hrana, premalo gibanjs in nič ali zelo malo svežega zraku.
Nekaj časa sem se smilila sama sebi, rekoč le kaj je narobe z mano…
Potem sem se razjezila; skrajšala urnik na 8 ur (sicer kmalu izgubila službo), začela hodit v naravo, jest bolj zdravo(a ne preveč), spila ogromno imunala (ameriški slamnik), pila zeliščne čaje…skratka upočasnila konje in se začela bolj ubadati s seboj in manj z “kaj vse moram danes naredit”…Počasi je trajalo, da se je moje telo “zložilo” skupaj, ampak to zimo sem obležala le za 5 dni, kar je zame rekord…Počutim se dobro, a vsak dan pazim da nekaj dobrega naredim zase…ne pretiravam, vem da že pol urni sprehod je boljši kot nič, saj večina dan danes niti tega ne naredi v tem hitrem življenju…
Potrebno je torej spremnit slog življenja, ga upočasnit, se posvetiti sebi….saj konec koncev slab imunski sistem lahko izzove obilico drugih težav…Že majhne spremembe so dobrodošle….
Srečno

New Report

Close