Najdi forum

imena-predlogi

Pa naj pristavim še jaz svoj piskerček.
Jaz bi imela imena za deklico.Rada imam starejša slovenska imena in bolj dolga, npr. Klementina, Tinkara, Valentina vendar ob teh treh mi ne zapoje srce ko jih izgovorim.Moja dva moška se pregovarjata o Katjuši in Marjetki pa jaz spet ne začutim topline.
Bi bila vesela če imaš kakšen predlog tudi zame.
polonca

še jaz bi ti malo težila:
mene pa zanima ime za fantka, ki naj ne bi bil dvo ali trozložen ampak tak moški ime , ki pa naj ne bi bil preveč pogost
všče mi je npr. patrik, Pascal, max , xander,urh, lenart
imaš še ti kakšne predloge

že vnaprej hvala za tvoj trud

Katarina, Barbara, Aleksandra, Magdalena, Patricija, Polona, Elizabeta, Natalija, Uršula. Nekaj sem se jih na hitro spomnila. Dobro izbiro želim!

"Za dežjem vedno posije sonce."

Meni je srce zapelo ob moji Simoni…

lp

Mojca, Alenka, Vesna, Natalija, Vanesa, Danaja, Rosana

Sporoci, kaj si izbrala. Srecno.

Lp, Ela

Se opravičujem za zamudo, vendar sem bila včeraj zelo zaposlena in nisem našla časa za srfanje po netu.

an, ul

nel, zan, gil, luc, mal, tit, art, zen

thor, izak, emil, eron, enio, ilen, ivor,

tibor, timon, aljon, lanaj, talus, linus, aiden, makai, fedja, anžej, janže, aiken, astor, bruno, mohor

francis, rafael, tallou, tobija, linaro, kršpin, bartol, nestor, roland, valter

tristan, dominik, tobijas, lucijan, leander, aleksej, florijan, klavdij

tule so še imena, ki sem jih napisala spominčici (če slučajno nisi prebrala)

slovenska imena (nekatera so bolj stara):

val, lan, maj, dan, ažbe, ožbej, ožbe, jošt, svit, klas, urh, bor, brin, tevž, ambrož, lovro, cene, nace, gaber, matevž, jakob, vitan, lenart, rožle, miklavž

pa še druga imena:

naj, lun, zan, tin, tim, jaš, job, nal, gal, gaj, til, ian, taj, žan, zaj, žak, jon, taš

staš, tjaž, jaša, tjan, tian, lars, troj, naik, nino, izak, anže

aiden, etjan, lanaj, timej, timon, tibor, natan, laren, makai, elias, aljaž, aljon, žanin, janik, tosja

irenej, linaro, tristan, sergej, andraž, patrik, amadej, aljoša,

leander, benjamin, timotej

pa še iz drugega posta spominčici

od slovenskih sem našla še januš, janže, lovrenc, bine, vito, zal

od drugih pa juš, žanluk, janvit, vitjan, leon, sven, tit, žit, oskar, blaž, amon, tor, nil, nils, kaj

pa še imena iz posta za eriko

neo, teo, mal, gan, tar, nin, vid, ali, jan, tan , nej, lev, nik, tom, eli

tjuš, trin, tars, jaka, adam, alek, alan, anej, enej, ares, elis, kleo, erik, ivor, arne, samo, mark, niko, mike, mišo

linus, lanaj, makai, aleks, aniol, danaj, evgen, filip, fedja, vasja, janus, jonas, kevin, robin, tamir, matic, domen, rubin, bohor, david, tilen, taras, nikol, lukas

takole, upam, da sem vsaj malo pomagala

lp

Oprosti, ker nisem že prej odgovorila, vendar res nisem imela časa.

sinja, klara, zarja, jutra, žanja, čarna, brina, manca, manja, tajda, karla

klasja, medeja, julija, jerica, maruša, mariša, monika, tadeja, lanaja, blažka,

uršula, marcela

valerija, klavdija, katarina, rozalija(krajše zala)

apolonija

pa še nekaj imen za katere se mi zdi, da nimajo slovenskega izvora, so pa poslovenjena

izaja, natja, flora, eneja, elena

ladeja, mineja, timeja, rosana

glorija, amadeja,

izadora

no takole, če pa še rabiš kaj imen povej jih bom še poiskala (danes jih nisem mogla, ker nimam dovolj časa, naslednje dni pa ga bo dovolj)

lp

moji predlogi za fanta: NINO, TOR, ANEJ, TJAŽ, JAŠA, SVEN, IJAŽ

deklice: ULA, KJARA, TIAŠA, ASTRA, LAMEJA, LIANA, ZOJA,azra

Res se opravičujem, smo imeli včeraj probleme z netom, tako, da ti nisem mogla odgovorit, prej pa ni bilo časa. Sem pa poiskala še nekaj imen.

dominika, hana, teja, natalija, anita, nisa, petra, aljoša, sanja, valerija, iza,

renata, andreja, meta, sabina, neva, blažka, nataša, špela, karmen, tina,

sandra, anka, mojca, jasmina, katja, jasna, nastja, nuša, sara, saraja,

žana, klaudija, tjaša, doroteja, aneta, senta, romina, saša, kaja, alja, edita,

naike, nena, adrijana, ines, alena, maša, nevia, franja, staša, simona, neli,

sabrina, nadja, doris, vivian, diana, emilija, sintija, dalija, desire, lidija, lili,

melanie, karin, marja, inidra, leila, sergeja, estera, lin, kira, tanita, korana,

tamara, miša, jana, narisa, larisa, nada, zara, nives, karolina, svetlana

Tako to so imena, ki sem jih še našla. Če pa še rabiš, povej.

lep večer
papa tarja

Punce sori, ampak sama ultra zafnana in nemogoča imena! Mislite resno z raznimi Neoti, Troji in podobnimi izmišljijami? A se vam ne zdi, da gre za spakovanje? Na vsak način biti nekaj posebnega? Dejte, dejte no, cela Slovenija boleha za tem sindromom in otroci nosijo res neverjetna imena. Jaz navijam za običajna imena, veliko med njimi je prav lepih. Želim vam, da bi izbirale umirjeno, ne po neki trenutni modi. Končno bo otrok to ime nosil.
Lepo izbiro in pozdrave!

Ma saj po eni strani imaš prav. Saj res ni treba, da je otroku ime Micka, Jožefa, Janez ali Jožef, ampak tudi vsa izmišljena uvožena imena ne spadajo v naše okolje.
Navsezadnje – kako bi pa otroka s takim imenom krstili!

1. Kdo pa je rekel, da je treba otroka krstit?

2. Mnoga “čudna” imena so zelo stara slovenska ali slovanska imena in nam torej niso tuja, ker se lahko štejemo v obe skupini

3. Tudi nekatera izmed “navadnih imen” so uvožena

4. Starši otrokom izberejo ime z ljubeznijo (razen redkih izjem) – torej sploh ni važno kakšno ime je, ampak je važno, da nosi v sebi vso ljubezen, s katero so ga starši izbrali (pa naj bo to janez, klotilda, urška, troj ali neo)

5. vsak ima svoj okus in svoje mnenje – torej je čisto normalno, da se enim nekatera imena zdijo grozna, drugim pa izjemno lepa

to je samo moje skromno mnenje

lep večer

No tukaj imaš še nekaj predlogov za otročičkovo ime:

– ženska:
Aleksija, Ambrožka, Lexandra, Xena, Gabriela, Blažka, Anika, Adela, Brigita, Cena, Joka, Jerica, Marana, Čepa, Žiža, Vita, Lepa,…

-moški:
Aleksander, Filip, Josip, Amek, Tjuš, Matija, Darko, Bogdan, Mikus, Timodej, Sigismund, Perko, Piki, Mali, Rex,

New Report

Close