imena-predlogi
No če si zares za akcijo bi jaz kar izkoristila priliko. Za deklico imamo ime že itbrano, problem so fantovska imena. Imeli bi kakšno bolj redko, in ne že zlajnano ime. Meni npr. je všeč Gašper, pa Luka in Žiga, ampak moj dragi pravi, da je teh že preveč.
A sploh obstaja kakšno ime, kjer jih še ni preveč?
Upam, da nisem preveč zakomplicirala! Najlepša hvala, da si boš vzela čas! LP
seveda, z veseljem ti pomagam – ti bom napisala nekaj imen pa če ti ne bodo ušeč mi kar povej bom še malo pobrskala, uredu?
slovenska imena (nekatera so bolj stara):
val, lan, maj, dan, ažbe, ožbej, ožbe, jošt, svit, klas, urh, bor, brin, tevž, ambrož, lovro, cene, nace, gaber, matevž, jakob, vitan, lenart, rožle, miklavž
pa še druga imena:
naj, lun, zan, tin, tim, jaš, job, nal, gal, gaj, til, ian, taj, žan, zaj, žak, jon, taš
staš, tjaž, jaša, tjan, tian, lars, troj, naik, nino, izak, anže
aiden, etjan, lanaj, timej, timon, tibor, natan, laren, makai, elias, aljaž, aljon, žanin, janik, tosja
irenej, linaro, tristan, sergej, andraž, patrik, amadej, aljoša,
leander, benjamin, timotej
tole je nekaj imen, če ti niso ušeč povej bom še pogledala. aja pa še nekaj- a so vama bolj ušeč imena z šumniki? ker potem bom iskala predvsem takšne
lp
tule je nekaj imen, če pa jih še rabiš povej, bom še poiskala
a – trozložna
anara, aneja, alina, alana, anaja, anina, anita, aneli, aljana, ajana
trozložna
ladeja, mineja, medeja, izaja, tanita, kanita, timeja, tinkara, eneja, kašaja, tanaja, katjuša, rosana, mariša, maruša, danaja, laura
a – dvozložna
ava, ana, ajda, alja, aiken, ada, aja, anja,
dvozložna
luna, lana, inja, enja, rea, tisa, jona, iza, kara, mia, gaja, taja, teja, sinja, lonja, ema, čarna, naja, tara, zaja, zara, zana, zoja, nina, manca, neža, ela, zarja, mina, natja, brina, tajda, geja, lina, trina, klasja,
imen na a sem našla bol malo se bom pa potrudla in še kje drugje poiskala. drugače je pa meni ušeč še analina, anabela, anastasja (ampak so večzložna)
lp
uf, malce si me spravila v zadrego – ne vem če so tebi ista imena lepa kot meni, ampak se bom potrudila. če ti ne bodo uredu povej, bom poiskala druga, uredu
slovenska imena
iza, luna, zarja, tisa, klasja, ava, vesna, ema, neža, ajda, lana, zala, lina, brina, manca, ida, živa, julija
druga imena
gaja, inja, lonja, jona, nika, kaja, taja, lija, zana, zaja, zoja, neli, lori, mina, enja, eneja, alina, naja, nadja, tija, loti, alja, eli, pina, izaja, trina, geja, ina, sinja, mija
upam, da sem ti kaj pomagala – če pa še rabiš imena pa kar povej
papa
sm še malo pogledla pa sem še našla nekaj imen. aja, pa to mi je v veselje delat, ker me zanimajo imena iz različnih držav, tako, da res ni problema:)
od slovenskih sem našla še januš, janže, lovrenc, bine, vito, zal
od drugih pa juš, žanluk, janvit, vitjan, leon, sven, tit, žit, oskar, blaž, amon, tor, nil, nils, kaj
ker vama je ušeč ime žiga sem našla tudi veliko redkejšo različico – žigon
aha pa še eno zelo redko ime – kršpin
no zdej sem pa že kar izčrpala spisek. na zalogi imam še nekaj imen, ki so bol kratka ali pa tuja – če želita še te vama jih z veseljem napišem. a vama je bilo katero ime ušečl? (če seveda ni to skrivnost)
lp
nekaj se jih bo še našlo, vendar so nekatera med nimi zelo kratka ali pa izpeljanke iz tujih ali pa daljših imen (upam, da te to ne moti)
an
neo, teo, mal, gan, tar, nin, vid, ali, jan, tan , nej, lev, nik, tom, eli
tjuš, trin, tars, jaka, adam, alek, alan, anej, enej, ares, elis, kleo, erik, ivor, arne, samo, mark, niko, mike, mišo
linus, lanaj, makai, aleks, aniol, danaj, evgen, filip, fedja, vasja, janus, jonas, kevin, robin, tamir, matic, domen, rubin, bohor, david, tilen, taras, nikol, lukas
no takole, upam, da je kaj pomagalo
lep dan
papa
oprosti, ker prej nisem mogla odgovorit – sem se potepala po avstriji. napisala ti bom tista imena, ki jih nisem šestici in zoji, tako, da še tja malo pokukaj za kakšen predlog, ok?
kim, fia, zoe, mej, eli, ula, ira, isa, iša, liu, una, zea
kora, klea, iana, nila, tala, nisa, fana, elis, zara, tina, dina, paja, tila, niki, lara, toja, zeja, juta, liva, lora
ilona, kjara, fauna, flora, fiona, petja, tajis, trina, stina, tajda, livia, tjana, tiara
no tole sem še našla. upa, da ti bo kaj pomagalo – pa ne pozabi pogledat še ostalih dveh seznamov
lep večer papa
Ja, seveda – ni problema.
eva, pia, lea, iva, mia
lana, maja, kaja, teja, maša, tara, taja, sara, hana, žana, mila, vida, vita, daša, živa, alja, jana, deja, liza, mara
katra, tanja, klara, lučka, katja, špela, staša, manca, tjaša, karin, laura, karla, erika, tonja
uršula, lucija, nastja, tamara, karmen, ingrid, blažka, larisa
patricija, katarina
tule jih je še nekaj, če pa hočeš, pa mi lahko poveš točno določeno kakšno ime želiš, pa bom poskusila poiskat.
lep dan in dobro izbiro
papa
Tarja hvala.
Še vedno se ne moreva povsem odločiti za ime. Zato bi te prosila, če jih lahko še kaj napišeš. Predvsem take, ki jih še nisi. Kakšno ime bi rada? Ne vem. Mi mora pasti v uho. Želiva predvsem ime, ki ne bo predolgo (npr. ne več kot 6 ali 7 črk) in ne zveneče preveč tuje. Če imaš čas, mi jih prosim še kaj napiši.
najlepša hvala.
Manja