Ime za muco
pomaranča
pr nas za hišo imamo eno oranžno muco staro ca 6 m in je taka oranžna z oranžnimi očmi in jo kličemo pomaranča , doma pa imamo tigra Luna in črnuhico Tero , dobimo še našo Anko -Lizo nazaj (se zdravi ker je imela mikrosporijo) in jutri grem po sivo belo dolodlako muco ki je bila do sedaj Fica …. sedaj pa iščem ime zanjo
če je siv je lahko smokey (smoke po ang pomeni dim), lahko je ashy (ashes po ang pomeni pepel), lahko pa kar grey (po ang siv) ali pa silver (po ang srebrn).
če vam ne diši angleščina je muc lahko preprosto kar dimček,aši,pepelko,sivko,…
ampak meni se bolj dopadejo imena v angleščini, ker zvenijo bolj posebno. to je pa seveda stvar okusa.
upam, da sem kaj pomagala:D
mi vsa imena, ki smo jih imeli za mačke so bili: LISA, PIKICA, TAČEK, LOLA, MILKI, NIKI, NENSI, LUC, LILI, FATA, MEDO, PEPI.
žal smo že vse te mačke izgubili,ker so umrli, razen Nensi je srečna pri novih lastnikih, Luc pa je srečen pri naši babici.
vse te mačke smo imeli sicer zunaj, zdaj pa k nam prihaja še eden, ki bo vrjetno kar v stanovanju. in spet imamo probleme z izbiro imena, seveda.
p.s.-imeli smo preminulega psa z imenom BUNDI, zdaj pa imamo psičko BONI. sestrična je imela psa KIMA, babica pa psičko z imenom MIŠA.
imen za živali je na stotine, a ko ga iščemo, je res težko.
upam, da vam bo kakšno naše ime za mačkavšeč:D