Najdi forum

Ima kdo podobno izkušnjo?

Pred časom sem bila v razmerju z xy. Ker je imel neurejno bivanjsko situaciji sem mu dovolila prijavo stalnega bivališa na mojem naslovu (sem upostevala predpise in nisem hotela biti v kazenivem dejanju neprijave). Glede na izkoriščevalski odnos xy sem razmerje prekinila in zahtevala izselitev. Žal pa se xy s tem ni strinjal in kljub temu, da sem se obrnila na pomoč na policijo sem dobila vedno enake odgovore, da ga ne morem prisilno izseliti, da ne smem zamenjati ključavnice ipd. Bilo me je tudi izjemno strah saj je xy kazal znake nasilja. Ob tem ni prispeval za bivanje v mojem stanovanju ničesar. Ker sem ga vsekakor želela izseliti sem na koncu vzela posojilo ter mu posodila za najem stanovanja ( samo zato, da je konco sel) . Uspela sem z njim podpisati pogodbo, da mi denar vrne. Sicer sem se v mislih poslovila od tega, toda glede na to, da xy nadaljuje s svojim ravnanjem (lovi zenske in jih izkorišča ter ustrahuje) okoli sem se odločila za kazensko ovadbo. In glej ga zlomka, tožilka se ne strinja s tem, da je njegovo ravnanje kaznivo dejanje goljufije in izmikanja. Nisem pa edina, ki se je odločila za kazensko ovadbo proti njemu, žal pa so vse ovadbe zavrnjene. Kar me izjemno čudi. Odločam se za zasebno tozbo in me zanima ali ima kdo izkušnjo, da je bila kazenska ovadba sicer zavržena, zasebna tožba pa je uspela. Vesela bom konstruktivnih mnenj in ne nekih obtoževanj (sem dobila izkušnjo, da ne pomagam nikomur vec). Tudi pravniku sem že poslala vprasanje.

Če je stanovanje bilo najemniško bi preprosto nehala plačevati najemnino in odpovedala pogodbo pa naj se sam znajde, če pa je bilo stanovanje moje bi vanj vselila nekaj podnajemnikov. Priporočeni so čudaki, bedaki in psihopati tako, da bi bilo v stanovanju praktično nevzdržno. Ali pa sama naredila stanovanje tako nevzdržno, da bi se sam izselil. Prvič odklopit daš elektriko, vodo, ogrevanje, noter prineseš več golobov, mačk, psov, ovc in podobnega. Tako, da psihopat misli, da ima opravka s še hujšim norcem od sebe. Samo denarja takim ne dajati, ker ko vidi, da je pri eni uspel to ponovi še pri drugi in še pri tretji. Na koncu pa naj naleti name in potem čudežno izgine pa bodo mislili, da si ga ti ali tvoj plačanec.

Ja Humor, smo vse to razmislili. Stanovanje je moje, tko da ga z ovcami nisem hotela unicevati. Tip je bil na poziciji, tudi ce bi vse odklopila bi se vedno vztrajal. Mene bi prislo potem vse se drazje. Res je psihopat. Zal sem prepozno ugotovila. Tragicno mi je, da nas kazenski postopek ne uposteva pritozbe oskodovane osebe.

Dražje kot njem posoditi (ali dati) denar, ker podpisati pogodbo je eno, uresničiti pogodbo pa drugo in najbrž ne bo nikoli vrnil denarja, če še iz stanovanja ni maral. In še nakaj, če je nekdo na položaju bi se jaz potrudila, da mu spodmaknem stolček in potem bi bil na riti.

V hipu ko sem mu posodila denar sem bila v fazi, ko sem si samo želela da odide. Zato sem se odločila za to, ker ni bilo mehanizma da ga spraviš ven, ne da bi se lahko obrnil proti tebi. Sem preverila vse živo takrat. Če ne bi zvedela, da se naprej izživlja, bi vse skupaj pustila pri miru, tako pa se mi je zdelo razumno, da če podam ovadbo bodo človeka vsaj malo prestrašili, da bi morda razmislil predno se spet posluži tako ravnati. In tožilci se vedno znova odločajo da tip ne počne nič kaznivega, čeprav so v kazenskem zakoniku njegova ravnanja opisana kot kazniva. Nikakor se mi ne zdi prav, da jih vedno odnese in nadaljuje in da ga očitno naš sodni sistem podpira. Ne gre toliko za denar …ok, fino bi bilo če ga dobim, temveč zato, da bi tipa kaznovali. Ne, ni na nekem položaju.

Žalostna, sočustvujem s tabo, ampak kako te je lahko prepričal v to, da ga prijaviš za stalno, če sta bila samo v zvezi kratek čas?

Ker mi je natvezil res žalostno in težko zgodbo in enostavno je nedoumljivo, da so ljudje lahko takšni lažnivci. In ker sem verjela, da hoče tip poštimati svoj lajf in ga v slo brez stalnega bivališča ne moreš. In res nisem nikoli pomislila, da so ljdje lahko taki. Naivna pač. Sam kot pravim, najbolj obupno je to, da ti v taki situaciji, ko se folk noče izseliti, ko ne prispeva za lajf, ko se bojiš ne pomaga policija , potem pa se še ne kazuje.

Slišala sem že za takšne tipe in njihove v srce parajoče zgodbice zlagane, seveda. Najbolj zanimivo pri njih pa je to, da še vedno, kar naprej iščejo žrtve beri druge ženske, ki jim nasedajo. Moja kolegica je imela enako izkušnjo kot ti, tudi glede denarja, ki mu ga je posodila in denarna nikoli več videla. Se ga je komaj rešila, edina srečo je imela, da sta bila v najemu in je lahko spakirala in šla.

In ne da se jih ustaviti na pošten način. To je problem. Poves na pravi nacin, pravi osebi, dokazes in v koncni fazi si krivec sam. Gnide pa ostajajo in dobivajo potrditve, da jim nihce nic ne more.

Če ima še katera takšno težavo naj pripelje v stanovanje psihopatko norico in reče, da je njena mama. Ko ženska nekaj dni dela džumbus kreten zbeži.

New Report

Close