Ima drugega!
Imam težavo in sicer s partnerjem sva se pred kratkim poročila (prej sva živela dve leti skupaj in poznava se 4,5 leta), zgledalo je da je vse v redu rada me je imela in to tudi na različne načine kazala, sicer mi je v prepirčkih pokazala kaj jo moti vendar nekako to nisem znal slišati. Sedaj mi je je povedala da obstaja nek drug moški pri katerem ve da jo spoštuje in jo ima rad in bi vse zanjo naredil. Je pa ta moški pred kratkim dobil čevelj od ene druge in mislim da samo išče rešitev v njej. Medseboj sta bila izredno zaupljiva saj mu je moja žena nekako pomagala z besedami prebroditi izgubo ob enem pa mu je razlaga svoje težave. Sedaj mi trdi da je on njena sorodna duša in da je on pravi in da je komaj sedaj spregledala kako napako je naredila da je z mano…. priznati moram da jo neizmerno ljubim in sem pripravljen marsikaj spremeniti saj so se mi odprle oči kako jo sploh imam rad ter kaj sem delal narobe…. Bojim se da jo je on z lepimi besedami prepričal saj ve vse njene slabe točke in ima nekako zaprte oči in vidi samo lepe reči na njemu pri meni pa v tej zaljubljenosti pa samo slabe. Nočem jo izgubiti, saj mi zelo veliko pomeni…
Prosim pomagajte mi svojim mnenjem!
Spoštovani lovcek!
Verjamem vam, da vam je (še posebno v teh prazničnih dneh) res težko in se gotovo počutite prizadeti, izdani in vas zelo boli spoznanje, ki vam ga je žena razkrila. Opisujete, da sta se ravno dobro poročila, kar dejansko še poveča razočaranje in morda tudi jezo, saj je poroka oz. zaveza korak, ki ga ne narediš kar brezglavo in »tja v en dan«. Vprašanje, ki bode v oči je dejstvo, kako da niste (že pred poroko) ničesar opazili oz. sumili, kako da nista o tem nič spregovorila in kako vam je ona uspela prikrivati oz. še bolj to, da vi niste vedeli oz. zaznali v kakšnem čustvenem razpoloženju je ženska vašega življenja. Za vsako zvezo je namreč poleg razkrivanja sebe zelo pomembno vedeti in prepoznavati kako je drugemu, kaj se partnerki dogaja, kako se počuti, kaj si želi in v vsakodnevnih pogovorih odkrivati kaj se ji dogaja čez dan, kakšne odnose vzpostavlja, kaj ob tem doživlja in čuti… Morda bi bilo dobro odkriti tudi razlog zakaj sta se želela poročiti, kdo je to predlagal in zakaj ravno takrat…
Domnevam, da ste bili prepričani, da je med vama vse v najlepšem redu (??), zato vas je še toliko bolj šokiralo priznanje žene, da ima drugega moškega. Ne vem koliko vas mora boleti, če to dejstvo in samega sebe in svoja občutja vzamete zares. Prevara je res zelo krut način, da nam partner/ka pokaže (namesto pravočasno pove), da v odnosu nekaj ne deluje in da marsikaj ob nas pogreša ter da bo morda odnos tudi prekinila, če ne bomo ničesar spremenili. Ne vem koliko tega vam je morda skušala nakazati že prej, koliko se je pritoževala kaj jo moti in boli in kaj bi bilo dobro z vaše strani spremeniti, ter koliko ste njena doživljanja vzeli resno ali pa ste si morda mislili, da če je vam v redu, da je oz. bo ženi tudi. Njena prepričanja bo zelo težko, če ne kar nemogoče spremeniti, če se je ona odločila oditi z drugim moškim. Ne glede na to kako vi vidite tega drugega moškega in njun odnos in kako se vam zdi, da on išče rešitev v njej po ravno tako boleči zavrnjenosti, ki jo je doživel, vam to prav nič ne pomaga, ker ona vidi in čuti stvari po svoje. Nobeno »dopovedovanje« njej (v smislu kakšen je ta moški…), zato ne bo nič zaleglo (verjetno bo doseglo celo kontra učinek), dokler ne bo sama prišla do tega. Zato bo najprej potrebno izvedeti, če je žena sploh še pripravljena na kakršnekoli vaša »popravljanja« zamujenega, ali vam je sploh pripravljena dati še eno priložnost ali pa pač ne in je ta drugi moški (pa naj bo kakršenkoli že in s kakršnimikoli že razlogi) moški njenega življenja. Verjamem, da vam bo to zelo težko sprejeti, saj pravite, da ste še posebej sedaj spoznali, da jo ljubite in je ne želite izgubiti. Zato verjamem, da jo boste skušali na vse (prijazne in ljubeče) načine prepričati in pregovoriti, da skušata vajin zakon in zvezo postaviti na nove temelje (obenem pa ji dati odgovornost za njene odločitve, na katere vi ne morete vplivati), res pa je tu vse odvisno od nje in njene zaljubljenosti ter njenih odločitev. Preko tega se ne bo dalo iti. Vsekakor bi si bilo pametno poiskati terapevtsko pomoč in podporo, še posebej, če se bo(sta) odločila vajino zvezo nadaljevati. Če se bo žena morda odločila z vami še enkrat poskusiti, je zagotovo potrebno z njene strani popolnoma prekiniti odnose s tistim moškim in resnično »predelati« kako da sta vidva oba prišla do te boleče točke… Zagotovo tudi za vas ne bi bilo dovolj, da bi jo samo sprejeli nazaj in ji vse odpustili, četudi jo imate še vedno zelo radi. Pomembno pa je, kot sem že omenila, vaše razočaranje, bolečino, izdajstvo in jezo, vzeti zares in si vse to dovoliti začutiti… In spoznati kaj je tisto, kar je ženo odgnalo stran in česa žena ob vas ni zmogla dobiti oz. začutiti… Ali ji morda vi (še) niste zmogli oz. znali dati ali pa je morda nekaj takega v njej, kar tudi njo zelo boli in od česar beži, morda v vedno nove zaljubljenosti, in s čimer se tudi sama (še) ni pripravljena soočiti… ?
Kljub vsemu vam želim, da ne glede na razočaranje in ženine odločitve, ne izgubite poguma in si dovolite praznovati in se imeti tudi lepo in prijetno, kolikor le zmorete…
Vse dobro vam želim.