Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija hyperacusis

hyperacusis

Pozdravljeni.
Na Vas se obračam z naslednjo težavo. Devetletna hči ima zelo izostren sluh (in posluh) že od rojstva, vendar je le ta v zadnjem letu še napredoval in sicer do te mere, da jo ob hrupu (npr. odmori v šoli, loputanje vrat, vrtanje, zabijanje žebljev s kladivom, …) levo uho zelo zaboli (pravi, da občuti vročo bolečino in čep, nato pa še 10 do 15 minut zvenenja), desno uho jo boli manjkrat, navadno ji hrup povzroči le nenadno zvenenje.
Na avdiogramu je ugotovljen normalen sluh (z odstopanji levega ušesa do -10Db na višjih frekvencah). Praga bolečine še niso merili (preiskava konec februarja). Ker je v Sloveniji težko dobiti kaj več podatkov o omenjeni težavi (razen napotila, da naj se pač na hrup navadi), me zanima, kam bi se lahko obrnili po pomoč, saj ima hči res velike težave. Ob vsakem odmoru v šoli joče, ker jo uho zelo boli, ne more se skoncentrirati pri pouku (če so zunaj učilnice moteči dejavniki…).

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Težave so nenavadne, redke. Vsekakor vam priporočam obravnavo na ORL kliniki na avdiovestibulološkem oddelku.

Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close