Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija hypacusis sensorineuralis

hypacusis sensorineuralis

pozdravljeni!
imam 7 mesecev starega sinčka in že več mesecev hodiva na preglede in testiranja zaradi sluha, imam tudi sama občutek, da ne sliši dobro.
izkazalo se je, da je sicer zdrav, ima čista in odprta sluhovoda, bobniča sta prosojna z žilno rizbo.
timpanogram je obojestransko a
toae obojestransko ni izzivna
assr: prag sluha za moduliran ton je desno 70-75 db, levo v okrnjenem govornem območju 75 db
diganoza: hypacusis sensorineuralis grad. gr. bil.
zdravnik mi je po pregledu povedal, da izvidi sicer niso končni, vendar da je prisotna naglušnost in da ni druge rešitve kot slušni aparat.
ali mi lahko na podlagi zgoraj navedenega potrdite zdravnikovo izjavo ali obstaja kakšna možnost, da bo sin lahko bil brez aparata?
hvala za vaše mnenje in informacijo!

Spoštovana
rad bi vam napisal kaj vzpodbudnega vendar glede na podatke, ki ste jih posredovala ne morem komentirati drugače, kot so vam to že povedali ob obravnavi vašega sinka. Vsekakor sodelujte z zdravniki in hodite na redne kontrole.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

pozdravljeni dr fajdiga
najprej hvala za posredovano mnenje!
imela bi še eno vprašanje na zgoraj omenjeno diagnozo: slišala sem, da obstajajo implantati (slušni aparati), katere se od zunaj ne vidi. naj bi bilo nekaj čisto novega in me zanima, če vam je to kaj znano in če bi priporočali tovrstni implantiran aparat za sinčka?
pri kateri starosti se načeloma izvedejo operacije za implantate?
hvala za odgovor in lep pozdrav

 

Dober dan!

Tudi sama imam naglušnost, in že celo moje živjljenje nosim slušne aparate. Res ne skrbite, slušni aparati niso taka velika skrb kot drugi mislijo.

Bila sem zelo proti SA ko sem bila mlajša. Na primer v osnovni šoli si las nikoli nisem zataknila za lase, ali pa nosila čopa, nisem hotela da bi videli moje slušne aparate. Res želim vse najboljše vašemu sinu, da ne bo šel skozi enako kot jaz. Navajati ga morate na normalnost njegove naglušnosti.

(vem da sem pozna za odgovor 7let, vendar me to ni ustavilo proti temu, da vam povem nekaj.)

lp

New Report

Close