Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Hura,zmagali smo-drugič!

Hura,zmagali smo-drugič!

Vsem en lep dan!

Po dveh mesecih lahko trdim, da smo tudi pri drugi (2,5l) princeski zmagali. Zgodba je dolga dve leti in ne bom preveč dolgovezila-skratka revež ima alergijo na parabene (benzoati) , ki jih je kljub vsem dietam in pazljivi negi pridno vsakodnevno dobivala v kri in se praskala, praskala… Pokrov mi je dvignil izvid s pediatrične, ki ni pokazal alergije. Dobila sem navodila za nego (elocom in negovalna mazila), otrok pa spraskan do krvi. Spravila sem se na računalnik in primerjala sestavine navadne Solea kreme (tiste v sivi škatli, vidno ji je pomirila kožo) in ostalih pregrešno dragih negovalnih krem iz lekarne (Aderma, Trixetra, Eucerin, Bepanthen, Nivea, Pampers… vse ostale na policah) in razliko v sestavinah pozorno proučevala na internetu. Takoj, ko sem na neki sliki videla spraskane otroške prstke zaradi alergije na paraben, sem vedela, da je to to. Na sliki so bile rokice moje deklice. Še en mesec je trajalo, da sem našla vse potencialne alergene (E210-E220) je pogost konzervans v hrani (marmelade, sokovi, rastlinske maščobe, sladkarije), dodatek praktično vsem milom, šamponom, otroškim vlažilnim robčkom in plenicam, zobnim pastam, čistilom. Iz njene okolice smo vse to odstranili in zmagali. Po mesecu in pol lahko rečem, da je njenemu organizmu vidno odleglo. Še vedno ima težave, ko se dotika tujih igrač , ko jo poboža prijazna soseda ali ko se igra s kakšnim kužkom, pa vendar vsaj vemo, v čem je problem. Umijemo jo Z VODO, namažemo s primerno kremo in je že drug dan vidno bolje brez Elocoma. Že en mesec zaspi brez praskanja. Res vam želim, da se ne predate in raziščete vzrok problemov. Včasih je težko, ampak je potem vse stokrat poplačano. Lep pozdrav,
Binca

Čestitam za uspešno detektivsko delo!!!

Bravo Binca, iskrene čestitke.
Te bom vzela za zgled pri našem odstranjevanju alergenov.
Vse dobro za naprej.

Binca ,

bravo in želim vam da tako tudi ostane.
Tudi moja deklica ima spraskane rokice . Kje bi lahko videla sliko rokic pri alergiji na parabene ?

L.P. Meta

Tudi jaz se pridružujem, Binca.
Tako je treba, vzeti stvar v svoje roke, saj tam v 15 minutah res ni možno opraviti tako obsežno delo.
Za zgled vsem mamicam, ki imate težave. Kar raziščite.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Ojla, res bravo! Take alergije res ni najlažje odkriti!

Hvala vsem, res sem sem srečna, da nam je uspelo. Žal vseh tistih linkov nisem shranjevala, Meta. Vem, da sem v google odtipkala “contact allergy”, pa nato “kids” in sestavino, ki sem jo želela raziskat, literature je ogromno. Zelo sem se zamislila tudi nad strokovnimi članki pediatrov, ki opozarjajo, da otroci alergij ne prerastejo, samo simptomi se spreminjajo (dermatitis-astma). Nevarnih in toksičnih snovi je v otroški hrani in kozmetiki še veliko, morda bo katera druga rešila problem na podoben način. V pomoč naj vam še napišem, da smo ugotovili, da se stanje pri nas prvi dan po “prekršku ” praktično ne poslabša. Drugi dan navadno dobi rdečo ritko, tretji dan pa je v lišajih po vsem telesu. Opisan potek pa je bil na primer posledica kepice sladoleda. Sedaj kupujem pakiran sladoled, kjer preverim sestavine in je OK. Da koža postane spet lepa, potrebujemo cca 5 dni, zato ne sklepajte prehitro, kaj jim odgovarja oziroma ne.
Veliko sreče! Binca

New Report

Close