Najdi forum

Hujšanje – zadnji del

Pišem prvič, berem vas pa že kar nekaj časa. Pišem vam zato, ker se mi je danes zgodilo nekaj precej neprijetnega in sem se malo zamislila.
No, kupovala sem hlače v BTCju. Imam konf. številko 42, včasih (če je tak kroj) tudi 44. V več kot pol obiskanih trgovinah želenih hlač teh številk niso imeli – začne se pri 36, konča pri 40. Neka prodajalka mi je izjavila: 42, tako velike?
V glavnem, nakupovalni dan me je spravil v izredno slabo voljo. Sama sebi se sploh ne zdim ogromna, zdi se mi, da je 42 številka še čisto okej – je pa res, da na cesti srečujem več ali manj same suhice, ki jim paše čisto vse.
Zagrenjena sem, razočarana, nočem nositi vrečastih hlač.. Zgleda, da se vam kmalu pridružim pri hujšanju.

tudi jaz imam isto številko kot ti. mislim pa da je največ žensk s tako številko 42-44, zato so tudi obleke teh številk najprej pokupljene.

Pa velik seksat…….

No ko ste že pri grehih, naj še jaz napišem svoje – nutella in sladoled. Sladoled obožujem, naenkrat lahko pojem tudi celo Planico ali Vienetto. Da ne govorim o čokoladnem Moevenpicku, ki pa je na srečo predrag zame. Ko se spravim nad Nutello jo jem kar samo, brez kruha. Kakšna dobra knjiga, zraven pa kozarec Nutele in žlica. Užitek. Jem pa samo tisto Nutello, ki je izdelana v Italiji, Franciji ali Avstriji, tiste iz Poljske pa ne maram preveč. Do pred kratkim se je pri nas dobila samo poljska, kar je bilo zelo dobro za moje kile. Odkar pa sem odkrila francosko v Leclercu sem dobila eno kilo gor.

Jaz imam čisto svežo izkušnjo od pred pol ure. Pozitivno.

Kupila sem si kavbojke po petih letih. YES. Končno ene hlače , ki niso na elastiko v pasu. Punce, me kar razganja od veselja. Pa še danes grem kurit kalorije v Fitness.

Marja, pojdi v Tekstilovo trgovino na Nazorjevi, imajo ene fine raztegljive, velike številke tudi. Pa cena je sprejemljiva 6600.

LP,Kaja

Pa v Emporiumu (diagonalno od vhoda) imajo tudi eno fino trgovinico za bolj okrogle. Evans, če se ne motim. Cene spodobne, izbira velika. Pa še fino se ti zdi, ker včasih nimajo dovolj majhne številke zate.

Spela:
Tvoj prispevek je kot ce bi sebe brala. Enako pocnem jaz. V sluzbi pojem malico potem pa doma pojem se konkreten obrok z druzino in potem po vecerji se sladkarijo. Porocaj kako ti bo uspelo spremniti ritem prehranjevanja.
Ciao,
Like2Eat

Najprej lep pozdrav.Jaz pa pojem veliko sladkarij ampak kile mi zaenkrat ne grejo gor.Zgleda da imam za enkrat srečo.Prosila bi pa vas če mi pomagate z nasvetom kako zrediti devet letno hčerko ki ima komaj 22 kg.Ima celiakijo,ki pa je bila odkrita prepozno.Poje veliko sladkarij in ostale hrane kile pa ostanejo iste.Na pomoč.
Mož se je kmalu po poroki močno zredil.Imel je zelo hude probleme,vedno ga je bolela glava,kri se mu je kar ulila iz nosu in ni hotela takoj nehati.Spal je zelo slabo.Potem se je odločil da bo malo manj jedel mastne hrane in nanj pil alkohola.Pir (zelo redi če ga piješ zvečer predno greš spat).Namesto pira raje vodo.Vem da se sliši trapasto ampak mojemu možu je pomagalo.Zvečer pa eno pirovsko steklenico čiste hladne vode.Ne boste mi verjele vendar se pozna.Iz 90 kg jih ima sedaj 78 kg.Bolje spi, glava ga ne boli in tudi kri iz nosu ni več.Razen malo bolj ga zebe,kot prej.Probajte.
Vem da je težko.Jaz tega ne razumem ker sem suha in lahko oblečem kar hočem.
Želim vam veliko uspehov pri hujšanju.Upam da bo uspelo vsem.
LP vrtnica

Jutro!

Vrtnica: tvoj mož je pa res priden.
Glede nasveta za hčerko. Ponavadi se taki ne morejo zrediti. Pa lahko pojedo kolikor hčejo. Upam, da se ji bo samo uredilo. Dokler nima zdravstvenih težav je menda vse vredu..
Ni pa dobro, da jo s hrano siliš.

Kako ste kaj ostale?

Meni se zdi, da sem se malo zredila nazaj, po hlačah sodeč. Ufff :(. Na vago raje nisem stopila..
Bom se poboljšala.

Dobro jutro vsem!
Jaz sem včeraj končno kupila tehtnico. Danes zjutraj je pokazala 64,3 kg :(( Do novega leta mora biti namesto tega 60 kg. Kakšni so pa vaši plani do novega leta?

Dobro jutro!

Sem dobre volje kot že dolgo ne. Čeprav danes na tehtnici ni bilo nič manj kot včeraj, se nič ne grizem. Lepo me je zagrabilo tole navajanje na zdravo življenje. Včeraj sem prav z veseljem gledala moža, kako se baše s sendvičem, jaz pa sem popapcala en jogurtek. Taka faca sem se zdela sama sebi. Potem sem nekaj kalorij izgubila še na kolesu, prebrala eno knjigico o hujšanju… nič novega, razen mogoče ideje, da si greš umivat zobe, ko te popade kakšna čudna želja…

Imam samo težave z zdravim kombiniranjem. Si ne predstavaljam kosila brez mesa v kombinaciji z rižem, krompirjem ali testeninami. A so v knjigi Jem, torej hujšam tudi kakšni jedilniki? Knjige seveda v knjižnjici ni za dobiti, zato premišljujem, da bi si jo kar kupila. A se sploh še dobi?

LP
Zelenka

Dobi,dobi, cena je okoli 6500. Ni poceni, jo pa zelo priporočam. Tudi tega kombiniranja se ni problem navaditi. Res je, da imamo zakoreninjene navade meso ogljikovi hidrati. Ko boš nekaj časa tako jedla, se ti bo zdela prejšnja kombinacija čudna. Jaz sem včeraj za kosilo jedla piščanca in solato in sem se čisto dovolj najedla.

LP,Kaja

Zelenka: jaz sem jo kupila.
Stane 6400 ST.
Knjiga je super, res pomaga, če se držiš navodil. Če pa “grešiš” pa nič ne pomaga. :))

Ni dobro, da se omejujemo. Ampak.. jaz razmišljam o tem, da bi si sestavila jedilnik za cel teden v naprej- po tej knjigi.
Takrat se držim, drugače pa še kaj druga najdem za jest zraven.
A bi ga skupaj sestavile?

Dovoljen je črni kruh, graham testenine, meso,… jogurt (z manj maščobe).. ribe. Dosti vsega je dovoljenega, ampak, če preveč vsega skupaj zmešaš tudi ni dobro.

Res bi si lahko same sestavile en jedilnik, če ste za to.

Lep pozdrav.Saj jo ne silim.Kar poje poje.Sedaj je dobila apetit.
Hvala za lepe besede.
vrtnica

Vrtnica: se mi zdi, da nekateri starši otroke preveč silijo s hrano. Zadnjič sem bila temu priča. Punčka stara 10 let ni hotela več jesti, mama pa jo je silila, naj še je, ker je tako suha, pa da se bo posušila, če ne bo bolj jedla, itd.
Nekateri otroci so trmasti in delajo ravno obratno. In pol nalašč ne jedo, ker jih nekdo sili.
Vrtnica, samo primer sem povedla, ne pravim, da tudi ti siliš svojo punčko. Saj se bo vse uredilo. Lep pozdrav!

Zdravo punce,

kako gre ? Včeraj sem brala v časopisu, da so odkrili, da čokolada sploh ni škodljiva.Da ne povečuje tako imenovanih slabih oz.škodljivih holesterolov.
In da pozitivno vpliva na naše počutje. Da dosti bolj škoduje uživanje mastnih stvari. Jasno pa je, da samo majhen košček čolokade, ne pa cela tablica.

Preberite si ta članek.Je kar zanimiv. Mislim, da je bil v prilogi Dela.

No, kakšne cilje imate do Novega leta ? Jaz bi rad spravila dol 6 kg. Mislim, da je čisto realno. Počasi se daleč pride. Sem pa sedaj začela pridobivati na mišični masi in se na kilaži ne pozna. Je pa telo že bolj čvrsto .

LP,Kaja

Jaz pri majhnem koščku čokolade ne morem ostat. 🙂
Res ne, men še se je več lušta.

Moj cilj do novega leta, do tja še je dva mesca. Sem naivna, če rečem, da je to 15 kg??
Mora mi uspeti. – brez sladkarij. 🙂

Prav lep (ceprav ne prevec zgoden) pozdrav celi druscini!

Vidim, da ste pridne in zavzete.

Mateja… ob tvojem razmisljanju o tem, kaj delajo ljudje, ki niso debeli, drugace kot mi. Ena velika razlika, ki sem jo opazila je ta, da zlepa ne pomislijo na hrano, ce ravno niso res lacni. Recimo, ce grem s prijatelji na izlet ipd bom najbrz jaz tista, ki bo pomislila na malico (tudi, ce imam namen pojesti samo jabolko). Ko pridemo domov bodo eni sanjali o vrocem tusu, drugi o kavcu in jaz o sendvicu. Pac, ce sta na izbiro dve stvari, bom jaz avtomaticno pograbila… Ahhhh, tezko zivljenje. Poleg tega imam v obdobjih, ko drzim linijo in ne mislim toliko na hrano, kar naenkrat vec casa. To ni prevec logicno, saj vendar ne porabim vec ur na dan tako da jem. Ampak ocitno se s tem ubadam vec, kot si mislim. Ne vem ce pomaga izmisljati si manevre, ki jih uporabljas takrat, ko te zamika, da bi se pregresila. To je kratkorocno cisto uporabno, ni pa trajna resitev. Tega se navelicas in cmok nazaj na stara pota. Kot sva z Zelenko zadnjic ugotavljali.. resen si, ko si tistega drugega piskota sploh ne zelis vec…

Zelenka.. o cokoladi. Hvala za nasvet. Bom poskusila Gorenjko. Vcasih si kupim tisto s 70% kakava od Lindta. Je manj mastna, manj sladka in drazja. Sami razlogi za to, da se je manj poje. Je pa se vedno cokolada in mora imeti vse tiste pozitivne ucinke (serotonin, kofeinu podobne snovi itd). V bistvu je tudi v skladu z Montignacovo metodo, saj na ta nacin ne kombiniras toliko sladkorja z mascobo, kar je glavni greh. Ameriska varianta knjige (Sugarbusters) tudi priporoca taksno cokolado.

O oblekah.. sem precej visoka in zame stevilke pod 42 niso prisle v postev niti v najboljsih casih. So mi pa stvari vedno prekratke. Podaljsane hlace imajo samo za suhice, redko kaksno posteno stevilko. Potem sem koncno nasla firmo, ki dela hlace meni po meri.. in ne bodi jih treba, so sli na kant. Pa sem spet tam..

morska deklica.. ne vem, ce je fer, da ti tole povem.. v BTC, tam kjer prodajajo sladoled v hali B, imajo nutelin sladoled.. sladoled+nutela v enem!! No saj ne bo posebne skode, ker ne verjamem, da se komu da vsak dan v BTC na sladoled. Je pa zelo dober!

Kaja.. cestitke za kavbojke!!

Tea, Manka… Vem kako je tole, ko si ne upas na vago. Danes sem se opogumila (sem se je ze tri dni izogibala) in ohhh :((( kil je se malo vec, kot sem mislila. Mislis, da je 15 kg v dveh mesecih realno? 7.5 na mesec.. brez spodrsljajev.. mogoce.. Tudi jaz bi si postavila tak cilj!

Skinny, mogoče je 15 kg v dveh mesecih malo prehitro in preveč.
Če to preračunaš v kalorije je to 15 x 9000 kcal = 135000 kcal, ki jih moraš porabiti, da izgubiš toliko maščobe. In če vzamemo, da imata 2 meseca 60 dni, to pomeni 2250 kcal na dan. Malo verjetno, da jih boš uspela vsak dan toliko porabiti – to je okoli 5 ur na orbitreku. Lahko tudi manj, samo potem boš lačna.
Morda ti bo uspelo, vendar teža, ki jo boš izgubila ne bo samo maščoba, ampak kar velik del mišic. Teh pa nočemo izgubljati, kaj ne?
Meni je enkrat že uspelo shujšati 20 kg v 4 mesecih. Samo to je bilo s strašnim stradanjem. Še danes ne morem verjeti kako mi je uspelo. Vem pa, da sem bila na koncu čisto izčrpana. Tega ne bom ponovila nikoli več.
Poskusi raje 0,5 kg na teden. To pomeni, da moraš vsak dan porabiti okoli 650 kcal. To pa je že bolj realno, a ne? Polovico porabi na orbitreku ali kako drugače, drugo polovico pa tako, da manj poješ. Tudi jaz bom svojih 5 kg do novega leta izgubila na ta način (se bom potrudila :))). Tudi tebi bo šlo.

Živjo!

Tudi jaz sem si zadala cilj, da shujšam vsaj 5 kg do novega leta in da na teh kilah tudi ostanem, kar se mi zdi še težje. Vendar sem trenutno tako brezvoljna. Mogoče je krivo slabo vreme, ampak nimam čisto nobene volje. Danes sem spila že cel čeber kave (čisto malo sladkorja), da nebi v službi zaspala. Potem pa za malico nisem uspela iti v trgovino in mi je sodelavka prinesla čips. Sedaj sem pa še bolj slabe volje, ker imam tako napihnjen občutek. Me že kar malo skrbi, kako bo naslednji teden, ko so prazniki. Mi namreč hodimo od sorodnikov do sorodnikov in se ponavadi obilno bašemo. Da ne govorim o prihajajočem decembru, ko imajo vsi znanci rojstne dneve, vmes pa še vsi ti prazniki z dobrotami.

Sedaj se mi je pa posvetilo! Verjetno si bom morala zadati kakšen bolj realen cilj, ali pa v novembru shujšati 10 kg in potem v decembru pridobiti samo 5.Me res zanima, kakšne volje bom v januarju, po vseh požrtijah? Upam da zelo, zelo dobre.

LP

New Report

Close