Ojla!
MaiaS lepo napisano in kako resnično!
V mojem natrpanem urniku komaj najdem čas za kukanje sem gor:) Še vedno vztrajam, tako je tehtnica danes pokazala 96,2 kg, kar pomeni 9,5kg od začetka hujšanja (cca 3 mesece). Zame izredno lepa številka! Počutim se super. Sicer imam trenutno probleme z redno prehrano in žal posežem tudi po sladkem. sicer v manjših količinah (2 piškota, 3 bombone,..)pa vendar je to sladko! Gibam se ogromno, ker imam tako službo, kjer je en kup počepov, dvigovanja, letanja,…
To moram še spravit v red!
Pa ve? Kako vam gre?
Lepo pozdravljene borke za zdravo in zadovoljno življenje ,saj za to se gre kajne , kajti obdane z odvečno maščobo glih nismo najsrečnejša bitja . Prebiram in občudujem vas že kak teden in seveda mi je želja da se vam pridružim . Čez zimo sem pridelala 6 kil , kar je ker sem pri takratkih pa noge suhe FUJ . Vso maščobo imam okrog pasu in trebuh , pa še zaj. metabolizem imam – gor hitro dol težko . Mene nesejo večeri nekontrolirano žretje , čez dan se zdravo hranim zvečer pa včasih brez vsake kontrole . Po 1 tednu dijete brez OH -1. Jepa res da vaga včasih lahko niha tudi za 2 kg , odvisno tudi od vremena in lune telo zadrži več vode .. Lep pozdrav in vse dobro vam želi Malina .
Pravakava, hvala ti za vse nasvete in motivacijo. Zaradi tebe še nisem čisto obupala, čeprav mi gre trenutno res vse narobe ( ne samo hujšanje). So takšni dnevi za katere si želim, da jih ne bi bilo.
Cimetka, tebi pa čestitke, tvoj rezultat je fantastičen, kar tako naprej! Sem s tabo, držim pesti in navijam zate!
Odvetnica, tebe še posebaj pogrešam, kje si?
P.s. Moj pomemben event se bliža. Odpovedala sem rezervacijo obleke. Itak mi ne bo uspelo.
Pozdravljene drage moje, tudi jaz imam slabe novice, prišla s 6 dnevnega smučanja, kjer sem pač jedla “normalno” in si itak ne upam stopiti na tehtnico. Kaj pa naj, imela sva polpenzion, vsak dan obilen zajtrk in še bolj obilna večerja, in sem pač jedla. In v sobi sem imela tehtnico, super. Že drugi dan sem imela 1 kg več, tako da se potem nisem več tehtala. In se ne mislim stehtati do naslednjega tedna. 🙂 Sem tudi zelo žalostna, ker sem v 1 mesecu zelo lepo napredovala, sedaj pa je vse bilo zaman. No, ne bom se vdala in bom sedaj, ko sem spet doma, nadaljevala po starem, “dietnem” režimu in upala na najboljše.
maiaS, verjamem da je hudo, ko se trudiš, potem pa tak šok na tehtnici. Ne da te hočem tolažiti, ampak zares so kg včasih odvisni tudi od ciklusa in če si morda bila ravno pred M ali med O, je možno, da je zato tehtnica pokazala več. Poskusi se ponovno stehtati pa boš videla, da morda ni tako grozno. Pa četudi je, hujšamo na dolgi rok in je treba vztrajati kljub kakšnim slabim trenutkom. Ne? 🙂
Lep popoldan želim vsem . Jaz pa razmišljam o tem da ne smemo dovoliti ,da nas to naše hujšanje zasužnji in ti mali zdrsi spravljajo v slabo voljo , saj prihajajo novi sončni dnevi in ko je lepo sončno tudi naše telo in psiha delata bolj prijazno . Da pa pridejo dnevi za katere bi bilo bolje da jih ni vemo , ampak hvala bogu tudi minejo ,Maia kar veselo naprej , saj bo . Odvetnica ti se pa ne sekiraj za ta teden , to ti je pač dopust , tudi mene še čaka pa tudi vem , da si kaki grehec privoščim , pa saj to spada zraven . IMEJTE SE RADE .
Pozdravljene!
Evo,tudi pri meni je že davno nedelja(teden)okrog ter 0,5 kg manj,kar se pa tiče merjenja pa -1cm(boki,trebuh,prsa,noge)..Tako,da sem sedaj na 56,5kg.Upam,da se bo vreme čimprej porihtalo ter da se začnejo spomladanske temperature.Ta teden sem zraven intenzivne telovadbe 4x na teden uvedla še šprinte predvsem za večjo izgorevanje maščob in boljšo kondicijo.
MaiaS a mi lahko malo podrobno opišeš tvoj način prehranjevanje preko dneva ter kolikokrat na teden telovadiš oz.se giblješ?Mogoče ti lahko svetujem kaj izboljšaj?
Pa če ti ni odveč,še koliko kg imaš in koliko jih imaš namen spraviti dol?
Sploh se pa ne obremenjuj s tehtnico,ker ta full niha,rajši se izmeri,saj boš na podlagi meritev videla,če si na pravi poti ali delaš kaj narobe.Stehtaj se le 1x tedensko.
Odvetnica ne vdaj se ampak vztrajaj,ta 1 teden smučanja pa se ti ja ne bil smel tako poznat,če si cel mesec bila pridna..Sedaj lepo pojdi naprej in se stehtaj naslednji teden,tako kot imaš namen..
Sploh pa je glavni problem to,da vse punce,ko štartamo z gibanjem in zdravim načinom prehranjevanja po 1 mesecu obupamo,če ni ohoho rezultatov,kar je full narobe,dobro je da si v taki fazi najmanj 3 mesece,kajti šele takrat lahko pričakuješ prave rezultate in spremenjeno obliko telesa.No,da vas malo potolažim,ker imam vse zapisano:začela sem z 68,2kg…1teden(65,4kg)….2.teden(65,6kg) ..3teden(64,9kg)….4.teden(63,7kg)….5.teden(63,1kg)…..6.teden(64,5kg)-TO PA JE BIL NAJVEČJI ŠOK!..takrat sem prvič dojela,da tehtnica full niha in da se je brezveze obremenjevati z njo..zato sem večja poudarek dala na merjenju,ki je bil po 6 tednih: -3cm obseg prsi,-8cm obseg trebuha,-4cm boki,-8cm noge ter -3,5cm roke)..torej res ni vse v tehtanju 🙂
Jaz sama telovadim ter se zdravo prehranjujem(kljub občasnim pregreškom)točno 13 tednov(začela z 68,2kg in sedaj trenutno na 56,5) pa še 3 mesece me čaka(da spravim maščobo na 16%,ter povečam mišično maso)..Saj,ko se približuješ cilju je želja po telovadbi in predvsem preoblikovanju telesa(to je pridobivanju mišične mase) vedno večja..
NE OBUPAT,se slišimo..
Ženske, še mojemu psu tole vreme že najeda in kar ni ta pravi, kaj šele potem dela ljudem. Jaz sem gotofa, danes se dobesedno vlečem in samo čakam, da bo konec dneva in grem spat.
In res ne ob vsakem dvigu kg biti plat zvona, no, saj sem jo jaz tudi … pomembno je, da vztrajamo pri pozitivnih spremembah, ki smo jih vnesle v življenje, ker je to enostavno dolgoročna naložba. In tudi če kile vseeno ne bodo štimale, se gibanje in boljša prehrana nekje poznata (ne vem, ali je bila lenka ali zupy, ki je imela super teste na rednem pregledu, čeprav ima sicer višek kg – torej nekaj vseeno pomeni, tudi če se na zunaj ne pozna toliko).
Odvetnica, jaz sem bila še v mladih letih v tujini na večtedenskem izobraževanju. Hrane v izobilju in še fuuuuul dobra za nameček, pa dopoldne kava s svežim pecivom pa popoldne kava s svežim pecivom … Razvajali so nas kot lorde. Že takrat so se kg hitro lepili name in eden od predavateljev me je čisto odkrito vprašal, če se imam namen odkotaliti nazaj domov 🙂 Ha ha. Sicer nisem bila pogosto hotelska gostja, ampak v nadaljevanju življenja sem potem ugotovila, da res ni treba pojesti vsega, kar vidiš (ampak hkrati tudi nikjer ni bila tako dobra hrana kot na onem izobraževanju). Ne še obupat nad seboj.
Hehehe pravakava, ja saj vem, da mi ni treba vsega pojesti, kar je na voljo, a kaj ko me premami. 🙂 Doma se držim in uspem vzdrževati nek red, ko pa nekam pridem pa vse propade. No sedaj sem se nazaj spravila v red, samo stehtala se še nisem. Se bom. Tudi v fitnes se bom šla vpisat ta teden. 🙂 Upam, da mi bo fajn.
MaiaS kje si? Ne smeš obupati! Danes si se tehtala kaj? Saj kako kilco gremo pač gor, ampak treba je gledati dolgoročno. Shujšati na dolgi rok…to nihanje 1 kg gor ali dol je normalno.
Punce moje, danes sem zbrala pogum za tehtanje po 14 dneh…58,5 kg, v redu, 0,5 kg več kot pri zadnjem tehtanju. Sem se bala, da bom spet na istem, pri 60, pa nisem. Super!!! Tako da nadaljujem s hujšanjem. Moj naslednji cilj je do 18. aprila imeti 56 kg. Upam, da mi uspe. maiaS, pogrešam te, upam da je vse vredu s tabo in da se boš še oglasila.
Cimetka, tebi pa iskrene čestitke za vztrajnost in dobre rezultate. Bravo. Javi se še kaj!
Pozdravljena Odvetnica, pozdravljene vse ostale,
tukaj sem, v novem tednu, ki še kar noče biti pomladen. Prejšnji teden je bil…stresen, naporen, utrudil me je psihično in fizično. Temu je sledil vikend, ko se je praznovalo ob polni mizi hrane in pijače. Časa za moje sprehode, ki so mi postali vsakodnevna terapija preprosto ni bilo, ali pa je vreme poskrbelo, da sem ostala doma. Včeraj sem v pričakovanju katastrofe stopila na tehtnico, na moje veliko presenečenje pa niti ni bilo tako hudo. Nič ni šlo v plus, resnici na ljubo-v minus pa tudi ne.
Nikoli si nisem predstavljala, da bom imela z izgubo kilogramov takšne težave, nekako sem pričakovala, da bo šlo dosti lažje. Saj verjetno bi tudi šlo, če bi se držala neke hude diete, ampak ne vem, če je to rešitev. Gre se za to, da spremenim način prehrane in če hočete-tudi življenja. Predvsem v smislu, da se posvetim sebi, svojim potrebam, željam in kar je najpomembnejše: zdravju. Ker le tako bom lahko v bodoče funkcionirala kot žena, mati, sodelavka,…predvsem pa bom jaz-jaz. Ne pa nekdo, ki je sicer vse naredil za druge, sam sebe pa zanemaril in si postal tujec v telesu, ki se ga sramuje.
Zato ostajam tukaj z vami, sem pridem jokat in se veselit, po motivacijo in nasvet, čeprav vas ne poznam ste moje in vsem želim, da bi čimprej dosegle zastavljeni cilj.
Imejte lep, uspešen teden!
Se beremo.
Ja, tudi jaz sem mislila, da bo lažje. Ampak sem v zadnjem letu že enih par krat začela in shujšala kako kilo, dve, čim sem pa kaj malo več pojedla in se nazaj zredila, sem nehala paziti, ker se mi je zdelo nesmiselno. No sedaj pa nekako vidim, da je napaka, da čim se kako kilco nazaj zredim, da vse skupaj opustim. Sedaj vidim, da kile tako malo zanihajo, kar pa ne pomeni, da se nazaj zrediš. Ko sem prišla nazaj s smučanja, sem imela 1 kg več, sedaj pa kak teden spet lepo zdravo jem in danes zjutraj sem imela 57,7 kg. Hujšanje se nadaljuje!!! 🙂 Pa jem vedno, ko sem lačna, samo res jem manjše količine vsega, tudi če jem piškote, jih pojem 3, 4, ne pa pol vrečke. Po mojem je najtežje prvi mesec, ker gre res počasi oziroma še kaj gor občasno, pa ves čas se potem sprašuješ, če ima sploh smisel. Ampak mislim, da dolgoročno ima smisel.
Meni ta forum ogromno pomaga, ker vem, da nas je veliko takšnih in se spodbujamo med sabo. Res ni fajn, ko se v svojem telesu ne počutiš dobro, jaz vem, da ko sem se zredila, večina ljudi niti opazila ni, a jaz sem bila ves čas brez energije, počutila sem se, da to nisem jaz. Že sedaj, ko sem shujšala samo 2,5 kg, se počutim občutno boljše in lepše. 🙂 Samo še telovaditi moram začeti. Pravakava pomagaj mi!! Kako se naj spravim k telovadbi??? 🙂
Mene si našla za nasvet … Meni za laufat ni bil problem, za dodatne vaje doma pa se mi kar ni izšlo. Zato sem se vpisala v fitnes, sem vedela, da če bom plačala, bom tudi vestno hodila. Pač greš v telovadnico in rečeš, da bi se vpisala 🙂 Potem pa itak ni več poti nazaj. Pa še trimesečno karto sem vzela, tako da sem sama sebi zaprla vrata, da bi prehitro obupala.
Najboljša odločitev v zadnjem času, škoda, da se nisem spravila že prej. Je pa vseeno res in drži, da je najpomembnejša hrana, daleč najpomembnejša. Telovadba je deset procentov hujšanja, pika na i. Po dveh mesecih redne vadbe so spremembe zelo očitne in sem zadovoljna, edino trebuh, ta pa vztraja in vztraja.
Ojla moje drage sotrpinke!
Pomlad je tu!
Po pisanju sodeč ste pridne. Jaz tudi;) Današnje tehtanje je pokazalo 95,5 kg in lepo klatim kile iz sebe. kavbojk brez pasa niti ne morem več oblečt. To da sem shujšala se že lepo opazi in okolica me nagrajuje z pozitivnimi komentarji (o ti si pa kar shujšala. Tebi pa hlače kar visijo…)
Punce splača se, res se splača biti vztrajen! Počutje je veliko boljše pa tudi energije je več.
Res se mi mudi (kakor vedno) in iz moje strani danes toliko!
Vztrajajte zdržite in bodite pridne… se beremo….
Bravo Cimetka, sem ful vesela zate, samo tako naprej! Koliko kg ti je do sedaj že uspelo shujšati?
Meni se je pa teža kar ustavila. 🙁 Od prejšnjega tedna nisem shujšala več nič. Sem na 57,7 kg in ni šlo nič dol, čeprav sem jedla kot doslej. Ne vem zakaj to… bom vztrajala še naprej in upam, da bo do naslednjega tedna šlo kaj dol. Sem pa kljub temu zadovoljna z uspehom, – 2,6 kg v mesecu in pol, če mi uspe še enkrat toliko v naslednjih 2 mesecih bom presrečna. Pa še v fitnes da se spravim….sem že na tem, samo še vpisat se moram it 🙂
Kako ste ostale punce? Upam, da v redu 🙂
Živjo punce,
samo, da vas pozdravim in pohvalim. Odvetnica, cimetka, pravakava-super vam gre.
Jaz se kaj dosti ne morem pohvalit, v ponedeljek sem preskočila tehtanje, ker sem imela prvi dan M in trebuh v obsegu nosečnice v 5. mesecu, hlače sem komaj, komaj zapela. Drugače pa vse po starem, se pazim pri hrani kolikor se le da, občasno pa me »zanese« in se počutim krivo.
Pravakava, sporočam ti, da sopiham od sredine hriba naprej, kar je krasen rezultat. Pred enim mesecem sem se zadihala, ko sem ga samo pogledala. Tole s hojo mi je res fajn, saj verjetno s tem ne hujšam, se mi pa zdi, da se nafilam z energijo.
Na jedilnik je prišel regrat, pa šparglji, še malo, pa bo tudi prva domača solata, pa potem jagode. Komaj čakam.
Lep preostanek tedna vam želim.
A ni dober občutek no, ko opaziš, kako vedno več zmoreš? Ti kar lepo vztrajaj, prav pri hoji v hrib se napredek najlepše vidi oziroma je po mojem največ efekta. Po ravnem greš lahko 10 km, pa se ne utrudiš, v hrib je pa že pol km veliko. Jaz sem si tako povečala tudi pljučno kapaciteto – s čimer sem vedno imela probleme.
Jaz sem okej. Zadovoljna sama s sabo, rada bi izgubila še tisti šnicel na trebuhu, he he, tako da kaka kila ali dve dol bi še moralo it. Sem pa sicer že v starem obsegu, da lahko oblečem vse kavbojke, razen enih najmanjših, tiste so bolj za spomin, kako suha sem bila nekoč in verjetno nikoli več ne bom.
Bravo pravakava! Sem vesela zate. Občudujem tvojo vztrajnost pri telovadbi, jaz še kar nisem sla, bom pa naslednji teden šla, sem odločena. Sicer sem se danes stehtala (zdaj se ne tehtam več vsak dan) in sem imela 57,4 kg. Glede ne praznike vmes, sem zelo zadovoljna. Dva meseca “hujšanja” sta za mano, izgubila sem 3 kg. Če bo šlo še malo tako naprej, bom zadovoljna. Če bo šlo tako naprej in bom imela maja 56 kg, bom skoraj na cilju. Zadnje čase sem imela kar težko obdobje glede nekih drugih zadev in žalostnih okoliščin in se nisem z mojimi kg niti ukvarjala. Ampak evo, toliko da se vam malo javim 🙂
Pozdrav še z moje strani,
se nekaj trudim držat tempo z vami, gre mi tako-tako, pridobivam na kilaži ravno ne, kakšnega konkretnega minusa pa tudi ni. Bo treba tole bolj zares, tako, kot je rekla cvetačka, jaz se grem nekaj na pol in zato je tudi uspeh polovičen. Sem pa vesela, da pridobivam na kondiciji, ker na tem področju sem bila pa res porazna. Pravakava ti si carica, moj poklon.
Odvetnica, upam, da je težko obdobje za tabo, pa saj veš, za vsakim dežjem posije sonce. Vem, da se sliši kot slaba in prežvečena tolažba, ampak v življenju pač tako je. So lepi in manj lepi dnevi, čez vse pa nekako moramo, to nas utrjuje in potem znamo ceniti male zmage in se veseliti drobnih stvari, ki pa so za nas lahko cel svet.
Obeta se lep, sončen vikend, preživite ga lepo!