Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Hujšanje, tokrat zares (…) 2016

Hujšanje, tokrat zares (…) 2016

je kar dober komentar, ker se zdi, da ja tako pri večini 🙂 članek o načinih hujšanja sem pred kratkim nekje prebrala in se mi je zdel zelo dober. Če najdem javim.

O Radička, jaz tudi pospravljam po glavi. Tudi kake tri mesece. Zraven pa sem stopila par kg. Je pa veliko te šare za pospraviti.
Sploh, če si čustven jedec in je psiha zadaj vseh nabranih kg.
Med pospravljanjem te šare po glavi kar prideš do zanimivih ugotovitev. No počasi bo šlo.
Od kar jemeljem zdravila za ščitnico je tudi počutje boljše pa je lažje razmišljati, ugotoavljati kako in kaj.

Punce, če vas kaj tolaži, jaz pospravljam ze precej dlje. Težko verjamem, da mi bo kdaj VSE jasno in bo VSE pospravljeno. To ni realno, to je zivljenje. Je pa vseskozi učenje. Radička, tvoj komentar ni kar nekaj, je čista resnica. Možnih je ogromno poti, vsak mora najti sebi pravega. Sistem, ki ti ni pisan na kožo ne boš mogel vzdrževati dalj časa, celo življenje.
To spoznanje je po eni strani grenko, po drugi pa čudovito, se ti ne zdi? Samo od nas je odvisno, ne od miljon zunanjih dejavnikov 🙂

Trenutno sem na -3, kar je super. Sploh ker se mi toliko dogaja, da se s hrano sploh ne ukvarjam. Jem ko sem lačna in to je to. Malo mi je še slabo, tako da verjamem, da je virusek še pri meni in sem mu lahko vsaj iz tega vidika hvaležna 🙂

Zdravo punce,

Me veseli, da imate takšno vnemo pri izgubljanju teže, pomembno je da vas ne nime, zato pa je potrebno imeti razčiščeno na podstrešju in imeti močno voljo in motivacijo. Gre za borbo s samim seboj oz. s svojim umom.

4 leta nazaj sem imela 117 kg na 171cm višine. V dobrem letu in pol sem shujšala na 68kg, torej 49kg in to težo držim sedaj že dobri dve leti.

Za samo hujšanje je 90% prehrana, telovadba poskrbi da je slednje bolj zdravo in da ohranjamo mišice.

Poskušajte se izogibati krompirju, sploh v večernih urah. Krompir ima visok glikemični indeks in se v veliki meri kopiči kot maščobe v telesu, sploh če se ga je zvečer.

Oooh, Cvetačka – kapo dol! Res čestitke! bravo!

krompir …. praviš …. hm …. ja hudiča kako naj pa potem jem svoj radič?!?!?!? :)))) Ahhh. Sej vem za krompir, ja, Monit mu je rekle svinjski gomolj al kaj, češ da ni za ljudi, hm, meni je pa ful všeč….

Ja, sem do sedaj poskusila že sto in en način hujšanja, pa je bilo vedno nekaj na pol, vedno kakšne kršitve, miganje na easy, prehrana tako po občutku, napredka občutnega ni bilo, zato dokaj hitro odnehaš.

Uspelo edino tako, da sem skoraj popolnoma spremenila prehrano, se redno gibala, imela nadzor nad tem koliko in kdaj oh, m, b in ostalega vnesem, tudi kalorije, ter slednje prilagodila moji porabi kalorij osnovnega dnevnega metabolizma plus dnevnega gibanja.

Se mi zdi, da je to osnova za vse tiste ki so kot jaz ki jih žene naprej tudi pogled na številke, na tehtnico, da si izračunajo svoj BMI oz. porabo baznega metabolizma plus faktor gibanja in temu prilagodijo kalorije. Rezultat ne more izostati.

Je pa glavno še vedno to, da zvečer ko je želja tako velika da bi pojedli ves hladilnik, da se temu uprete. To ni stradanje telesa, gre le za stradanje v glavi, za zasvojenost.

Sama ko pogledam za nazaj, hrano dajem na isti imenovalec kot kajenje, alkohol, droge, igre na sreco… Vsaka zasvojenost s svojimi posledicami.

Dobro jutro!

Bi se vam tudi jaz pridruzila, ce smem. 🙂 Sicer, kolikor vas berem, po demografiji ne pasem najbolj v vas krog (24 let, 2 meseca po porodu, cca 15 kg viska), ampak kar se pospravljanja po glavi, custvenega zatekanja k hrani, miljon “neuspelih” poskusov tice, smo pa kar na isti strani.

Vceraj je bil, jasno, ponedeljek, pa se 1. v mesecu, te priloznosti pac ne gre zamuditi. Pa mi je auper uspel dan. Moje smernice sicer: veliko sadja in zelenjave, beljakovin, zdravih OH. Gibanje zaebkrat ostajajo sprehodi, sem po carskem rezu in za kaj bolj intenzivnega nimam ne energije, ne volje, najmanj pa casa. No, letos bi na morje rada sla z manj kot 70, trenutno sem nekje okoli 80. Tam, kot zadnjih par let. Med noaecnostjo sem jih 10 pridobila, pa tudi takoj izgubila, vsaj toliko pameti, da si v teh 9 mesecih nisem se vec skode naredila.

No, najbolj od vsega se pa moram naucoti, kako ne obupati, ko me bo enkrat zaneslo … Kako se ne pustit premamiti tistemu “ah saj zdaj sem ze zafrknila, pa je vseeno, ce pojem se pol gladilnika, jutri pa znova od zacetka” …

Pozdravcke 😉

Oj, Pepi in pozdravljena. Čestitke za otročka in hujšanje, naj ti uspe!
Se beremo in lp!

Zate, Pepi, ko si še mlada, je vsaj upanje, da boš prišla k pameti. Kaj pa me stare koke, še vedno nimamo pospravljeno po glavi 🙁

Gibanje ti bo dalo energijo, zato se temu ne izogibaj. Načeloma bi zdaj že marsikaj lahko počela, kar se tiče telovadbe – navodila imaš, na youtubu imaš tudi vaje z dojenčkom (ga uporabljaš namesto uteži, he he). Jaz bi te rada samo vnaprej opozorila, da ne narediš še te napake, kot številne mlade mamice, ko bo dete šlo na gosto hrano, da boš pojedla za njim, kar ne bo zmoglo. Moja prijateljica je tako pridelala 10 kg in se jih ni nikoli več znebila. Namesto med nosečnostjo se je zredila med porodniškim dopustom.
Čas si pa enostavno moraš vzet. Gotovo se ga da priškrtnit kje drugje, pri nečem, kar je manj pomembno od tebe same.

pravakava, eh, leta gor ali dol, nikoli ni prepozno 😉

Ja, gibanje mi res da energijo. Danes sem imela opravke in preskocila najin vsakodnevni sprehod in sem zdajle cisto povozena. Pa se moja decva cel dan nic ne spi, od 6:30 sva pokonci. Dvakrat po pol ure je kinknila, to je pa to. Imam kar zahtevnega dojencka, hehe, cez dan ne spi kaj dosti (razen v vozicku) tako da bom res morala poiskati take sportne dejavnosti, v katere bom lahko se njo vkljucila 🙂

No, danes sem res povozena. Pa se 4-letnega necaka sem cuvala, sva pekla medenjake in jih je nekaj naslo pot v moj zelodec. Ampak se ne sekiram. Prvo kot prvo so domaci, drugo kot drugo pa itak niso na sporedu vsakodnevno, ne bom se prevec sekirala. Ponavadi bi tak “kiks” sicer vodil v zivcno beganje po hisi in iskanje se kaj sladkega, ampak danes temu ne bo tako. 🙂

Ojla dečve! Kako ste?

Pipi B dobrodošla med nami! Želim ti uspešno klatenje kilogramov in pa čestitke za bebiko.
Bdwy jaz sem ena izmed tistih, ki se je zredila po porodu. Med nosečnostjo sem shujšala zaradi bruhanja po porodu pa volčja lakota in kile so šle skokom gor. Nič kaj fajn!

Jaz sem pridna in danes zjutraj sem zagledala na tehtnici magično cifro 99 kg- točno. sem pa tudi dosegla svojo normo in na 31. 1. sem imela 100kg. ma sem vesela ko radio. Nisem več na treh cifrah in počutim se kakor…, ma ne morem opisat, kako. Dokazala sem si, da zmorem!!!
Me pa podpira moj možek in to mi ogromno pomeni, mi je ravno prejle reku da sem res pridna in da sem res karakter, da zdržim.
Naj povem, da že več kot en teden ne jem nič sladkega in res stvari ki so o.k. (nič bele moke, sladkorja, popoldne nič sadja, jem oreške in tuno ipd)
Se mi pa tudi samo življenje obrača v lepšo smer, mogoče prihajajo zame lepši časi- upam, ker jih že dolgo čakam (lepše čase namreč!) a več o tem tekom mojega javljanja.

Pravakava kaj pa kvasiš traparije- stare koke pa nekaj o pameti!? Da bi te za uha!
Glede na to da si pripravljena hujšat in da hujšaš je že ogromno pospravljeno po glavi. Že to da se zavedaš, da moraš in da delaš nekaj zase je ogromno!

Moja primožena žlahtnica mi je rekla: ” Ja ti lahko hujšaš ko si mlada, men se pa niti ne splača!” Pa je ženska starejša od mene 10 let(44) in kadarkoli pridem k njim ona sedi ali leži na kavču. Pa ima od mene sigurno 20kg več. Totalno primitivno razmišljanje! In potem mi jamra, da ima pritisk in glavobole, uffff!!!! pokrov mi dvigne!!! Nisem bila pri njej že par mesecev…

Cvetačka- dokazano je da si tudi z hrano zasvojen, Jaz priznam, da je bila moja droga čokolada, ko sem bila žalostna sem jedla čokolado, ko sem bila vesela sem jedla čokolado. Pa to ne malo, je bila milka 300g ravno za en dan :(( Drugače pa tudi jaz gledam na BMI. Na mobiju imam en programček, ki ga lahko potegnete iz neta in je super. Resnica o hujšanju se imenuje- ga uporabljam kakih 14 dni.

o.k. zdaj pa dovolj mojega nakladanja…

Punce smejte se! in vztrajajte!!!!

Punceeeee kje steeee? Prav zanimivo vas je brati kako se spodbujate. Sama sem “suhica” in priznam, da s na debele ljudi gledala zviška no ja nisem jih zastopila kako so si lahko dopustili da imajo 30 in več kg viška in kako lahko funkcioniraju. Pa ste mi odprle oči vsaj malo. V moj zagovor naj povem, da nimam takih genij, da bi lahko jedla in bila suha temveč imam srečo, da uživam v športu in da se zato vsak dan redno gibljem.
Vse dobro na vaši poti.

Jaz sem starejša od tvoje priženjene žlahte … in ne, niti slučajno se mi ne zdi, da se lahko kar razpustim in zanemarim. Imam sosedo, ki je stara čez 70, vsak dan preteče slabih 10 km, je suhcena, zdrava kot dren že celo življenje, premika se kot bi imela 30 let. To je moj ideal.
Ne strinjam se tudi ne s tistimi, ki trdijo, da leta pač prinesejo dodatne kile, da to enostavno tako je, da je v starosti celo zdravo imeti kako kilo več (ne vem, od kod vlečejo take modrosti) in da si s par kg viška videti mlajši, ker nimaš gub.
Ta tvoja žlahta bo s takim razmišljanjem in načinom življenja pri 50 invalidka. Danes so abrahami mladi ljudje, niti ne smejo razmišljat, da so že stari, imajo še 15 let do penzije, če so študirali …

Cimetka, bravo za pod 100!!! A ni to fino :))) No, če sem odkrita, jaz zadnje čase vidim na tehtnici 99.8 ….99.6……….99.9………100.2………100.4……….100.0……….99.7………… o jebentiš no, dejmo, dejmo, dejmo se že odločit ha ha ha. Sej vem, vse je v razponu pol kile, kaj pa je to, ampak gledati 100.1. ali 99.8 je popolnoma drugače 🙂

Pozdravljene, dame!

Spremljam vas in “sodelujem” z vami, no, trudim se. Še sama ne vem, kako mi je uspelo prilesti na +10 kg v pičlih nekaj mesecih…Saj v resnici mi je jasno kako, ampak še kar nekako ne verjamem, da bo treba nekaj korenito spremeniti, ker mi sicer grozi, da bom kaj kmalu na +20 in v bankrotu, ker bo treba kompletno menjati garderobo.
Pa ni to najhujše zlo, počutim se čudno, ne verjamem, da sem to jaz, nisem si všeč, skoraj bi lahko rekla, da me je sram.
Ko mi je v glavi zazvonil alarm, sem prišla na to stran in jo tudi kmalu zapustila povsem zmedena od vseh možnih torij in praks o hujšanju. Diete, štetje kalorij, kaj ja, kaj ne, prepovedi, obveznosti, vadbe kot da grem v Rio na OI. Odšla z mislijo, da hujšanje ni zame. V resnici tudi ni, vsaj ne takšno.
Pogled v ogledalo me je spet pripeljal na to stran in sem našla Radič s krompirjem (oz. manj krompirja), pa tudi vse ostale. Ste moj navdih, pogum, slaba vest…Točno to, kar sem iskala: ZDRAV RAZUM, pogum, humor, vzpodbuda in vera v uspeh. Ko vas berem, točno vem, da ni med vami niti ene, za katero bi rekla, da ji ne bo uspelo priti do zadanega cilja. Vsem bo uspelo. Zato je upanje, da bo tudi meni, če me vzamete medse :).
Srečno!

Pa ne no Radička! Ne daj da te prehitim, ne pusti se !!!
Ja je pa noro vidit tisto 99-ko na vagi.
MaiaS Dobrodošla!!!!

Kasneje še kaj napišem, danes sem strašno leteča!

Aja pa vse naj za naš praznik! Danes je debeli četrtek!

Tudi jaz se borim za nižjo ta prvo cifro. Hočem se znebiti 8ke. Mi je že pokazalo tam 79,8, 79,7, ampak potem spet 80,5. Tako, da komaj čakam stabilne sedmice spredaj. Sem pa drugače jaz bolj mala. Tako, da ITM je vseeno tam okrog 30.

Ko se že ravno omenja krompir. Včasih sem pojedla (bolje rečneo požrla) vsak dan ogromno krompirja in to večinoma pire. Skoraj vsak dan pire krompir. Takrat sem bila vitka, ko prekla. Zdaj pa krompir bolj poredko jem sem pa kot žoga. Samo takrat sem dosti gibala. Pa očitno nisem toliko sladkarij pojedla. Zdaj pa imam sedeče delo v službi. Športam sicer kar dosti,a mapk tisto sedeče delo naredi svoje.

Dobro jutro 🙂

Cimetka, o ja, jaz sem tudi na dobri poti, da koncam po porodu z vec kg kot pred nosecnostjo. Pa sem 14 dni po porodu ze imela 1 kg manj (zacetni stres), potem sem pa ugotovila, da ce nosis otroka zaradi krcev celo dopolsne gor in dol, cas še hitreje mine, ce pozobas kak piskot, dva, celo škatlo. Pa sem dobila dve kili. 😀

No, zadnji dnevi so sicer boljsi, ni pa se to to, kar hocem. Bolj dosledna moram biti pri pitju vode. Zajtrki in kosila so tudi super, pri vecerji me se vedno zanese. Ker je v resnici sploh ni. Od 16ih dalje kar nekaj grickam brez kakranega koli reda in diacipline. Konstantno sem lacna. Mislim, da bo treba spet vnasati kaj in koliko pojem v MyFitnessPal.

Lep pustni, sobotni večer punce!

Upam da imate kaj mastna usta;), jaz jih imam. Pojedla sem dva sveža krofa.
Danes malo grešim, ampak z razlogom, kajti našla sem si službo- končno! In skačem, do neba in naprej:)))
Grešim pa tudi zaradi tega ker sem si zaprisegla, da bom v postnem času res pridna glede prehrane. Torej do takrat kakšen krof ni smrtni greh!

Oglašajte se, vas pogrešam! Radička tebe sploh in tvoje super komentarje, pa ti si to temo odprla!!!

cimetka, edino pravilno, da si si privoscila krofe, jaz sem si jih tudi v preteklih dneh, pa me je tehtnica danes opomnila, da to ni bila najboljsa poteza. Sploh ker en krof pri meni vedno vodi se v kaj drugega 🙁

Moj danasnji jedilnik
Z: prosena kasa z banano
M: grski jogurt in dva kivija
K: zelenjavna juha in hrenovka
M: skuta in par zamrznjenih jagod (malo cistim zamrzovalnik, hehe)
V: 5 rezin piscancjih prsi in vlozena paprika

Pa dobrih 6 km sprehoda.
Cel dan sem nekaj grickala. Sem kar zadovoljna. Vse sem lepo vnasala v programcek MyFitnessPal, ki ti lepo preracuna kalorije, beljakovine, ohje itd. in nisem presegla dnevnega vnosa. Mi je to kar motivacija, sploh zato, ker to tudi vodi v to, da izbiram bolj enostavne jedi, da jih potem lazje najdem v bazi in vnesem, hehe .

Lahko noc 😉

New Report

Close