Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Hujšanje, tokrat zares (…) 2016

Hujšanje, tokrat zares (…) 2016

Živjo punce,
kako ste? Kako vam gre pri hrani, gibanje?
Meni ne gre in ne gre. Se mi zdi, da počasi obupujem nad vsem skupaj. Saj se pazim kolikor se le da, v povprečju naredim tedensko cca 70 km hitre hoje, deloma tudi v hrib, pijem veliko vode, ne jem veliko »belega«, ne večerjam…Pa sem obstala na teh -2 kg in se ne premakne nikamor. Ne vem, enostavno ni vidnega rezultata. Obstajata dve možnosti: a) grem na strogo dieto in povečam fizično aktivnost ali b) se enostavno sprijaznim z obstoječim stanjem, vzdržujem težo v normalnih okvirih in si kdaj brez slabe vesti privoščim pico in pivo
Ker tole, kar je sedaj ni ne tič, ne miš. In imam dovolj.

45 min vaje z utežmi, ter še pol ure za noge. Predvidevam da imaš pametni telefon, lahko si pogledaš aplikaciji
MMA Spartan System 3.0 Free – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mmaspartansystem.free

Home workout MMA Spartan Free – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spartanbodyweightworkouts.free

Ojla ženske! Kako ste kaj? Jaz sem še vedno na istem…56,1 kg. Sem zadovoljna, do 20. maja sem rekla, da moram priti na 55 kg in upam, da mi bo uspelo. Sedaj sem se že navadila manj jesti in mislim, da bo šlo. 🙂

maiaS, ne obupati. Tudi meni se je enkrat vmes ustavilo in sicer na 57 kg. Ni šlo nikamor več kot 1 mesec. In mi je en prijatelj, ki je pred leti tudi veliko shujšal, dal en nasvet. Je rekel, da ko en čas manj ješ, se ti telo nekako navadi na manjšo količino hrane in se ustvari neka ravnotežna teža in kg ne gredo več dol. In mi je svetoval, da naj nekaj dni jem malo več, potem pa spet manj. To sem prebrala tudi na tem forumu nekje, se ne spomnim kje, vem pa da je moderator to nekomu svetoval. No in sem res to naredila in res sem potem v tistem tednu, ko sem spet jedla manj, začela zopet hujšati. Res pa je, da manj kot imaš za shujšati, počasneje gre dol. Najtežje gredo zadnje kilce. Samo ne obupati, ker ti bo uspelo še teh par kilc spraviti dol. Enako tudi zase upam, no še 2 ali 3 kg imam do želene teže, jupi 🙂 Samo še v fitnes se spravim (vem, da to govorim že en mesec, ampak bom, bom!!!). To gibanje mi najtežje pade, vem pa, da je zelo pomembno…

Aa še to… pizzo in pivo si lahko vseeno privoščiš tu in tam brez slabe vesti. Celo nutricionisti, ko sestavljajo jedilnike za hujšanje, dajo vedno en dan kao “junk food”, ki pomeni, da ta dan lahko ješ karkoli želiš. Baje, da še boljše učinkuje “dieta”, če enkrat na teden ješ več, in tudi iz psihološkega vidika je pomembno, da poješ kar imaš res rad! Tako, da ne obupaš… Vsaj meni to zelo pomaga.

Pozdravljene, še jaz se pridružujem temu izzivu. Pri 164 cm imam trenutno 57 kg, jeseni sem jih imela že skoraj 60. Želim priti na 54 kg. Seveda se je sedaj malo ustavilo, a sem odločena, da želim nazaj na svojo idelalno kilažo. Športam veliko, zato sklepam, da moram še bolj paziti pri prehrani. Se še beremo!

Zmenjene smo ene par stvari. Nismo zadovoljne s temi par kilami viška, strinjamo se, da so ti odvečni kg samo znak, da je treba v življenju nekaj spremenit, in to tako, da bo zdržalo dolgoročno oziroma za vedno. Torej malo zmernosti pri hrani, manj pregreškov in malo bolj razgibano življenje – hm, to je pa pravzaprav že vse.
In če kdo ve, kako je stopati na mestu, sem to verjetno jaz oziroma to vem dlje od drugih :). Tako pač je. Če greš na aplikacijo fitnespal ali katero podobno in si izračunaš, koliko kalorij naj bi pojedla na dan, ti bo pokazalo, da kakih 1200. To je zelo malo in verjetno manj, kot ješ zdaj, maiaS. Evo, jaz sem pokurila kar nekaj kalorij v fitnesu, ampak dokler nisem zmanjšala prehrane, sem se redila – sploh ko sem skušala po treningu jesti beljakovine. To sem tudi pisala tukaj gor.
Na tistem linku, ki ga je dala Štefka, sem lepo našla sebe – torej malo se bo treba žrtvovat, ampak ne preveč. In glej, zaradi česar se smiliš sama sebi – ker ne smeš jesti. Zdaj pa to primerjaj s kakimi hudimi težavami, ki si jih že imela v življenju. Res ni primerjave, a ne.
Skratka, ne obupat. Še vedno je bolje tako, kot je zdaj, kot prej – a je tako?
V glavnem, moje kile so tudi obstale in so tam okoli 59, včasih malo pod, včasih malo nad. Okej, če so tako trmaste, bom pa jaz pametna – zato telovadim, da bom imela vsaj mišice. Tko. Pa da vidimo, kdo se bo zadnji smejal.

Oj. Nisem se javila že en čas. Več razlogov, glavni pa je ta, da se nimam s čim konkretnim pohvalit… No, pridna sem pri miganju, ampak to je predvsem oz. zgolj aerobna vadba, s čimer si pomagam proti stresu, ki ga je spet preveč… Skušam poslušati svoje telo in jesti samo, kadar sem lačna, ampak tole bo še dolga pot, kot kaže. Kaj, ko je pa hrana tako dobraaaaa… Sicer pa mi tehtnica doma ne deluje, verjetno je baterija hin, tako da o številkah kdaj drugič.

No jaz pa lahko poročam malo o svojem napredku. Danes sem se tehtala in tehtnica pokazala 55,9 kg! Nisem mogla verjeti, ko sem zagledala tisto drugo 5-ko! 🙂 Jaz sem že SKORAJ dosegla svoj cilj glede teže in sem zelo vesela. Nikoli več se ne smem nazaj zrediti, ker je res hudič pol to spravit dol! Kot je že pravakava nekje napisala….saj ni najpomembnejše v življenju, daleč od tega, je pa dobro, če se človek počuti dobro v svoji koži in je zadovoljen. Je potem tudi ostalo lažje… No včeraj sem začela tudi telovaditi po nekem 60-dnevnem programu (od Mihe Geršiča) in danes sem napol nepokretna. Nisem si mislila, da sem tako zarustala, Noge me tako bolijo, da se komaj premikam. Ampak tako vsaj vem, da je vadba učinkovita. In se bom držala tega programa in telovadila, sem se trdno odločila in upam, da mi uspe še to.

Pozdravljene punce,
čestitke Odvetnica, veselim se tvojega uspeha skupaj s tabo! Hvala ti, ker ga deliš z nami, kot tudi vse nasvete in nas motiviraš! Si en tak sonček, prav lepo te je brati, čeprav si že skoraj na cilju, se oglašaj, bi bilo pusto tukaj brez tebe.
In seveda hvala pravikavi-kot vedno s pravimi besedami, ob pravem času.
Nisem želela, da bi moj zapis izpadel, kot da sem en razvajen otročaj, ki ni dobil igrače in trmari, kot tudi ne –bognedaj-da bi zvenela plehko, da so mi kilogrami najpomembnejši v življenju. Seveda, roko na srce, malo je tudi čiste ženske nečimrnosti v tej želji po teži, ki jo smatramo kot zase idealno. Ne vem, meni je to bilo vedno tako samoumevno kot čisti lasje in urejeni nohti. Rada sem v teh svojih okvirjih, da se počutim zdrava, fit in me nič ne utesnjuje. Čeprav je tudi pri meni tehtnica trmasto obstala na mestu, se (tudi po zaslugi foruma) ne bom vdala. Kot mama moram biti zgled, zato nadaljujem z zdravim prehranjevanjem, sprehodi pa so itak prerasli v odvisnost.
Pa sem bom prišla po motivacijo, se veselit, včasih malo pojokat, po nasvet in upam, da tudi se še kdaj považit 🙂

Zakaj si preprosto ne kupite en komplet premajhnih hlač in majčke in po tem primerjate napredek? Grami/KG ki jih spremljate na tehtnici ne povedo skoraj nič. Kako veste, da ste izgubile pol kile špeha in ne vode ali mišic? Ko sem jaz shujšal iz 105 na 65 kg, sem imel pri 65 maščobo okoli trebuha, zdaj pri 83KG pa maščobe ni več, čeprav sem skoraj 20kg težji.
Aerobne vaje so ok, če delate vaje z lastno težo + visoko intenzivni intervalni trening.
Problem je, da je večina aerobnih vaj usmerjena kot visoko intenzivni intervalni trening (HIIT), kar pa ni najboljše, zaradi efekta po telovadbi, ki pa je pomemben ravno toliko kot med vadbo, če ne celo bolj.

S HIIT-om šokiramo telo (kortizol) ki pa zavira izgubo maščobe. Res da izgubimo veliko KG, ampak zelo veliko na račun mišične mase in vode.

Tamle zgoraj piše: … prosimo za potrpljenje… Tako nekako meni pravi moje telo.
Mislim eno, delam drugo. Mislim, rada bi shujšala. Kaj pa delam? Jem preveč.
Ko že mislim, da sem uspešno preživela dan glede prehranjevanja po planu, prisede k meni mož s slanim prigizkom… In rečem – bom sam probala, potem pa ne znam nehat. Ne znam nehat. Torej ne bi smela sploh začet…
Tale zadeva, naj bi si nabavila pretesne hlače, pri meni ne bo učinkovala, ker imam kar nekaj pretesnih hlač, ki bi jih z veseljem nosila, že v omari (iz časa, ko so mi bile prav, seveda).
Ne vem, eno spodbudo, tako konkretno bi rabila, potem (mislim) bi šlo lažje… Kaj naj bi bila ta spodbuda? Pri meni vizulizacija ploskega trebuha, kot je bil nekoč, očitno ne deluje. Jaz bi si morala vizualizirati, kako imam za prigrizek korenček ali pa kako uživam zvečer ob kisli kumarici in jajčku.
Tiste, ki vam uspeva, kako premagujete večerne skušnjave?

Če sem lahko mal neposredna: mož naj raje prisede s čim drugim slastnim, ne s hrano 🙂

Živjo punce,
kako ste? Odvetnica, kako ti gre telovadba? Cimetka, kje se skrivaš? Verjamem, da ste vse precej zaposlene, pa potem zmanjka časa za net.
Veste tisto, ko moraš pazit kaj si želiš, ker se ti lahko uresniči? No, jaz sem shujšala. Sicer se nisem tehtala, ker mi je to zadnja briga trenutno. Dosegel me je namreč rotavirus in trije dnevi so bili grozljivka. Danes sem se nekako spravila v službo, ampak se bojim, da ne bom zdržala vseh 8 ur.
Tudi izgledam zelo slabo, se mi zdi, da se me je danes zjutraj sodelavec kar malo ustrašil :).
Dokaz več, da je zdravje res najpomembnejše v življenju. Zdaj mi je prvo, da se spravim k sebi, potem pa komaj čakam na toplejše dni. Ne vem kako je pri vas, ampak mi še kar kurimo. Je pa Branko napovedal, da bo že čez vikend topleje, potem pa nas čaka poletje.
Zelo se ga veselim, naj pride čimprej.
Lepo se imejte in ostanite zdrave :). 

Pravakava, moj mož je en tak skriti kuharski mojster in velik gurman, ki nas z veseljem vedno znova razvaja s svojim specialitetami… Hja, če bi bil npr. vrtnarski mojster, bi šlo moje hujšanje lažje…
MaiaS, rotavirus je res grda zadeva, sem ga imela dobri dve leti nazaj in je tudi meni takrat tehtnica pokazala krepko manj… takrat sem potem uspela “brez hujšanja” obdržati svojo želeno težo par mesecev – to je bila nagrada za trpljenje od rotavirusa 😉
Pred nami je vikend, naj bo topel in sončen in potem ne bo treba toliko po kuhinji šarit 😉

Zdravo punce. Kako gre? Meni počasi ampak gre. Danes sem se tehtala in tehtnica je pokazala 81.6 kg. 🙂 vesela ker sem končno pod 83. Še bolj vesela pa bom ko bo prva številka 7!!!! Nc punce pridno hodite v hribe se naprej upam da v čim lepsem vremenu. 🙂

Pozdravljene punce,
kje ste in kako vam gre? Pogrešam vas vse, predvsem pa vaju Odvetnica in pravakava. Ampak vidve verjetno nimata več razloga, da se javita. Zelo sta bili pridni in prav je, da sedaj uživata v rezultatu.
Pa vse ostale seveda tudi, cimetka, Štefka… Tiste pa, ki vztrajate-jaz sem še kar tukaj z vami. Zdravje se mi je povrnilo, kakšna kila pa tudi. Ampak ni panike, nekako se več ne obremenjujem z vsako kilo, ker sem ugotovila, da bom morala narediti več za utrditev telesa in ne toliko za manjšo številko na tehtnici. Čez poletje bi rada izgubila kakšne 3-4 kg, to bi bilo idealno-jeseni pa nujno na intenzivno telovadbo. Takšen je plan, sedaj pa nameravam maksimalno uživati v poletju.
Če katera še pride sem gor, javite, kako ste, jaz še kar mislim na vas :).

Sem se oglasila v drugih temah …
Imela sem noro obdobje, pa nisem nič napisala, samo na hitro počekirala.

Moja izkušnja: imam počasen metabolizem in posledično ne smem veliko jesti. Ampak zdaj, ko imam kako mišico več, ugotavljam, da se dejansko pozna tudi pri porabi kalorij. Pravijo, da mišice porabijo več kot maščevje in očitno bo to kar držalo. Tako da res poskusi z vadbo, ampak tako, da bo kaj od tega. Meni je pomagalo, ker sem hodila v fitnes, sama ne bi toliko napredovala. Zdaj delam sama vaje, z utežmi in lastno težo, pa tečem.

Evo tudi mene po dooolgem času! Sem se končno spravila k mojemu študiju in izpitu, in to je razlog, da se bolj malo oglašam…. enostavno nimam časa misliti na nič drugega. Kar se tiče teže pa sem na 54,8 kg. Dieta več ni dieta, tako se sedaj pač prehranjujem, in kg (oziroma grami) gredo počasi še vedno dol. Sem ful zadovoljna. Jem pa še vedno isto….vse, samo v manjših količinah. In se več ne ubadam s hujšanjem, vsaj to, ker je bilo kar mučno en čas. Upam samo, da se nikoli več nazaj ne zredim 🙂 Če naredim en povzetek, od februarja, ko sem začela s 60,4 kg, sem torej shujšala skupaj 5,6 kg. To je približno 1 kg na mesec, malo več. Mislim, da je najboljše tako počasi, ker potem to dejansko ostane. Narediš pa res male spremembe in se ne mučiš preveč. No, telovadbe pa se še vedno nisem lotila, tako da sem jezna nase, kar se tiče tega!!!!
MaiaS., uspelo ti bo še teh par kilogramčkov 🙂 Če je meni …. bo tudi tebi! 🙂
Ostale pa bravo, čestitke za vsak izgubljen kg. 🙂

pravakrava no končno si spoznala, da je treba delat vaje z utežmi, to kar že pol leta pišem 🙂
uteži + insanity max 30 je zmaga. Če paziš na prehrano, bi morala imeti po treh mescih zelo dobre rezultate.

Živjo, punce!
Prvo opravičilo, kar mrknila sem s foruma, grdo. Ampak prvat se mi je življenje tako obrnilo, da sem se odklopila od marsičesa.
No, prvo in glavno – hujšanje. Tole temo sem odprla januarja, imela sem dobrih 100 kil in 32,6 ITM. Od takrat počasi hujšam, sedaj sem na 91, ITM malo pod 30. Sem na polovici poti, do konca leta bi rada dol dala še 10 kil in imela ITM okoli 25.
Hujšam na nek svoj način, ki mi ustreza. Jem recimo 2x dnevno, ker če jem 5x, cel dan samo o hrani razmišljam. Pijem res veliko, vodo, seveda. Jem pa mešanice zelenjave, mesa, mal OH. Običajno je vse v obliki nekih mešanih solat. ker imam težavo nočnega jedenja, sta moja obroka v času kosila in pozno ponoči, tudi opolnoči (spat hodim res pozno).
Nekajkrat na teden telovadim, doma, sobno kolo in vaje za moč. Precej se bojim, da bom sicer shujšala a zgledala bedno, in to me dodatno motivira, da migam.

Tako. Na začetku leta sem bila v dvomih, a spet nekaj nakladam o hujšanju, spet veliko želja, realizacija pa slaba. Po pol leta sem že malo bolj prepričana, da mi lahko uspe. Vidim pa, res, da imam totalno zribano presnovo, sem kot ozdravljen odvisnik …. nikoli nikoli več ne bom mogla jesti “normalnih” zadev, ampak stalno bo treba paziti. Cena, če želim biti vitka. trenutno mi ni previsoka.
Kako ste ve?

New Report

Close