Najdi forum

Hujšamo naprej ….

Pozdravljena dekleta,

ne vem, kaj se dogaja z vami, kar zaspale ste. Bolj malo se javljate .Kaj je temu vzrok ? Imate krize ali je kaj drugega ? Nič se bat, javite se, mi veselo nadaljujemo naprej. Vikend je pred nami, izkoristite lepo vreme za rekreacijo. Pojdite po gobe (baje jih je veliko) , osvojite kakšen vrh, posvetite se družini. Naberite si moči za nov delovni teden .

Kličem Sandro, Hruško, Poly,Obupano,Teo, Špelo,Sončnico, Astrid ….

Lp,Kaja

Za uspešnejše hujšanje vam ponujam še nekaj primerov jedilnikov.

Jedilniki s 1200 kcal po enotah:

I.
1.zajtrk : rženi kruh 2E
sir 1E
paradižnik 1E
paprika 1/2E
čaj
2.malica : jogurt 1,6 1E
breskve 1E
koruzni kosmiči 1E
3.kosilo : špargljeva kremna juha 2E
kuhana govedina 1E
krompir 2E
kuhana zelenjava 1E
pinjenec+višnje 1/2E
4. malica: sadje 1/2 enote
5.večerja: polnozrnati kruh 3E
prekajena junetina 1E
lahka margarina 1E
redkvica 1/2E
melona 1/2E
čaj

II.
1.zajtrk : kruhki crispy 2E
namaz: pusta skuta 1E + kisla smetana 1E+kumarice 1/2E +
paradižnik 1/2 E
čaj ali kava
2.malica : sok grenivke 1E
majhna koruzna žemlja 1E
3.kosilo : ribji file 2E
paradižnik+bučke kuhane 1E
peteršiljev krompir 2E
puding 1E
4.malica : rabarbarin kompot brez sladkorja 1/2E
5.večerja: rižota – riž 3E,jurčki 1/2E,olivno olje 1E,
sir 1E
solata z limono
lubenica 1E

III.
1.zajtrk : ovsena kaša s sadjem (kosmiči 2E,mleko 1/2E,sadje 1E)
čaj ali kava
2.malica : mala žemlja 1E
jogurt s sadjem 1 1/2 E
3.kosilo : goveja juha s korenjem 1/4 E
dušeni piščančji file 2E
zelenjava (brokoli,cvetača 1E)
ajdova kaša 3E
olje 1E
solata
marelični kompot 1/2E
4.malica : sok 2E
pepečenec
5.večerja: ohrovtov narastek
(ohrovt 2E,riž 2E,jajce 1/2E,sir 1/2E,olje 1E)
solata z limono
voda

LP,Kaja

Dobro jutro, Kaja!

Res smo najbrž malo zaspale ali pa smo preveč zaposlene. Jaz trenutno bolj čakam na november, ko si bom kupila orbitrek (finančno mi zdaj ne znese). Medtem pa se trudim, da ne bi šla s kg gor. Dol s kg mi pa ne uspeva najbolje, ampak ne bom opustila upanja. Trudim se in trudim.

Ne mislim nobenemu solit pameti, ti jedilniki s preštetimi kalorijami so zanimivi. Ampak ali delujejo? Mogoče. Glejte mojo situacijo, pred 5 leti sem vsako poletje vozil bicikel trikrat tedensko ali pa kakor je naneslo. Bil sem kar aktiven, tudi v službi sem imel tako delo, a smo se vsak dan peljali z avtom kamorkoli v Sloveniji, potem fizično delali in potem nazaj domov. To je bila zaposlitev od zjutraj do zvečer. Sedaj so se časi spremenili, bicikel imam pokvarjen oz. je treba zbrat denar za novega, posvetil sem se tudi novem hobiju, ki pa nažalost zahteva bolj sedeči položaj in to traja že kako leto. Glej ga zlomka, za nagrado ker se ukvarjam bolj malo s kakšno aktivnostjo, sem dobil lep “šlaufek” okrog pasu.
Gledano z mojega stališča je treba biti aktiven vseskozi v življenju, kajti težko je nadoknaditi izgubljene dve leti. Nažalost me čaka slednja naloga, nadoknaditi izgubljeno oz. izgubiti pridobljeno.
Vem da nisem povedal kaj posebno novega, želel sem le povedati še mojo zgodbo, ki je nažalost, vsaj zame, resnična in nič kaj prijetna.
Povzetek bi bil, potrebno je biti aktiven vsak dan vsaj malo, približno 30 minut paziti na uravnoteženo hrano, zajtrk ni neka ugodnost ampak obveznost. Najslabše je čakati do malice in potem z praznim trebuhom na hitro vse pojesti. Drugače pa velja pregovor: “Zajtrkuj kot kralj, kosi kot meščan, večerjaj kot berač.”

LP

Lepo pozdravljene !

Torej tudi jaz sem ena od tistih, ki se je trudila shujšat. Zadnjih 5 let sem
bila skoz na nekih dietah, vmes pa sem se nažirala. Sprobala sem skoraj
vse. Ko se tukaj pogovarjate o dietah; prav malo je takih, ki jih jaz nebi
poznala. Pri vseh se je končalo enako. Najprej shujšaš; pol pa kile zopet
gor. No potem sem začela malo brati knjige o zdravi prehrani in sem se odločla
Dobene diete več. Spremenila bom svoje prehrambene navade. Kako enostavno se sliši, veliko težje pa je storiti. VENDAR SE SPLAČA!
Jem 5 na dan. Veliko sadja, zelenjave (saj same dobro veste). Razlika med dieto
je v tem da si sama sestavljam jedilnik, ki mi odgovarja, s hrano, ki mi je všeč, ki je sveža itd. Pri dieti se ti vedno zgodi, da ti določena hrana ni všeč in potem je še huje. Lačen si, jesti pa moraš stvari ki jih ne maraš ali pa ti trenutno ne pašejo.
Zato se mi zdi pomembno, da si sam oblikuješ jedilnik po svojih željah in potrebah. In tudi sladkarije si lahko privoščiš; malo- ampak življenje je veliko
lažje, če tu in tam malce grešiš.
Zelo pomembna stvar je tudi šport. Jaz sem se začela ukvarjat s tekom (vsak dan
približno pol ure). Ampak to je odvisno od posameznika kaj mu najbolj odgovarja.
V 5 mesecih sem shujšala 10 kg. Najprej je bilo težko, potem čedalje lažje.
Opazila sem, da se mi je izboljšala prebava in tudi, če kakšen dan grešim mi
kile ne grejo takoj gor.V začetku naprimer sem se cel teden ful pazla in šla npr.
1 kg dol. V soboto pa malce izpod kontrole in takoj tista kila gor. Psihološko
grozaaa. Sedaj pa opažam, da je že veliko bolje.
Res sem srečna, da mi je uspelo. Kako sem srečna ko lahko zopet oblečem
oprijeta oblačila, pa minike (skoraj bolš kot čokolada). Zopet se počutim žensko. Šele zdaj vidim kako sem bila nesrečna, zaprta sama vase…
Vas pa resnično vse razumem. Vem kako je to težko.
Želim, da bi vsem uspelo. Držim pesti.

Lep pozdrav in veliko uspeha!

Vsako mnenje je dobrodošlo. Se povsem strinjam s tabo. V predhodnih temah smo govorili, da brez redne vadbe pač ne bo šlo. 3-5x na teden po pol ure aerobne vadbe in še enkrat toliko vadbe za moč. Vendar so bila dekleta na tej temi vsa zasvojena s hrano in so v telo vnašala bistveno preveč kalorij. Zato je bilo potrebno najprej zmanjšati ta vnos, vsekakor pa še dodati redno vadbo. Če bi bil vsakdo aktiven vsak dan, problemov s kilažo ne bi bilo.

Lep dan in uspešno odstranitev šlaufa ,Kaja

Poznam pa tudi dobro rešitev za izgubo kilogramov, enkrat sem poskusil in doma so se me kar ustrašili. Šel sem na potovanje na Tajsko za 3 tedne, temparatura je tam itak 40 stopinj, vlage kolikor hočeš, piješ vode muchos dosti, ješ pa samo riž. Po treh tednih sem domov prišel z 70 kilogrami, sedaj jih imam nekaj čez 80. Čez teden dni sem imel pa zdravniški pregled, zdravnica se je tud kar malo ustrašila.

LP

Ja vse smo zunaj….

Pozdravček…

Tako lepo vreeeemeeee,
jaz sem bila danes v LJ…., najprej na enem sokecu…, potem sem bila zmenjena za trening…pa mi je odpadel…, nisem bila vesela, ker še vedno imam vsak petek neizmerno tremo pred mojim trenerjem, in pa zaradi tega, ker vem, kaj me čaka….GARANJE! In kaj sem potem naredila: vedla sem, da bi bilo najbolje, da grem nazaj domov…., da bi lahko varuška bla frei..jaz pa doma, pa kosilo, pa otroci…..pa nisem tega storila, nekaj sem morala narest za svojo dušo…., za svoj lastni mir….( tega nisem počela že 8 let ), odpeljala sem se na Bled..se sprehodila ob jezeru in uživala na sončku…., se vsedla na klopco in se poglobila vase….tam sem sedela celo uro…… mislim da sem našla gor mnoge odgovore na moja vprašanja predvsem se pa tako dobro že nisem počutila dolgo časa….., in take stvari dajejo človeku spet voljo in zagon za naprej…..
Morala sem to nekomu povedat……, zato sem to tud napisala ( mogoče to ni ravno tema za hujšanje…ampak vseeno….morala sem napisat-povedat….tiste k me poznate…veste zakaj!

Sandra S.

Zivjo, po nekaj casa se zopet oglasam.
Fino se imam ta teden, V sredo sem bila pri Tinci spet,in semse mela super. Ena ura je hitro minila in bila sem zelo zmatrana. Tale Tae-aerobika je res zame…
Vcerja sem bila 2 ure v fitnesu…bila sem neizmerrno vesela, 45 minut sem bila samo na traku…
Danes bom sla mogoce spet v fitnes, samo sem zelo zmatrana. Jedla sm ze kosilo, in to meso na zaru brez priloge in malo solate brez olja. olja ze dolgo ne dajem vec na solato….
Kaja, sladkarij nisem niti probala..:) ze ene 4, 5 dni..ni veliko za normalne,ampak zame je super.
Sandra, mogoce si ze povedala, ampak iz kje si ti?
Sedaj imam tako voljo, da bi kr gore premikala:) SUPER!!!!!!!
LEP POZDRAV
MASA

Doma sem v enem izmed najstarejših gorenjskih in slovenskih mest- in zame najlepših, še posebno ponoči:))))

Maša…iz kje si pa ti?

sandra s.

Jaz sem pa prvotno tudi iz gorenjskega konca:)
Ej jaz ful nimam celulita pa tega, ampak te strije…
A se to ne izgubi s telovadbo?

Maša in vse, pozdravljene . berem vas že kar nekaj časa in tuhtam kako bi meni uspelo vse to. Po porodih je namreč ostalo ogromno. Maša tebi povem strije bodo ostale tudi če telovadiš vsaj kakor jaz vem iz zdravstvenih izkušenj

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(

kaj Maša a mi ne verjameš?

A je tko zgledal?
Sam je grdo to…da ne gre stran…sem mislila da je to tko kot celulit…
Bedno..

ŽAL se jih sploh ne da zgubit

Ja kaj pa pol nardis? Niti v kakem salonu ne?
Morda kirursko? Lasersko?
A to ma velik zensk?
Al samo une k so shujsale al kako?
o tem ne vem nic

veš ko zanosiš, ne vem gotovo še nisi rodila, se tvoja koža na trebuhu ali na nogah ali kjer se pač zrediš raztegne. Ko pa rodiš koža ni več tako prožna in se ne skrči tako kot bi ti želela. Strije so najprej rdečkaste, modrikaste, nato pa sčasoma zbledijo ,tako da se malo manj vidi.Vendar jaz jih imam po trebuhu in nikoli ne nosim več dvodelnih kopalk, pa še trebuh imam.Žal.

O Sandra,

lepo te je spet slišat oz. brat. Sem kar mislila, da si poniknila. To, kar si danes naredila za dušo, ej, super. Imaš mir, si sama s sabo, razmišljaš. Upam, da si sprejela takšne sklepe, da se boš zvlekla ven. To bom jaz jutri.Pa sem res mislila na vaš konec iti.
Jaz sem se pa pred eno uro vrnila s fitnessa.Bomba. Bilo je eno uro, najprej 20 min na kolesu in zraven razgibavanje zgornjega dela telesa, potem 20 min aerobike z utežmi v rokah, potem pa še 20 min trenažerjev. Super kombinacija, bom šla vsaj enkrat ali dvakrat tedensko.Pa ker vodi sodelavka, je še toliko boljše.

Maša, pohvaljena. Saj če te zamika pa če je res kriza, si kar vzemi, ampak samo majhen košček. Strije se pa res ne dajo popravit.jaz jih imam na nogah in sem se že sprijaznila , da jih bom imela.

Ne vem, kje je Hruška. Nič se ne javlja. Res me zanima, kaj je z njo.

LP,Kaja

New Report

Close