Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Hujapm, pravilno zastavljen načrt?

Hujapm, pravilno zastavljen načrt?

Poz!
Zanima me če mam pravilno zastavlen načrt za hujšanje
Star sem 16 in 80kg težek zato bo treba glede na velikost (173cm) shujšat najmanj 5kg
Moj načrt je takšen:
jesti zajtrk(namazi), v šoli(karkoli že je, ponavadi testenine z omako), kosilo(najbolj obilno, krompir, testenini ipd.), večerjo(jogurt)
zajtrk bom pojedel 2 kosa kruha, v šoli bom obrok obdržal, kosilo bom zmanjšal za 1/3, večerjo pa bom iz sendvičev prišel na jugurte
Ok?
Poleg tega bom redno tekel ter hodil na bližnji hrib
Na hrib se hodi 35min, dvigne se pa za 200m, porabi se prbl. 250cal za obe strani, to bi delal 2x na teden
Tekel bom (po ravnem) za začetek 2km kasneje pa kar se da daleč (3-4x na teden)
Poleg tega bom še tekel v hrib z 20% naklonom, dolžina okoli 100m

Koliko mislite da bom shujšal (baje naj bi zaradi mladosti hujšal več kot v starosti?)
Lp

Kakšne menije pa imate na voljo v šoli? Vzemi vegetarijanskega ali lahkega, če je ta opcija. Ta kosila v SŠ so zelo obilna in kalorična – kot bi jedel dve kosili na dan. Ne vem, kako velika kosila imate doma, mogoče lahko porcijo zmanjšaš tudi za pol, vsaj tistega, kar je OH (krompir, testenine) in raje pojej več zelenjave.
Gibanje je samo pika na i in na račun gibanja nikakor ne smeš več pojesti – se ne izide potem s hujšanjem. Drugače pa bravo, da se boš začel razmigavati.
Kako hitro bodo šle kile dol, boš pa videl. Odvisno je od človeka do človeka. Ti v bistvu še rasteš (koliko misliš, da boš glede na starše in druge sorodnike visok? To ti bo tudi pomagalo hitreje priti na idealno teže. Glede na starost imaš kar precej viška, tam okoli 15 kg …

Zdravnik mi je predlagal shujsat na 70kg, pa bom ok baje
se bom torej držal plana
pri nas na soli ni takgea menija tako da bom doma zmanjsal porcijo za 1/2

New Report

Close